Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Golden Knights" grauj "Avalanche" un svin pirmo sauso uzvaru

"Golden Knights" grauj "Avalanche" un svin pirmo sauso uzvaru
"Golden Knights" uzbrucējs Viljams Kerjē
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) norisinājās sešas spēles. Vienā no tām Lasvegasas “Golden Knights” sagrāva Kolorado “Avalanche” ar 7:0, svinot piekto uzvaru pēc kārtas un astoto deviņos mačos, bet vēl četras spēles beidzās ar identisku rezultātu 2:1.

Jaudibināta komanda no Lasvegasas turpina pārsteigt hokeja ekspertus, līdzjutējus un skeptiķus. Šodien “Golden Knigts” izcīnīja pirmo sauso uzvaru vienības vēsturē, savu atbalstītāju priekšā sagraujot vienu no NHL pastarītēm – Kolorado “Avalanche” ar 7:0, spēles laikā izdarot vien 21 metienu. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet otrajā Semjons Varlamons tika pārspēts trīs reizes. Rezultātu atklāja Davīds Perons pēc izgājiena pret vārtsargu - 1:0, viņa iesākot turpināja Oskars Linbergs, kurš izlauzās starp diviem pretspēlētājiem izdevīgā metiena pozīcijā - 2:0, nedaudz vēlāk Kodijs Ikins bija pirmais pie ripas, kas atleca no borta pēc partnera metiena un ieraidīja to tukšos vārtos - 3:0, bet punktu otrajā trešdaļā pielika Džeimss Nīls, kurš pacīnījas vārtu priekšā un pielika nūju partnera metienam, gūstot savus septītos vārtus šosezon - 4:0.

Varlamovs netika nomainīts pirms trešās trešdaļas un vēl trīs reizes bija spiests izņemt ripu no saviem vārtiem. Vienā no epizodēm vārtsargs nespēja tvērt ripu, bet aizsargi nepalīdzēja vārtsargam un neizmeta to no vārtu priekša un tikai vēroja, kā Džonatanas Maršesu palielina “Golden Knights” pārsvaru līdz 5:0. Vēl pēc divām minūtēm Ēriks Haula ar metienu no dažu mētru attāluma pabeidza trīs piespēļu kombināciju vairākumā - 6:0, taču arī ar to “Avalanche” mocības nebija beigušas, jo Viljams Kerjē noslēdza pretuzbrukumu un panāca 7:0.

“Golden Knights” vārtsargs Oskars Dansks šajā spēlē atvairīja visus 32 metienus pa saviem vārtiem. Pieciem mājinieku spēlētājiem ir divi rezultativitātes punkti pēc šī mača, bet “Avalanche” aizsarga Taisona Berija lietderības koeficients ir -4 – sliktākais visā komandā.

Kolambusas “Blue Jackets” tikai papildlaikā tika galā ar Vinipegas “Jets”, kas pagaidām turās “play-off” zonā, bet iepriekšējos sešos gados tikai vienu reizi spējusi izcīnīt vietu izslēgšanas mačos. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti ar 1:1 – uz Brendona Taneva vārtiem pirmajā trešdaļā “Blue Jackets” atbildēja ar Kema Atkinsona raidījumu, savukārt papildlaikā Džošs Andersons izcīnīja ripu aiz vārtiem, aizbrauca līdz zonas vidum un pats arī meta, atnesot “Blue Jackets” otro uzvaru pēc kārtas - 2:1.

Citās spēlēs Otavas “Senators” papildlaikā piekāpās Ņūdžersijas “Devils” ar 4:5, Sentluisas “Blues” tika galā ar Karolinas “Hurricanes” – 2:1, Nešvilas “Predators” pārspēja Čikāgas “Blackhawks” ar 2:1, bet Dalasas “Stars” uzvarēja Kalgari “Flames” – 2:1.

NHL sezona turpināsies naktī uz 29. oktobri ar 12 spēlēm.

SpēleRezulāts
Avalanche – Golden Knights0:7
Senators – Devils4:5 PM
Jets – Blue Jackets1:2 PL
Blues – Hurricanes2:1
Predators – Blackhawks2:1
Stars – Flames2:1

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 09:10, pirms 7 gadiem
Kur logika nemainit vartsargu pie tik daudz ielaistiem vartiem

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 09:14, pirms 7 gadiem
Lasvegasa ļoti labu sākusi debijas sezonu.

     [+] [-]

, 2017-10-28 10:17, pirms 7 gadiem
asusasus rakstīja: Kur logika nemainit vartsargu pie tik daudz ielaistiem vartiem
tapec, ka suka krievs vartos, kuru pis, ja rij visu , tad lai rij līdz galam

  +1 [+] [-]

, 2017-10-28 10:39, pirms 7 gadiem
Kas tai Vegasai par sastāvu?... ļoti netipisks sniegums priekš debitantiem, vai nu citi vienk nesaprot kā prwt viņiem jāspēlē

  -1 [+] [-]

, 2017-10-28 10:45, pirms 7 gadiem
Tur četras ripas baigā cūcene bij.Un Varlamovs ar vairs nav tas kas bij agrāk Vegasa vienkārši fascinē ar tik ideāli sezonas sākumu

  +1 [+] [-]

, 2017-10-28 11:37, pirms 7 gadiem
Pirms sezonas domāju Vegasu visi spārdīs tieši tāpat kā koijotus kam nav slinkums tajā vakarā...

     [+] [-]

, 2017-10-29 00:06, pirms 7 gadiem
Pirms sezonas sākuma bija viedoklis, ka sastāvs bez zvaigznēm, bet kā visiem brauc pāri