Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Pusotru nedēļu pirms Pasaules kausa incidentā tiek bojāta Siguldas trase

Ints Megnis
Ints Megnis

Pusotru nedēļu pirms Pasaules kausa incidentā tiek bojāta Siguldas trase
Siguldas trases ledus meistari. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc negadījuma treniņbraucienā bojāta Siguldas bobsleja trases, kur jau pēc pusotras nedēļas notiks Pasaules kausa posms, metāla un koka konstrukcijas. Tiesa, tas neliegs jau trešdien turpināt treniņbraucienus, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

"Šonedēļ Siguldas bobsleja trasē notiek treniņbraucieni, kuru laikā ārvalstu sportisti iepazīst trases specifiku. Otrdien vienā no braucieniem, kļūdaini izbraucot 15. virāžu, bobsleja kamanas iebrauca aizsargjumtā, sabojājot trases metāla un koka konstrukcijas. Šobrīd sekas ir konstatētas, līdz rītam remontdarbi būs pabeigti un treniņbraucieni varēs turpināties pēc ierastā grafika," vēsta federācija.

Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs atklājis, ka kļūdu pieļāvis bobsleja kamanu pilots, kurš neveiksmīgi iebraucis trases 15. virāžā, un tālāk kamanas atsitušās pret aizsargjumtu: "Mūsu uzdevums bija atrast cēloņus, kādēļ kamanas šādi varēja iebraukt trases kostrukcijā. Cēlonis tika ātri konstatēts un jau ir novērsts. Lai turpmāk atvieglotu drošu šī posma izbraukšanu, jau šonakt nedaudz tiks izmainīts ledus profils šajā vietā. Tagad atliek salabot salauzto aizsarjumtiņu."

"Problēma ir konstatēta, metāla konstrukcijas jau ir atjaunotas, atliek tās tikai "apšūt" ar koku un finieri. Treniņbraucieni trešdien varēs turpināties," saka trases direktors.

Incidentā bojātas bobsleja kamanas, sportisti nav cietuši.

Nākamnedēļ Siguldā notiks Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas atklāšanas posms bobslejā un skeletonā. Šī ir pirmā reize, kad Siguldā sacentīsies pasaulē labākie bobslejisti un skeletonisti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Piektdien, 7. decembrī notiks sacensības bobslejā sievietēm, dienu vēlāk sekos sacensības skeletonā vīriešiem un bobsleja divniekiem, bet svētdien spēkus samēros dāmu skeletonistes un vēlreiz brauks bobsleja divnieku ekipāžas.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-27 21:11, pirms 5 gadiem
Tas bija Wons kas jumtā iebrauca?

  -1 [+] [-]

, 2018-11-27 22:46, pirms 5 gadiem
Virsraksts tāds, it kā teroristi būtu uzspridzinājuši starta estakādi, bet īstenība bobs nedaudz aizskāris aizsargjumtu...

Nākamnedēļ jātaisās uz Siguldu, jāpavēro klātienē dubultuzvaru (Ķibermanis un Dukurs).