Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Uzstādījums bija sākt spēlēt hokeju, nevis vienkārši skatīties no malas"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudra: "Uzstādījums bija sākt spēlēt hokeju, nevis vienkārši skatīties no malas"
Pēteris Skudra. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' komanda sezonas 50. spēlē piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas, ar 2:3 piekāpjoties Čerepovecas ''Severstal''. Pēc mača rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra asi kritizēja savas komandas sniegumu pirmajā trešdaļā, bet otro vārtu autors Džeisī Lipons atzina, ka vēl atlikušas desmit spēles, lai kaut ko parādītu.

Pēteris Skudra, Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris

- Pēc tik drausmīga pirmā perioda, kad mēs vienkārši nespēlējām, aizvadīt tik labu otro un trešo, uztaisīt tik daudz momentu un tik bezjēdzīgi zaudēt spēli... Viss, kas notiek šogad ar mums, arī turpina notikt. Vienkārši bezjēdzīgs zaudējums. Pirmajā periodā mēs nespēlējām - viennozīmīgi, mēs tur pat nepiedalījāmies. Otrais un trešais periods bija labs, mums bija tik daudz momentu, un dabūjām noraidījumu uzbrukuma zonā [pirms izšķirošo vārtu zaudējuma]. Sistemātiskas kļūdas mazākumā - vienkārši gribas kliegt, bet diemžēl tas notiek.

- Otrajā trešdaļā ieslēdzām spēka spēli, ieguvām iniciatīvu un arī pretinieks sāka noraidīties. Vai tas bija viens no uzstādījumiem?
- Mēs vienkārši nespēlējām pirmo periodu. Uzstādījums bija iziet un sākt spēlēt hokeju, nevis vienkārši skatīties no malas. Tas bija vienkārši ārprātīgs pirmais periods. Uzstādījums bija vienkārši sākt darīt to, ko mēs trenējam, ko runājam. Ja tu to nedari - vienalga, par ko tu runā un ko tu trenē, ja tu vienkārši izej uz laukuma un esi statists. Pirmajā periodā mēs bijām statisti. Otrajā periodā izgājām, ieslēdzāmies spēlē, un principā lietas sāka notikt. Man, godīgi sakot, grūti saprast, kāpēc daudziem hokejistiem nav azarts iziet [spēlē] jau no spēles sākuma. Ir palikušas desmit spēles, un nezin kad sāksies kaut kas pēc tam. Man grūti saprast daudzus hokejistus, kuri iziet uz spēlēm bez azarta. Bet diemžēl pirmais periods bija pilnīgi, pilnīgi garām.

Džeisī Lipons, Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs

- Atkal iznācām lēni - tas ir bijis kā mūsu sezonas stāsts. Pēc pirmā perioda atspēlējāmies, nopelnījām gan pāris noraidījumus nelaikā, bet mūsu mazākumam jābūt labākam - zaudējām trīs vārtus.

- Tev pašam pirmā sezonas puse nebija tik rezultatīva [23 spēlēs 1+4], bet 2021. gadā demonstrē ļoti produktīvu sniegumu [10 spēlēs 5+6 un KHL nedēļas labākā uzbrucēja atzinība]. Kā pats to skaidrotu - sākusi nākt talkā arī veiksme, vai kaut ko esi pamainījis spēles ziņā?
- Ir bijis jāpielāgojas, pārnākot no Ziemeļamerikas [Lipons pirms tam spēlēja AHL], ir nedaudz savādāk. Domāju, ka sezonas sākumā es vēl spēlēju izteikti fiziskāku hokeju. Es joprojām spēlēju ar spēku, un tā pamazām lietas aiziet. Protams, ka ir patīkami dot lielāku ieguldījumu, bet cenšos vienmēr spēlēt tāpat, kā to jau daru.

- Cik ilgs laiks bija nepieciešams, lai pielāgotos KHL hokejam?
- Viena lieta, ko es darīju - uzreiz metos visā iekšā. Kad atnāc uz šejieni, ir jāpievērš vairāk uzmanības, jāpaskatās video, kā notiek spēles situācijas. Skatos šos video un cenšos būt labāks katru dienu.

- Esi atradis labu saikni ar Miku Indraši. Vari sniegt ieskatu jūsu kombinācijā?
- Miks ir prasmīgs spēlētājs. Kad liekas, ka šeit nav iespējams piespēlēt, viņš tevi atradīs. Ir svarīgi atbrīvoties no aizsargiem un cieši spēlēt ar nūju. Kā jau teicu, būtu bijis patīkami uzvarēt šo spēli. Mums jāturpina doties uz priekšu - šis nav bijis mūsu gads, bet vēl ir atlikušas desmit spēles, kurās kaut kas jāparāda.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-29 23:03, pirms 3 gadiem
Sezona jau beidzās un tagad jāsāk spēlēt hokeju
Tas ir piz.ets šitā pateikt.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-30 01:22, pirms 3 gadiem
Ģeniāls treneris

  -1 [+] [-]

, 2021-01-30 02:34, pirms 3 gadiem
Lipons ir ļoti labs

  -3 [+] [-]

, 2021-01-30 02:50, pirms 3 gadiem
Atkal noliets sākums un neveiksmīga epizode izšķir spēles likteni... Jānospēlē šī sezona līdz galam, bet pēc tās spēlētājiem jānokrata visas negatīvās lietas. Izskatās, ka Dinamo vissvarīgākais ir sezonas sākums - ja tas izdodas, var labi spēlēt, bet, ja iekrīt bedrē, pietrūkst mentālā spēka, lai izrāptos. Citādi nevaru izskaidrot, kāpēc daudzās līdzvērtīgās spēlēs rezultāts ir nelabvēlīgs. Psiholoģija, zemapziņa, un tur rodas tās detaļas, kurās slēpjas velns un sagādā vienu zaudējumu pēc otra... Pat labās spēlēs, kad vienkārši veiksmes pietrūkst. Laikam patiešām tā ir jānopelna...

  +2 [+] [-]

, 2021-01-30 03:43, pirms 3 gadiem
Uzreiz redzams , ka ginamai beidzot ir treneris!

  -1 [+] [-]

, 2021-01-30 13:19, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Atkal noliets sākums un neveiksmīga epizode izšķir spēles likteni... Jānospēlē šī sezona līdz galam, bet pēc tās spēlētājiem jānokrata visas negatīvās lietas. Izskatās, ka Dinamo vissvarīgākais ir sezonas sākums - ja tas izdodas, var labi spēlēt, bet, ja iekrīt bedrē, pietrūkst mentālā spēka, lai izrāptos. Citādi nevaru izskaidrot, kāpēc daudzās līdzvērtīgās spēlēs rezultāts ir nelabvēlīgs. Psiholoģija, zemapziņa, un tur rodas tās detaļas, kurās slēpjas velns un sagādā vienu zaudējumu pēc otra... Pat labās spēlēs, kad vienkārši veiksmes pietrūkst. Laikam patiešām tā ir jānopelna...
Vismaz viens normāls komentārs,nevis dumja murgošana ne par hokeju. Paldies!