Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Mājiniece Francija gāž Fidži no olimpiskā troņa regbijā-7

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mājiniece Francija gāž Fidži no olimpiskā troņa regbijā-7
Antuāns Duponts uzbrukumā Foto: EPA/Scanpix

Parīzes olimpiskajās spēlēs noslēdzies regbija-7 turnīrs vīriešiem. Finālā mājiniece Francija tikās ar divkārtējo olimpisko spēļu čempioni, Fidži izlasi, ko spēja apspēlēt ar rezultātu 28:7, izcīnot zelta godalgas.

Parīzes olimpisko spēļu regbija-7 turnīrā vīriešiem šodien aizvadīta pēdējā sacensību diena, visām 12 komandām noskaidrojot savas izcīnītās vietas šajās olimpiskajās spēlēs.

• Dienas pirmajā daļā svarīgākās spēles bija abi pusfināli. Vispirms laukumā devās mājinieki, Francijas regbisti, kas sacentās ar DĀR izlasi, kas parūpējās par sava veida pārsteigumu, ceturtdaļfinālā pieveicot Tokijas olimpisko spēļu finālisti Jaunzēlandi. Pusfināla pirmajā puslaikā komandas palika bez punktiem, bet otro labāk sāka DĀR regbisti, kuri nokārtoja arī pirmo piezemējumu, uz ko nepilnas divas minūtes vēlāk ar to pašu atbildēja francūži, paņemot vēl divus punktus ar realizācijas sitienu (7:5). Turpinājumā mājinieki veica vēl divus piezemējumus, ar ko bija gana uzvarai ar rezultātu 19:5.

• Arī otro pusfinālu labāk sāka nefavorītu lomā esošā Austrālija, kas pret divkārtējo olimpisko čempioni Fidži veica pirmo piezemējumu un realizācijas sitienu. Pirmā puslaika izskaņā Fidži atspēlējās, un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (7:7). Otrais puslaiks pilnībā aizritēja Fidži zīmē. Austrālijas regbisti šajā spēlē vairs punktus neguva, kamēr Fidži iesoļoja finālā ļoti pārliecinoši - 31:7.

Finālu uzreiz apņēmīgi sāka Fidži regbisti, nepilnās divās minūtēs nokārtojot piezemējumu un 7:0 vadību. Francūži arī spēja sagaidīt savu iespēju, ko realizēja Džefersons-Lī Džozefs. Sekoja arī sekmīgs realizācijas sitiens, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Pieliktajā laikā komandas punktus vairs neguva, rezultātam nemainoties - 7:7.

• Otro puslaiku lieliski sāka Francija, uzreiz aizsteidzoties izrāvienā un piezemējumu veicot Āronam Grandidjē Nkanans. Sekoja precīzs realizācaijas sitiens, Francijai izvirzoties vadībā ar 14:7. Arī nākamā iespēja tikt pie punktiem bija tieši Francijas izlasei. Kādu laiku bumba bija tuvu piezemējuma līnijai līdz francūži izlauzās līdz piezemējumam, ar realizācijas sitienu panākot 21:7. Fidži palika minūte, lai izglābtos, bet francūžiem izdevās iegūt bumbu savā kontrolē. Tas bija izšķiroši, jo Francijas izlase noturēja bumbu un pieliktajā laikā vēl Antuāns Duponts veica piezemējumu. Francija gāza Fidži no olimpiskā troņa ar uzvaru finālā - 28:7.

Spēlē par trešo vietu pirmās četras minūtes komandas cīnījās par iniciatīvu, bet tad DĀR pieļāva kļūdu, ko austrālieši uzreiz izmantoja un izvirzīja skrējienā Nātanu Losonu, kurš veica piezemējumu, kamēr Dītrihs Rošē sekmīgi izpildīja realizācijas sitienu (7:0). Neiligi pēc tam sev lieliski bumbu uz priekšu paspēra Selvins Deivids, kurš veica arī sekmīgu piezemējumu. DĀR nesekmējās ar realizācijas sitienu, paliekot iedzinējos pēc pirmā puslaika ar 5:7.

• Otrajā puslaikā DĀR nosargāja bumbu divu minūšu garumā, un atrada caurumu pretinieku aizsardzībā, lai viektu piezemējumu un pārņemtu vadību. Pēc neatļauta spēka paņēmiena Austrālijas izlase palika arī bez sava kapteiņa Nika Malufa, kurš saņēma sarkano kartīti un atstāja savu komandu mazākumā. Pēc sekmīgā realizācijas sitiena sekoja vēl viena pārtverta bumba, piezemējums un realizācijas sitiens DĀR, kas deva jau komfortablu 19:7. vadību. Korijs Tūls apmānīja DĀR spēlētājus, izpildīja sitienu uz priekšu un pats aizskrēja, lai veiktu piezemējumu. Austrālieši atguva septiņus punktus un palika cīņā. Bumbai atgriežoties cīņā, to atkal izcīnīja austrālieši, spējot veikt vēl vienu piezemējumu, bet realizācijas sitiens bija neprecīzs (19:19). Viss izšķīrās pieliktajā laikā, kurā Selvins Deivids aizveda DĀR līdz bronzas medaļām - 26:19.

Spēles par vietām regbijā-7 vīriešiem

SpēleRezultāts
Par 11. vietu Japāna - Urugvaja10:21
Par 9. vietu Samoa - Kenija5:10
Par 7. vietu Argentīna - ASV19:0
Par 5. vietu Jaunzēlande - Īrija17:7
Par 3. vietu DĀR - Austrālija24:19
Par 1. vietu Francija - Fidži28:7

Regbijs-7 vīriešiem

V.Valsts
1.Francija
2.Fidži
3.DĀR
4.Austrālija
5.Jaunzēlande
6.Īrija
7.Argentīna
8.ASV
9.Kenija
10.Samoa
11.Urugvaja
12.Japāna

Medaļu tabula regbijā-7

ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
Francija1001
Fidži0101
DĀR0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-27 21:19, pirms 2 mēnešiem
Interesanti, cik medaļas Francija paņems komandu sporta veidos. Izredzes ir uz daudzām. Noskatījos pusfinālus un finālu. Regbija-15 zvaigzne mainīja spēļu gaitu par labu Francijai gan pusfinālā, gan finālā.

     [+] [-]

, 2024-07-27 22:08, pirms 2 mēnešiem
abas medaļu spēles bija burvīgas.