Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona bijušais treneris pretendē uz "Stars" galvenā trenera vietu

Juris Miņins
Juris Miņins

Girgensona bijušais treneris pretendē uz "Stars" galvenā trenera vietu
Džims Montgomerijs
Foto: nhl.com

Džims Montgomerijs, kurš savulaik trenēja arī Latvijas hokejistu Zemgu Girgensonu, ir viens no pretendentiem uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Dalasas "Stars" galvenā trenera amatu.

Kā ziņo Ziemeļamerikas sporta mediji, pašreizējais Denveras universitātes hokeja komandas galvenais treneris Džims Montgomerijs ir starp kandidātiem uz Nacionālās hokeja līgas komandas Dalasas "Stars" galvenā trenera amatu, kurš kļuva vakants pēc tam, kad par savu aiziešanu pensijā paziņoja leģendārais Kens Hičkoks.

Pašlaik, kā norāda Ziemeļamerikā, ir pāragri spriest par 48 gadus vecā speciālista iespējām ieņemt šo amatu, jo "Stars" vadībai ir vairāki potenciālie kandidāti (tiek minēts, ka tādi ir līdz pat 10), kuri varētu uzņemties šos pienākumus.

Latvijas hokeja līdzjutējiem Montgomerijs varētu būt zināms ar to, ka savulaik trenēja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandu Dabjūkas "Fighting Saints", kad tajā spēlēja Zemgus Girgensons. Tieši pēc divām sezonām Montgomerija uzraudzībā, Zemgus tika izvēlēts 2012. gada NHL draftā ar Latvijas hokejam visu laiku augstāko, četrpadsmito, numuru.

Jāsaka, ka kanādiešu speciālists ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem censoņiem Ziemeļamerikas hokeja treneru vidē, jo pēc darba ar USHL komandu, ar kuru viņš kļuva par līgas čempionu, viņš pārcēlās uz Denveru, kur strādā ar vietējās universitātes komandu un jāsaka, ka visnotaļ veiksmīgi, jo 2017. gadā viņi kļuva par Nacionālā čempionāta uzvarētājiem.

Jāpiebilst, ka jau pagājušajā sezonā Džims Montgomerijs tika "piemērīts" NHL komandai, tolaik tika runāts par viņa iespējamo iecelšanu Flordidas "Panthers" galvenā trenera amatā. Tas gan nenotika, jo pats treneris atsauca savu kandidatūru, izvēloties palikt Denverā, bet Floridas komanda izvēlējās Bobu Bahneru. Savukārt pavisam nesen, pirms šajā amatā iecēla Bilu Pītersu, Montgomeriju minēja kā vienu no kandidātiem uz Kalgari "Flames" galvenā trenera amatu.

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/

     [+] [-]

, 2018-05-02 21:20, pirms 6 gadiem
Es jau domāju, ka Bailsma

     [+] [-]

, 2018-05-02 21:38, pirms 6 gadiem
Pretendēt var uz daudzām lietām..