Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA rindās blāvi spēlējušais Farīds dodas uz G līgu, Teitums uz Covid protokolu

Emils Ozerinskis

CSKA rindās blāvi spēlējušais Farīds dodas uz G līgu, Teitums uz Covid protokolu
Kenets Farīds. Foto: CSKA

Astoņas sezonas NBA pavadījušais Kenets Farīds krievu superklubā Maskavas CSKA šosezon bija teju nepamanāms, bet nu spēlētājs devies uz G līgu, cerot parakstīt desmit dienu līgumu ar Covid-19 grūtībās nonākušajām NBA komandām.

Enerģiskais spēlētājs Kenets Farīds savulaik gana augstu vērtēts NBA, būdams nozīmīgs spēlētājs Denveras "Nuggets" rindās, kur savās pirmajās piecās NBA sezonās spēka uzbrucēja un centra pozīcijas spēlētājs guva vairāk nekā desmit punktus vidēji spēlē un nebija arī pārāk tālu no divciparu skaitļu krāšanas atlēkušo bumbu kategorijā.

Eiropā Farīdam gan tik spilgti nesekmējās. Šajā sezonā Maskavas CSKA rindās 32 gadus vecais basketbolists, kurš savulaik kļuvis par Pasaules čempionu ASV izlases rindās, bija visai neizteiksmīgs. Eirolīgā Farīds piedalījās septiņās spēlēs, gūstot 2,3 punktus un izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas. Savukārt Krievijas atklātajā čempionātā jeb Vienotās līgas turnīrā amerikānim četras spēles ar 2,3 punktiem un trīs atlēkušajām bumbām.

Lai gan Krievijā basketbolistam klājās pa galam pieticīgi, tomēr Farīds tēmē uz atgriešanos NBA. Ja ne ilglaicīgu, tad vismaz noslēdzot desmit dienu līgumu ar Covid-19 iemeslu dēļ grūtībās nonākušu komandu. Šobrīd desmit dienu kontrakti basketbola Mekā tiek dalīti pa labi un kreisi.

Kamēr dažas vienības dod iespēju apostīt NBA gaisu saviem G līgas komandu spēlētājiem, citas piesaista veterānus, kuri pazīstami ar attiecīgās komandas vai trenera spēles zīmējumu un ir gatavi ielekt braucošajā vilcienā. Protams, vēl viens aspekts ir biļešu tirdzniecība. Pievienojot savām rindām tādus spēlētājus kā vairākus gadus jau "pensijā" esošo Džo Džonsons vai Ķīnas tirgu iekarojušo Lensu Stīvensonu, NBA komandas var izlikt laukumā parastiem līdzjutējiem dzirdētus uzvārdus, tādējādi nepadarot Covid-19 dēļ noplucinātos mačus par pilnīgu G līgas līmeņa spēli.

Visticamāk vēl kādu papildinājumu uz desmit dienu līguma pamata tuvākajā laikā meklēs Bostonas "Celtics", jo veselības un drošības protokolā nonācis Džeisons Teitums, pievienojoties tādiem spēlētājiem kā Denisam Šrēderam, Džošam Ričardsonam, Grantam Viljamsam un Enesam Frīdomam (Kanteram).

     [+] [-]

, 2021-12-27 18:49, pirms 2 gadiem
"Kenets Farīds savulaik gana aukstu vērtēts NBA".

Neliela kļūdiņa, bet tas nekas.
Par Farīdu, dīvaini, ka vairs nevar uzspēlēt, pēc gadiem bija jābūt karjeras zenītā

     [+] [-]

, 2021-12-27 18:55, pirms 2 gadiem
A player with 10+ years of experience who signs a 10-day deal, will earn nearly three times as much money during that 10-day stint as a rooki

     [+] [-]

, 2021-12-27 19:06, pirms 2 gadiem
..uz VEF!

     [+] [-]

, 2021-12-27 19:23, pirms 2 gadiem
Basis09 rakstīja: "Kenets Farīds savulaik gana aukstu vērtēts NBA".

Neliela kļūdiņa, bet tas nekas.
Par Farīdu, dīvaini, ka vairs nevar uzspēlēt, pēc gadiem bija jābūt karjeras zenītā
Šāda tipa spēlētājiem, kuriem vienīgais trupmis ir nereāls atlētisms, karjera strauji iet uz leju jau uzreiz pēc 30. Tāpat kā Bleikam Grifinam.

     [+] [-]

, 2021-12-27 19:38, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Šāda tipa spēlētājiem, kuriem vienīgais trupmis ir nereāls atlētisms, karjera strauji iet uz leju jau uzreiz pēc 30. Tāpat kā Bleikam Grifinam.
Bleiks jau vismaz nedaudz adaptējies (pustālais metiens utt), Farīds bija tīrais "energy" spēlētājs. Diemžēl bez metiena, ja vienīgī neesi aizsardzības specs, pašlaik nba nav ko darīt
.