Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss uzskata, ka piecu gadu laikā ar "Ferrari" var kļūt par F1 čempionu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sainss uzskata, ka piecu gadu laikā ar "Ferrari" var kļūt par F1 čempionu
Karloss Sainss un Šarls Leklērs. Foto: AFP/Scanpix

Pamazām tuvojas jaunā F1 sezona, komandām atklājot savus jaunos bolīdus. “Ferrari” pilots Šarls Leklērs paudis, ka jaunā formula ir solis pareizajā virzienā. Pagājušajā sezonā Itālijas komanda piedzīvoja smagu izgāšanos. Viņa komandas biedrs Karloss Sainss tikmēr gatavs tuvākajos gados tēmēt uz titulu.

Pagājusī sezona “Ferrari” bija vājākā pēdējo 40 gadu laikā. Konstruktoru kausā tika iegūti vien sestā vieta, priekšā palaižot “Mercedes”, “Red Bull”, “McLaren”, “Racing Point” un “Renault”. Individuālajā vērtējumā Šarls Leklērs ieguva astoto vietu, bet Sebastians Fetels ierindojās vien 13. pozīcijā. Leklērs uz goda pjedestāla kāpa divas, bet Fetels vienu reizi.

Galvenais trūkums bija vājais ātrums taisnēs, un Leklērs uzskata, ka problēma novērsta. “Ir ieguldīts liels darbs, esam ļoti centušies. Vienmēr uz papīra viss izskatās pozitīvi, taču jāpaskatās arī, kādus soļus ir spēruši pārējie,” teica 23 gadus vecais pilots. Leklērs atzina, ka starpsezonā ļoti daudz laika pavadījis “Ferrari” rūpnīcā.

“Strādāju ar līdzīgiem paņēmieniem kā iepriekš, cenšoties saprast, kas bija manas vājās vietas. Joprojām uzskatu, ka varu izturēties saudzīgāk pret riepām. Pagājušajā sezonā šo aspektu pamatīgi uzlaboju, un ceru, ka varu spert vēl vienu soli,” teica Leklērs. Par viņa komandas biedru kļuvis Karloss Sainss, kurš iepriekš brauca “McLaren” rindās.

Sainss atzina, ka Leklēra pārspēšana pirmajā sezonā būs smags uzdevums. Spānis pauda, ka vairāk skatās uz saviem ilgtermiņa mērķiem: “Piecu gadu laikā gribu kļūt par pasaules čempionu. Ticu, ka “Ferrari” ir īstie apstākļi, lai to paveiktu. Viss, kas mums nepieciešams - mazliet laika.”

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2021-02-27 18:41, pirms 3 gadiem
Nu nez, nez! Statistika pašvaka, ferrari pēdējais tituls 2007 :d

     [+] [-]

, 2021-03-01 21:12, pirms 3 gadiem
Da viņš tur ilgāk pa 2 gadiem nebūs , Ferrari ir savi Akadēmijas piloti kuriem būs iespēja pēc 22 gada. Švarcmans un Šumahers būs galvenie kandidāti uz vienu Ferrari spotu