Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Avalanche" izglābjas un turpina uzvaru sēriju, Stroumam "hat-trick" 13 vārtu spēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Avalanche" izglābjas un turpina uzvaru sēriju, Stroumam "hat-trick" 13 vārtu spēlē
Dilans Stroums svin vārtu guvumu. Foto: Raj Mehta/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) astoto uzvaru pēc kārtas un 18. panākumu pēdējās 20 cīņās dramatiskā kaujā guva Rietumu konferences līdere Kolorādo "Avalanche", kas pamatlaika beigu daļā likvidēja divu vārtu deficītu, ar 4:3 pagarinājumā pieveicot Bostonas "Bruins".

Lieliskā formā esošā "Avalanche" izlīdzinājumu panāca 37 sekundes pirms pamatlaika beigu sirēnas, kad zviedrs Gabriels Landeskugs izmantoja izcilu Nazema Kadri piespēli. Savukārt pagarinājuma 71. sekundē pēc Kadri trešās rezultatīvās piespēles mačā precīzs skaitliskajā vairākumā bija daudzsološais aizsargs Keils Makārs.

• Neitans Makinons šodienas maču atstāja jau pirmajā periodā, kad cieta no "Bruins" spēlētāja Teilora Hola spēka paņēmiena. Makinons ieņem 18. vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņš 30 spēlēs izcēlies ar 43 punktiem (9+34).

• Makinons pēc spēka paņēmiena palika guļot uz ledus un ar asiņojošu seju un laukumu vēlāk atstāja tikai ar citu palīdzību. Hols sākotnēji saņēma piecu minūšu sodu, taču pēc video atkārtojuma izvērtēšanas viņa sods tika samazināts, jo tika konstatēts, ka Makinonam pa seju trāpīja viņa paša nūja.

• Rietumu kopvērtējumā 63 punktus ieguvušās lavīnas tuvāko sekotāju Nešvilas "Predators" apsteidz par sešu punktu tiesu, turklāt Kolorādo aizvadījusi par trim spēlēm mazāk.

• Visticamāk, ka ārpus "play-off" arī šosezon paliks Čikāgas "Blackhawks" un Detroitas "Red Wings" komandas, kuru savstarpējā cīņā čikāgieši viesos bija pārāki ar 8:5. "Blackhawks" pirmajā periodā ieguva 4:0 vadību, turpretim nākamajā trešdaļā detroitieši pietuvojās līdz 3:4. Trešā perioda septītajā minūtē Dilans Stroums nokārtoja "hat-trick", ļaujot Čikāgai justies drošāk (5:3).

• 24 gadus vecajam kanādiešu uzbrucējam pirmoreiz NHL karjerā izdevās vienā spēlē izcelties trīs reizes. Divus vārtus šonakt guva un vienu rezultatīvu piespēli atdeva cits "Blackhawks" uzbrucējs Alekss Debrinkats.

Pamatlaikā divu vārtu pārsvaru (3:1) izsēja, taču bullīšos ar 4:3 Anaheimas "Ducks" vienību pieveica Toronto "Maple Leafs". Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei Toronto snaiperu Viljama Nīlandera, Miča Mārnera un Džona Tavaresa, kā arī "Ducks" uzbrucēja Sema Stīla kontā.

Bullīti realizēja un divreiz rezultatīvi asistēja Ostons Metjūzs. Gan "Maple Leafs", gan "Ducks" savās konferencēs ierindojas sestajās vietās, tomēr krietni drošāk cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs var justies Kanādas vienība.

• NHL spēļu tiešraides skaties Viaplay.

NHL spēles 27. janvārī

KomandasRezultāts
Maple Leafs - Ducks4:3 PM
Capitals - Sharks1:4
Blue Jackets - Flames0:6
Red Wings - Blackhawks5:8
Avalanche - Bruins4:3 P

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/