Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" savainotā Bleka vietā piesaista "Barcelona" spēlējušo Reinoldsu

Andrejs Siliņš

"Maccabi" savainotā Bleka vietā piesaista "Barcelona" spēlējušo Reinoldsu
Džeilens Reinoldss. Foto: LaPresse / Scanpix

Izraēlas basketbola superklubs Telavivas "Maccabi" pirms nākamnedēļ gaidāmās Eirolīgas spēles pret Kauņas "Žalgiri" pavēstījis par vēl vienu papildinājumu komandas sastāvā - savainoto Teriku Bleku aizstās amerikāņu centrs Džeilens Reinoldss.

Savainojumu dēļ "Maccabi" šobrīd jāspēlē bez četriem spēlētājiem - aizsargiem Neita Voltersa un Džona Dibartolomeo, kā arī uzbrucēja Omri Kaspi un centra Terika Bleka. Jau iepriekš vēstījām, ka aizsargu pozīciju klubs pastiprinājis ar savulaik CSKA spēlējušo amerikāni Āronu Džeksonu.

Kaspi atgriešanās paredzama mēneša laikā, bet Blekam savainojuma izārstēšanai varētu būt vajadzīgs ilgāks laiks, tāpēc klubs meklēja papildinājumu arī garajā galā. Un atrada to Džeilena Reinoldsa personā. 26 gadus vecais Reinoldss sezonu sāka Ķīnā, taču "Lions" klubu bija spiests pamest jau pēc pieciem mačiem un, gaidot citus darba piedāvājumus, atgriezās dzimtenē, kur uzspēlēja NBA Attīstības līgā.

208 centimetrus garais Reinoldss pagājušajā sezonā pārstāvēja Sanktpēterburgas "Zenit", ULEB Eiropas kausā vidēji gūstot 13,8 punktus un izcīnot 8,1 atlēkušo bumbu. Savukārt VTB līgā centram vidēji 16,6 punkti un 7,9 bumbas pie groziem. Pirms tam, 2017./2018. gada sezonā, Reinoldss uzspēlēja arī "Barcelona" rindās, taču jau pēc Eirolīgas sezonas beigām, līdz ar to nonākšana "Maccabi" ļaus spēlētājam debitēt arī Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Nākamo spēli "Maccabi" Eirolīgā aizvadīs 2. janvārī, izbraukumā tiekoties ar Kauņas "Žalgiri". Telavivas vienībai šī sezona Eirolīgā ir labākā, kāda bijusi daudzu pēdējo gadu garumā - 11 uzvaras 16 mačos šobrīd dod ceturto pozīciju tabulā.