Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tiesnesim liedz pārraudzīt ULEB Eirolīgas spēles viņa bārdas dēļ

Tiesnesim liedz pārraudzīt ULEB Eirolīgas spēles viņa bārdas dēļ
Bendžamins Bārts. Foto: Imago Images/Scanpix

Vācijas tiesnesis Bendžamins Bārts apsūdzējis ULEB Eirolīgas turnīra rīkotājus diskriminācijā, norādot, ka viņam liegts pārraudzīt šī turnīra spēles savas bārdas dēļ. Eirolīga gan savu kļūdu atzinusi un atvainojusies soģim.

Šādu informāciju 43 gadus vecais Bārts atklājis vācu laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung", turklāt viņš to pamatojis ar čata sarakstēm kopš pagājušā gada rudens.

“Ričards Stoukss (Eirolīgas tiesnešu komisijas vadītājs) paskaidroja, ka komandu galvenajiem treneriem un sporta direktoriem nepatīk bārdas un viņi varētu par to sūdzēties,” skaidroja Bārts, kurš atteicies noskūt savu bārdu, kaut gan vairākkārt viņam vaicāts to izdarīt.

“Nesaprotu, par ko gan var būt runa. Kāda starpība – skujos vai ne. Tā ir diskriminācijas forma. Lai arī cik ļoti es vēlētos tiesāt Eirolīgā, nevaru to pieņemt,” norādīja soģis. Kopš tā laika Bārts vairs nav tiesājis šī turnīra spēles.

Bārts šajā situācijā ir piesaistījis advokātus un paudis apņēmību tiesāties. Viņš uzsvēra, ka ir norūpējies nevis par sevi, bet gan to, lai nekas tāds vairs neatkārtojas nākotnē ar citiem.

Zīmīgi, ka pēc šī gadījuma nākšanas gaismā, Eirolīga publiski ir atzinusi savu vainu un norādījusi, ka pieļauta kļūda, kā arī atvainojusies par to Bārtam, kurš bijis pretimnākošs.

“Neformālas prasības par sejas apmatojumu un citiem redzamiem ķermeņa elementiem vairākus gadus bijusi ierasta prakse daudzos sporta veidos. Tomēr apzināmies, ka šādas prasības nenoliedzami ir novecojušas un neatspoguļo tās vērtības, par kurām iestājas Eirolīga,” teikts organizācijas paziņojumā. “Rekomendācija Bārta kungam tiesāt bez bārdas bija kļūda, un 2022. gada aprīlī viņš pieņēma Eirolīgas atvainošanos.”

“Jebkāda veida fiziskās ārienes diskriminācija nav pieņemama un nedrīkst ierobežot cilvēku strādāt jebkurā nozarē, ieskaitot augstākā līmeņa maču tiesāšanā,” uzsvēra Eirolīga.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-171222-...

  +6 [+] [-]

, 2022-05-03 19:26, pirms 2 gadiem
Pilnīgs wtf. T.i. es pat varbūt kaut cik saprastju, ja tam tiesnesim būtu kaut kāda nekopta bomāra bārda (ķipa bojā līgas tēlu utml. - vismaz lai sakopj, no sērijas), bet te vispār neredzu par ko piesieties.

  +5 [+] [-]

, 2022-05-03 19:35, pirms 2 gadiem
tagad domāju vai esmu redzējis kaut vienu tiesnesi NBA ar bārdu? Protams konkrēts absurds nelaut tiesāt dēl bārdas

  -3 [+] [-]

, 2022-05-03 19:43, pirms 2 gadiem
Islamofobija.

  +4 [+] [-]

, 2022-05-04 02:48, pirms 2 gadiem
Bārdas vietā viņš skuj galvu, viss balansā

     [+] [-]

, 2022-05-06 08:53, pirms 2 gadiem
Bet vai viņš turpmāk tiesas? Domāju, ka nē