Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Uz mūsu hokeja nākotni skatos ar bažām. Katastrofāls naudas trūkums"

Rolands Eliņš

Kalvītis: "Uz mūsu hokeja nākotni skatos ar bažām. Katastrofāls naudas trūkums"
Roberts Mamčičs un Aigars Kalvītis pēc PČ2024 spēles pret ASV. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzinīgi novērtēja Latvijas vīriešu izlases paveikto pasaules čempionātā Čehijā un izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa darbu, taču pauda bažas par finansējuma trūkumu Latvijas vietējā hokejā.

"LHF valde pēc pasaules čempionāta vēl nav sanākusi kopā, tāpēc es oficiālu valdes vērtējumu par Latvijas izlases paveikto nevaru izteikt, taču kopējo noskaņojumu izjūtu, un tas ir pozitīvs," sacīja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

"Latvijas izlase uz PČ2024 devās ar septiņiem debitantiem sastāvā, dažiem pavisam jauniem spēlētājiem, kuriem tā bija pirmā pieredze tik augsta līmeņa turnīrā. Turklāt šoreiz pasaules čempionāta līmenis bija īpaši augsts - atvainojiet, ja kļūdos ar precizitāti, taču šoreiz PČ dalībnieku vidū bija vairāk NHL spēlētāju nekā iepriekšējos 2-3 gados kopā," sacīja Kalvītis.

"Šī turnīra līmenis bija augsts, pretinieki bija spēcīgi, taču Latvijas izlase parādīja cienīgu sniegumu. Protams, vēlējāmies, lai izlasei izdotos iekļūt izslēgšanas spēlēs, un grupu turnīra pēdējā spēlē, trešajā periodā pret ASV, tā bija reāla iespējamība, kas šoreiz diemžēl nepiepildījās," atzina LHF prezidents.

Latvijas izlase turnīru pabeidza devītajā vietā. Augstāku pozīciju Latvija ieguvusi tikai sešos pasaules čempionātos.

"Pēc pasaules reitinga tā ir mūsu vieta," norādīja LHF prezidents. "Savus konkurentus mēs apsteidzām, kamēr rangā tieši priekšā esošo Slovākiju - nē. Lai gan savstarpējā mačā pret Slovākiju guvām uzvaru. Turnīra noslēguma pozīciju sadalījumā mums priekšā bija tikai tās komandas, kurām, objektīvi skatoties, tur arī vajadzētu būt."

Bijušais Latvijas ministru prezidents arī īpaši izcēla izlases atbalstītājus, kas bija ieradušies uz spēlēm Ostravā: "Fanu atbalsts patiešām bija milzīgs. Pirmajās spēlēs tribīnēs bija tuvu pieciem tūkstošiem Latvijas atbalstītāju, liels atbalsts bija arī turnīra turpinājumā. Cilvēki mīl Latvijas hokeju un Latvijas izlasi. Noteikti, ka pasaules čempionāts hokejā joprojām ir Latvijas sporta gada notikums, un tāds tas bija arī tad, kad Latvijas izlases rezultāti nebija tik labi kā tagad."

Izlases galvenajam trenerim Harija Vītoliņam ir spēkā esošs līgums arī uz nākamo sezonu, un Kalvītis viņa darbu pie izlases stūres novērtēja ļoti atzinīgi: "Vītoliņa paveikto vērtēju ļoti pozitīvi. Viņš ir pirmais treneris, kurš aktīvi iesaistās arī ikdienas darbā, strādā ar Latvijas hokeja jaunatni un bērniem, viņš piedalās Latvijas hokeja procesos visa gada garumā. Vītoliņš neaprobežojas ar ierašanos pie izlases vienreiz gadā kā iepriekš ārzemju treneri."

Prāgā notikušajā IIHF kongresā LHF ieguva U18 sieviešu čempionāta 2. divīzijas A grupas turnīra rīkošanas tiesības. Tas paredzēts 2025. gada janvāra vidū Rīgā. Kalvītis pauda gandarījumu par šī turnīra uzņemšanu Rīgā un norādīja, ka LHF vēlas vēl vairāk attīstīt sieviešu hokeju: "Sieviešu hokeja augošās tendences ir acīmredzamas, it īpaši Ziemeļamerikā. Šosezon mēs uzņēmām sieviešu 1B divīzijas čempionātu, kur mūsu sieviešu izlase ar raksturu un apņēmību izcīnīja otro vietu. Vēlamies, lai sieviešu hokejam tiek pievērsta lielāka uzmanība, tādēļ pieteicāmies arī uz U18 čempionāta rīkošanu. Kā jau nodemonstrēja sieviešu izlases piemērs, mājas sienas var kļūt par nozīmīgu atbalstu labāku rezultātu sasniegšanai, un sieviešu PČ spēlēs skatītāju skaits bija nozīmīgs."

Aicināts pēc pasaules čempionāta un Eiropas hokeja sezonas noslēguma ieskicēt savu vīziju par Latvijas hokeja nākotni, LHF prezidents atgādināja, ka Latvijas vīriešu izlases šobrīd visās vecuma grupās spēlē elites divīzijā: "Manuprāt, lieliski ir tas, ka Latvijas U20 izlases līderi tiek iespēlēti arī Latvijas lielajā izlasē un pilnībā attaisno uz sevi liktās cerības. Fēlikss Gavars, Martins Laviņš, Dans Ločmelis - viņi visi šajā čempionātā parādīja, ka var spēlēt augstā līmenī. Šādi piemēri veido perspektīvas nākotnē arī citiem, paver ceļus uz ASV koledžām un universitātēm, rada iespējas savām karjerā."

"Taču teikt, ka Latvijas hokejā viss ir kārtībā, nevaru. Pastāv katastrofāls naudas deficīts," sacīja Kalvītis. "Mūsu jauno hokejistu attīstība pārsvarā tomēr notiek ārpus Latvijas robežām. Reti kurš izaug par augsta līmeņa hokejistu, spēlējot tikai Latvijā. Ir izņēmumi, bet tie ir izņēmumi. Tāpēc uz tuvāko nākotni skatos ar bažām - izdevumi pieaug, bet finansējums samazinās. Hokejs tomēr ir dārgs sporta veids."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

1 2 50 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2024-05-28 16:22, pirms 4 nedēļām
Kalvītis: " ja gribat, lai mēs nākošgad piedalamies PČ, tad dodiet man brīvu pieeju valsts kasei " ...

lai meklē naudu pie sponsoriem...

  -3 [+] [-]

, 2024-05-28 16:23, pirms 4 nedēļām
Vai tad vecāki būtu trūcīgāki palokuš?....

  +4 [+] [-]

, 2024-05-28 16:31, pirms 4 nedēļām
Dargie vecaki, sametiet Aigaram...

  -4 [+] [-]

, 2024-05-28 16:35, pirms 4 nedēļām
Gatis rakstīja: Kalvītis: " ja gribat, lai mēs nākošgad piedalamies PČ, tad dodiet man brīvu pieeju valsts kasei " ...

lai meklē naudu pie sponsoriem...
Kāpēc valsti nedrīkstētu tramdīt, ja to dara citas federācijas?
Kāpēc valsts piešķir krietni vairāk līdzekļus tiem sportaveidiem, kuriem ir daudzreiz mazāka auditorija, kā arī daudzreiz mazāki kopējie tēriņi?
Kāpēc lielākā daļa troļļu visaktīvāk protestē konkrēti pret Hokeja federācijas mēģinajumiem tikt pie valsts kases, nevis kādu citu federāciju?

  +6 [+] [-]

, 2024-05-28 16:40, pirms 4 nedēļām
Kur Kalvītis tur nauda vienmēr trūkst
lai samazina savam dēlam algu un viss būs ok

  +7 [+] [-]

, 2024-05-28 17:03, pirms 4 nedēļām
Ja trūkst nauda, tad federācijā kaut kas iet greizi...
Pirmkārt sāc meklēt sponsorus, otrkārt samazini sev un dēlam algu un nečīksti intervijās, ka trūkst naudas... tikmēr būtu strādājis kā piesaistīt šos līdzekļus

  +6 [+] [-]

, 2024-05-28 17:18, pirms 4 nedēļām
Tāpēc ,ka valsts izdomāja vienam no populārākajiem un dārgākajiem sporta veidiem dot vienu no vismazākajiem finansējumiem. Reāli neticams tas sporta budžeta sadalījums.
Slēpts komentārs: balkons

     [+] [-]

, 2024-05-28 17:57, pirms 4 nedēļām
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Kāpēc valsti nedrīkstētu tramdīt, ja to dara citas federācijas?
Kāpēc valsts piešķir krietni vairāk līdzekļus tiem sportaveidiem, kuriem ir daudzreiz mazāka auditorija, kā arī daudzreiz mazāki kopējie tēriņi?
Kāpēc lielākā daļa troļļu visaktīvāk protestē konkrēti pret Hokeja federācijas mēģinajumiem tikt pie valsts kases, nevis kādu citu federāciju?
tapēc, ka hokeja federācija visvairāk čīkst...
lai pārējās federācijas arī meklē sponsorus, nevis čīkst un ņaud... ar mājienu, ka valdībai jāgrabina nauda priekš federācijām...

 +10 [+] [-]

, 2024-05-28 17:59, pirms 4 nedēļām
Viensviensvīrs rakstīja: Ja trūkst nauda, tad federācijā kaut kas iet greizi...
Pirmkārt sāc meklēt sponsorus, otrkārt samazini sev un dēlam algu un nečīksti intervijās, ka trūkst naudas... tikmēr būtu strādājis kā piesaistīt šos līdzekļus
... GASO dividendes ieskaitīt LHF un problēmu nebūs...

  +6 [+] [-]

, 2024-05-28 18:00, pirms 4 nedēļām
Adod dāļ no sazktā.

  +8 [+] [-]

, 2024-05-28 18:09, pirms 4 nedēļām
Joprojām nesaprotu, kāpēc valsts finansējums futbolam ir uz pusi lielāks ka hokejam futbola esam vienā līmenī ar fēru salām (50k cilvēki) nemaz nerunājot par citiem individualajiem nevienam neinteresējošajiem sporta veidiem, kur ne par rezultātiem, ne sportistiem pilnīgi nekas nevienam nav zināms

  -3 [+] [-]

, 2024-05-28 18:23, pirms 4 nedēļām
Ja ir naudas trūkums, vai ir lietderīgi izmest simtiem tūkstošu eiro dāmu un meiteņu IIHF turnīru rīkošanai?

  +4 [+] [-]

, 2024-05-28 18:31, pirms 4 nedēļām
Parasti ja trukst nauda, tad mekle papildus halturas
uz prieksu LHF nemat lapstas rokas un kiegelus, stroikas papildus rokas noder vienmer!
Slēpts komentārs: WHITE Legend

  +4 [+] [-]

, 2024-05-28 19:00, pirms 4 nedēļām
Tas mēsls tieši tur atrodas, lai risinātu šādas problēmas. Ja netiek galā, lai tinās prom.

     [+] [-]

, 2024-05-28 19:04, pirms 4 nedēļām
Šis toč ir smagi, kādreiz sāki ar 50eur pašvaldības klubâ, tagad 300eur katru mēnesi + lauztās nūjas un inventārs. Ja puika tā nemīlētu hokeju, būtu tirliņsports florbols

     [+] [-]

, 2024-05-28 19:54, pirms 4 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Ja ir naudas trūkums, vai ir lietderīgi izmest simtiem tūkstošu eiro dāmu un meiteņu IIHF turnīru rīkošanai?
Varbūt tā ir atkal liela iespēja privāti nopelnīt federācijas kadriem un tiem pietuvinātajiem. Šādiem pasākumiem valsts naudu iedod

  +2 [+] [-]

, 2024-05-28 20:01, pirms 4 nedēļām
profesorsk rakstīja: Joprojām nesaprotu, kāpēc valsts finansējums futbolam ir uz pusi lielāks ka hokejam futbola esam vienā līmenī ar fēru salām (50k cilvēki) nemaz nerunājot par citiem individualajiem nevienam neinteresējošajiem sporta veidiem, kur ne par rezultātiem, ne sportistiem pilnīgi nekas nevienam nav zināms
Valsts iegulda naudu,kur lielāka masveidība un futbols tāds ir arī daudzi individuālie sporta veidi daudzos novados ir populāri.Hokejs nekad Latvijā nekļūs par pieejamu sporta veidu vairumam,jo valsts kā teica Puče ar naudu profesionālam sportam vairs nemētāsies kā agrāk.
Slēpts komentārs: LUKA GOAT MVP

  +5 [+] [-]

, 2024-05-28 20:17, pirms 4 nedēļām
Naudas pietrūkst šim apaļīgajam funkcionāram. Tas arī viss.

  +5 [+] [-]

, 2024-05-28 20:25, pirms 4 nedēļām
Mateushs rakstīja: Nomest Lipmanu no vadības izrādījās vieglāk nekā pēc tam vadīt LHF. Lipmanam bija kļūdas, tomēr viņš hokejā guldīja savu naudu. Nu Lipmans ir prom, un izrādījās, ka to naudu sadabūt arī nav nemaz tik viegli.

Vienīgais, ar ko pa šiem gandrīz 8 gadiem LHF trāpīja 10-kā, ir Hārtlija uzaicināšana par izlases galveno treneri un jauniešu spēlēšana Somijā. Vietējās līgas prestižs ir krities līdz sētas līmenim: nav vairs pieaugušo komandas Liepājā un Daugavpilī, a "zato" mums tagad ir leišu klubi.

Ar treneru darbu Kalvītis esot apmierināts. Esot daudz debitantu. Tas nekas, ka Bobam 2018.gadā, spēlējot bez Dārziņa, Daugaviņa, Girgensona un citiem līderiem, ar vairākiem jauniem čaļiem sastāvā izdevās nospēlēt 1:1 pamatlaikā gan ar ASV, gan ar Kanādu un tikt 1/4 finālā. Nekas, ka šai komandai spēles nav vispār! Nedz mēs vienādos sastāvos varam kaut ko izveidot, nedz vairākumā, bet aizsardzība mums vispār ir kā caurstaigājama sēta. Mēs sava līmeņa komandai ar 1:8 zaudējam! Visu laiku dzirdam tik runas par to, kā čaļi centās, bet ko dod centība, ka tiek pieļautas rupjas kļūdas spēlē?! Gada laikā kopš pagājušā PČ ik pa laikam tik dzird, kāds Bobs bijis slikts treneris - ripu redz licis vienkārši pa stiklu izmest no zonas, nevis caur centru laist piespēli, licis spēlētājiem rukāt uz laukuma u.t.t. Vot tagad mēs esam līmenī, tikai dabūnam pretuzbrukumus, izgājienus 1:1 pat ar frančiem, 4 golus no poļiem, bet 8 - no vāciešiem! Cita ģēla!!! Galvenais, ka ripa uzbrukuma zonā vairs netiek raidīta pa bortu uz priekšu, aizsardzībā uzbrucējiem nav jāstrādā smagi kā pie sliktā Boba. Nu tas jau nekas, ka Kanādas izlase tā dara! Bet mēs esam labāki! Megazvaigznes! Mēs pretinieka zonā gar zilo līniju dodam piespēli, uzdāvinot ripas pretinieku pretuzbrukumiem (poļi, starp citu, sūtīja pateicību mūsējiem par uzdāvinātiem vārtiem tādā veidā), vārtu priekša mums ir brīvs laukums, kur pretinieki var darīt da jabko... Galvenais, ka ne tā kā pie Boba!

Nu ja treneru štābā pēc šāda bardaka nebūs izmaiņu, es personīgi nezinu, vai sekšu Latvijas hokeja izlases gaitām. Galu galā, mans laiks un emocijas ir gana dārgi, lai es tos tērētu kaut kam tādam, bet pēc tam ārzemju forumos kristu kaunā par to, ka Latvijai ir vāja hokeja izlase.
Laikam ar kreiso kāju no gultas izkāpi un slikta diena gadījusies.
Vācija mūsu līmeņa komanda??? Tiešām. Salīdzinot no kādām līgām nāk spēlētāji , Vācija varbūt pat klasi pārākai jābūt pēc sastāva.
Ar vāju spēli ( kā var saprast no tava rakstītā) 9.vieta PČ.. Mums ir lielas rezerves. Hokejā notiek ļoti aktīva darbība dažādās vecuma grupās.
Vietējais čempionāts kļuvis interesantāks ar lietuviešu un igauņu klubu pievienošanos. Vismaz viens lietuviešu klubs bija līdzvērtīgs pretinieks un Panteras arī labi sevi parādīja. Pēdējos gados labprāt apmeklēju OHL spēles.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-28 21:04, pirms 4 nedēļām
kas katram ir nauda? citam 10 000 ir nekas, citam par tādu naudu 3 gadus dzīvot

  +1 [+] [-]

, 2024-05-28 21:09, pirms 4 nedēļām
Apsties uz savu vēderu. Tur arī ir visa nauda

     [+] [-]

, 2024-05-28 22:23, pirms 4 nedēļām
Protams,ka vietējam čempionātam un klubiem naudas vienmēr ir bijis maz,tomēr spēlēja tad,spēlē tagad un spēlēs arī nākotnē amatieru vai pusprofesionāļu līmenī.Mūsu nākotnes talantiem jāaug ārzemju čempionātos.Nekas jauns jau nav atklāts.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-28 23:14, pirms 4 nedēļām
Gatis rakstīja: ... GASO dividendes ieskaitīt LHF un problēmu nebūs...
Gaso taču tika nopārdots igauņiem. Paldies Kalvīša treknajiem pirkstiņiem.

  -4 [+] [-]

, 2024-05-28 23:51, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Valsts iegulda naudu,kur lielāka masveidība un futbols tāds ir arī daudzi individuālie sporta veidi daudzos novados ir populāri.Hokejs nekad Latvijā nekļūs par pieejamu sporta veidu vairumam,jo valsts kā teica Puče ar naudu profesionālam sportam vairs nemētāsies kā agrāk.
Cik reizes var skaidrot Ēzeļgalvām vienu un to pašu, proti, nevis masveidībai būtu jābūt galvenajam kritērijam, bet gan AUDITORIJAI!!! Jo vairāk finansēšanā vadīsies pēc auditorijas, jo lielāka būs masveidība un, kā rezultātā arī pieejamība, nevis otrādi!

  +3 [+] [-]

, 2024-05-29 00:48, pirms 4 nedēļām
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Cik reizes var skaidrot Ēzeļgalvām vienu un to pašu, proti, nevis masveidībai būtu jābūt galvenajam kritērijam, bet gan AUDITORIJAI!!! Jo vairāk finansēšanā vadīsies pēc auditorijas, jo lielāka būs masveidība un, kā rezultātā arī pieejamība, nevis otrādi!
Latvijā populārākais ēdiens ir SŪDS, jo to ēd MUŠAS!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-29 01:30, pirms 4 nedēļām
Gatis rakstīja: tapēc, ka hokeja federācija visvairāk čīkst...
lai pārējās federācijas arī meklē sponsorus, nevis čīkst un ņaud... ar mājienu, ka valdībai jāgrabina nauda priekš federācijām...
Kādus sponsorus, tie vairāk ir entuziasti kuri mīl hokeju un gatavi tajā ieguldīt naudu, nesaņemot neko pretī

  -2 [+] [-]

, 2024-05-29 06:09, pirms 3 nedēļām
Robis87 rakstīja: Kādus sponsorus, tie vairāk ir entuziasti kuri mīl hokeju un gatavi tajā ieguldīt naudu, nesaņemot neko pretī
neko par finansēšanu nesaproti, var redzēt.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-29 07:45, pirms 3 nedēļām
Valsti jau reiz iedzina krīzē, tagad laiks hokejam? Varbūt var kaut ko no ofšoriem piemest hokeja saimniecībai?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-29 08:35, pirms 3 nedēļām
KALVĪTIS: "UZ MŪSU HOKEJA NĀKOTNI SKATOS AR BAŽĀM. KATASTROFĀLS NAUDAS TRŪKUMS" ... Notirgotās Abrenes nauda arī jau notrallināta. Mūlim gan pietiek.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-29 09:07, pirms 3 nedēļām
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Cik reizes var skaidrot Ēzeļgalvām vienu un to pašu, proti, nevis masveidībai būtu jābūt galvenajam kritērijam, bet gan AUDITORIJAI!!! Jo vairāk finansēšanā vadīsies pēc auditorijas, jo lielāka būs masveidība un, kā rezultātā arī pieejamība, nevis otrādi!
Cik reizes var skaidrot Ēzeļgalvām vienu un to pašu, proti, valdības mērķis nav dabūt maksimāli daudz skatītājus pie TV ekrāniem vai tribīnēs, bet gan, lai cilvēki paši sportotu... kustētos... BEZ alus pudeles rokā...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-29 09:12, pirms 3 nedēļām
Gatis rakstīja: ... GASO dividendes ieskaitīt LHF un problēmu nebūs...
Kāds sakars? GASO īpašnieks ir Eesti Gaas

  -3 [+] [-]

, 2024-05-29 09:36, pirms 3 nedēļām
Gatis rakstīja: Cik reizes var skaidrot Ēzeļgalvām vienu un to pašu, proti, valdības mērķis nav dabūt maksimāli daudz skatītājus pie TV ekrāniem vai tribīnēs, bet gan, lai cilvēki paši sportotu... kustētos... BEZ alus pudeles rokā...
Cik man zināms, daudzi jo daudzi bērni un jaunieši Latvijā grib nodarboties ar Hokeju, jo viņu prātos tas ir TOP sportaveids! Taču trūkst naudas un tāpēc viņi ir spiesti nodarboties ar ko citu Lai situāciju atrisinātu, Hokejs ir jāpadara pēc iespējas lētāks un pieejamāks, kāds viņš ir daudzās R-Eiropas valstīs un priekš tā ir vajadzīga nauda, VALSTS NAUDA! Kāpēc tieši valsts nauda? Tāpēc ka sponsoru nav, bet Hokejs pēc auditorijas un POTENCIĀLĀS IEINTERESĒTĪBAS ir sports numur 1 un ja tam vienkārši nav sponsoru, tad visa tā padarīšana būtu jāatbalsta valstij!
1 2 50 komentāri