Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" bez Bļugera zaudē, "Avalanche" 19. uzvara pēdējā 21 spēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Penguins" bez Bļugera zaudē, "Avalanche" 19. uzvara pēdējā 21 spēlē
Kolorādo "Avalanche" hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) bez žokļa savainojumu guvušā uzbrucēja Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas "Penguins" cieta otro zaudējumu pēc kārtas, šoreiz ar 2:3 bullīšos piekāpjoties Detroitas "Red Wings". Turpretim teicamā formā ir Kolorādo "Avalanche", kas šonakt izcīnīja 19. panākumu pēdējā 21 mačā.

• Divi Džeika Gencela vārtu guvumi "Penguins" komandai pamatlaikā ļāva divreiz atspēlēties, tomēr neko vairāk pret 36 metienus un visus trīs bullīšus atvairījušo Kelvinu Pikārdu Detroitas vārtos mājinieki neiespēja. Bullīšu sērijā izšķirošais metiens 19 gadus vecā zviedru uzbrucēja Lukasa Reimonda kontā. Jāmin, ka Reimonds šosezon aizvadītajos 44 mačos sakrājis 34 (11+23) rezultativitātes punktus.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 61 punktu 44 mačos saglabāja trešo vietu, kamēr trīs neveiksmju sēriju pārtraukusī Detroitas vienība ar 44 spēlēs iekrātiem 44 punktiem no "play-off" zonas atpaliek par deviņu punktu tiesu.

Septiņu punktu attālumā no tuvākās sekotājas Rietumu konferencē aizbēgusi un par jauno līgas līderi kļuvusi "Avalanche" komanda, kas šonakt ar 6:4 viesos sakāva Čikāgas "Blackhawks". Pa divām reizēm pretinieku vārtus iekaroja gan lavīnu uzbrucējs Gabriels Landeskūgs, gan Čikāgas snaiperi Patriks Keins un Brendons Heigels.

• Jāmin, ka "Avalanche" divus vārtus guva, raidot ripu tukšā cietoksnī. "Avalanche" 42 spēlēs nopelnījusi tikpat punktu (65) cik Austrumu konferences līdere Floridas "Panthers", kas to paveikusi 44 mačos.

Divu vārtu deficītu atspēlēja un ceturto panākumu pēc kārtas, kā arī septīto uzvaru pēdējās astoņās cīņās guva Minesotas "Wild", izbraukumā ar 3:2 pieveicot Ņujorkas "Rangers". 55 punktus 39 spēlēs izcīnījusī "Wild" Rietumu konferences pirmajā četriniekā nostiprinājās pateicoties norvēģa Matsa Cukarello un šveicieša Kevina Fialas vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei.

• "Rangers" diennakts laikā otro reizi cieta zaudējumu, spēles gaitā izsējot 2:0 vadību.

Četru uzvaru sērija pārtrūka Dalasas "Stars" komandai, kas šonakt bez ierunām ar 0:5 kapitulēja Vašingtonas "Capitals" priekšā. Viens precīzs raidījums un divas rezultatīvas piespēles pieredzējušā zviedra Niklasa Bekstrema kontā.

NHL spēles 29. janvāra naktī

KomandasRezultāts
Penguins - Red Wings2:3 PM
Rangers - Wild2:3
Blackhawks - Avalanche4:6
Coyotes - Bruins1:2
Stars - Capitals0:5

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/