Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savstarpējos spēkus samēros Virslīgas "bombardieri" Belakovičs un Svārups

Emils Ozerinskis

Savstarpējos spēkus samēros Virslīgas "bombardieri" Belakovičs un Svārups
Nemaņa Belakovičs. Foto: Karolina Mazira/Spartaks

"Optibet" futbola Virslīgas ceturtajā kārtā pirmdien tiks aizvadītas trīs cīņas. Par savu otro panākumu cīnīsies "Daugavpils" un "Metta". "Spartaks" aiz sevis mēģinās noturēt "Ventspili", bet valmierieši centīsies gūt pirmo panākumu pret turnīra pastarīti.

Visas trīs šodienas spēles tiks translētas Sportacnetrs.com interneta portālā un televīzijas kanālā. Pirmdienas futbola vakars Sportacentrs.com TV tiks sākts pulksten 18:00, kad Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Ventspils" futbolistus. Pēc mača Slokā pulksten 20:00 pārslēgsimies uz Valmieru, kur vietējā komanda mēģinās tikt pie sezonas pirmā panākuma pret turnīra pastarīti "Tukums 2000". Pēc šī mača Sportacentrs,com.TV ēterā būs vērojama jaunākās "Futbolbumbas" epizodes pirmizrāde, bet pēc tās pulksten 22:45 ierakstā varēs noskatīties šīsdienas "Daugavpils" un "Mettas" cīņas ierakstu.

Gan "Spartaks", gan "Ventspils" komandas pēc trešās kārtas mačiem apmierinātas nevarēja būt. Jūrmalnieki izbraukumā pret Latvijas kausa ieguvēju RFS jau pirmajā puslaikā salaida četrus vārtus un nopietni par punktiem tā arī nespēja pacīnīties. Jūrmalnieku treneris Aleksejs Jerjomenko pēc spēles sprieda, ka vismaz trīs no četriem vārtiem komanda atvedusi pati sev. Arī ventspilnieku treneris Viorels Frunze nebija apmierināts ar punktu zaudēšanu savā laukumā pret valmieriešiem. Kurzemnieki izlaida otrajā puslaikā pārņemto vadību vārtsarga Kostjantina Mahnovska kļūdas dēļ, ļaujot viesiem tikt pie izcilas soda sitiena iespējas, kas arī tika realizēta.

Slokas stadionā savu vārtu rēķinu centīsies papildināt abi pagaidām jaunajā Virslīgas sezonā labākie vārtu guvēji. Gan jūrmalnieku serbs Nemaņa Belakovičs, gan ventspilnieku bombardieris Kaspars Svārups katrs guvuši pa trīs vārtiem. Slokas stadiona vārtu konstrukcijas abiem futbolistiem ir labi pazīstamas. Belakovičs "Spartakā" spēlē jau otro sezonu, bet Svārups Jūrmalas komandas krāsās spēlēja pirms atgriešanās "Ventspilī".

Divu uzvaru sēriju centīsies panākt Latgalē savstarpējos spēkus samērojošās komandas "Daugavpils" un "Metta". Abas vienības trešajā spēļu kārtā ierakstīja turnīra tabulā trīs punktus, taču veids kā tas tika panākts bija diameter pretējs. Latgales komanda nesaudzīgi apgājās ar turnīra jaunpienācēju Tukumā, saberot pretinieku vārtos sešas bezatbildes bumbas. Savukārt "Metta" izmisīgi turējās pie minimālā pārsvara, sagādājot sezonas pirmo zaudējumu jelgavniekiem, bet paši procesā tiekot pie pirmās uzvaras. Gan Aleksandrs Gorškovs, gan Andris Riherts pēc ceturtās spēļu kārtas vēlēsies pie savas komandas punktu ailītes ieraudzīt sešinieku.

"Mettas" spožais cerību stariņš ir 18 gadus jaunais uzbrucējs Raimonds Krollis. Pērns savā debijas sezonā Virslīgā Krollis izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem. Savukārt šīs sezonas pirmajos trīs mačos uzbrucējs pamanījies tikt pie diviem vārtiem, kas pagaidām ir abi vienīgie "Mettas" komandas izpildījumā gūtie vārti. Latgales vienībai tikmēr divus vārtus guvis komandas kapteinis Andrejs Kovaļovs, guva ceturtos un sestos vārtus graujošajā mačā pret tukumniekiem.

Lai cik pirms sezonas neticami neizklausītos šis apgalvojums, taču paraugoties turnīra tabulā, šodien spēkus samēros turnīra pastarītes "Valmiera" un "Tukums 2000". Vidzemnieku aizstāvībai gan jāatzīst, ka tieši Tamaza Pertijas padotajiem bija vissmagākais spēļu kalendārs pirmajās trīs kārtās. Visas pretinieces bija no Eirokausu komandu zonas. Tādēļ tikai viens līdz šim izcīnītais punkts par pārsteidzošu nebūt nebūtu jāuzskata. Savukārt tukumnieku ambīcijas uz spēcīgāku sezonas startu izjauca koronvīruss. Ziemas periodā sakomplektētais sastāvs kopā ar treneri karantīnas laikā pamuka pa malu malām. Tagad Jurģim Kalnam jācīnās ar tiem spēkiem kas palikuši viņa rīcībā. Pēc 0:6 sakāves var arī saprast trenera asos izteicienus, ka pērnās sezonas "Tukuma" 1. līgas komandas komplektācija pilnā sastāvā būtu spēcīgāka par šī brīža Virslīgas komandu.

Pēc divu spēļu sausuma perioda, Ventspilī savus sezonas pirmos vārtus guva galvenais valmieriešu mērķis uzbrukuma noslēgumos Tolu Arokodare. Slaidais uzbrucējs ar efektīvu apvešanas manevru guva savus pirmos vārtus sezonā. Pret "Tukumu" nigērietim ir iespēja sajust "vārtu garšu", lai ieskrietos sezonas turpinājumam. Tikmēr pie saviem pirmajiem vārtiem vēl nav ticis pērn pietiekami spilgti spēlējušais portugālis Žoržinju, kurš izniekoja 11 metru soda sitienu mačā pret "Riga". Zināmā mērā atgriešanās spēle būs Bogdanam Bogdaškinam, kurš šosezon cenšas saturēt "Tukuma" vidējo līniju. Pērn Bogdaškins palīdzēja bruģēt tieši "Valmieras" ceļu uz Eirokausiem.

"Optibet" Virslīgas 4. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
29.06.18:00Daugavpils - MettaSportacentrs.com TV
29.06.18:00Spartaks - VentspilsSportacentrs.com TV
29.06.20:00Valmiera - Tukums 2000Sportacentrs.com TV
30.06.18:00Jelgava - RigaBest4SportTV
30.06.20:00Liepāja - RFSSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS33009:19
2.Riga32015:26
3.Liepāja32015:26
4.Jelgava32013:26
5.Spartaks32015:66
6.Ventspils31115:34
7.Daugavpils31026:33
8.Metta31022:53
9.Valmiera30122:81
10.Tukums 200030031:110

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Nemaņa BelakovičsSpartaks3
Kaspars SvārupsVentspils3
EmersonsRFS3

     [+] [-]

, 2020-06-29 10:38, pirms 4 gadiem
Tolu Arokodare. Slaidais uzbrucējs...
viņš tak kārtīgs bullis tagad, pērn bija slaids

     [+] [-]

, 2020-06-29 12:32, pirms 4 gadiem
Oj, kāds sulīgs koeficients uz Mettu

     [+] [-]

, 2020-06-29 13:02, pirms 4 gadiem
beidzot SC ziņu lentēs redzu lokālās sporta ziņas.. tas priecē. paldies covid-19

     [+] [-]

, 2020-06-29 14:48, pirms 4 gadiem
Pirmās divas šodienas spēles no tabula viedokļa diezgan interesantas.Pērn Daugavpils-Metta trīs spēles beidzās ar rezultātu 1-0,viena vai otra labā.
Uzvarētājs tabulas vidusdaļā,zaudētājs autsaideru pulkā.Kaut ko līdzīgu var sacīt arī par Spartaka-Ventspils spēli.Tiesa,tikai ventspilnieku zaudējuma gadījumā,komanda iekļūs atpalicējos.Spartakam zaudējums vēl nesola iekļūšanu atpalicējos.Apmēram tā.Valmierā uzvarētājs tik pat kā zināms.Diez vai Tukums būs atguvies pēc nokauta no Daugavpils.