Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Otro posmu uzsāks SynotTip handbola Virslīgas vadošais četrinieks

Jānis Pārums

Otro posmu uzsāks SynotTip handbola Virslīgas vadošais četrinieks
Foto: Ritvars Raits

Šajā nedēļas nogalē SynotTip handbola Virslīgas otro posmu uzsāks vadošā četrinieka komandas Dobeles "Tenax", Ludzas "Latgols", "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum".

Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda (Dobeles Tenax) otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija (Latgols) ar trim, trešās vietas īpašniece (Celtnieks Rīga) ar diviem, bet ceturtā (Ogre/Miandum) – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Izspēles kārtību jau skaidrojām rakstā ŠEIT. Jāpiebilst, ka otrajā četriniekā pirmā spēle jau tika aizvadīta, MSĢ/LAT-Hertz handbolistiem ar 35:29 pārspējot ASK/LSPA.

Sestdien plkst. 17:00 arī Dobeles "Tenax" un "Ogre/Miandum" dueli otro posmu arī uzsāks vadošais četrinieks. "Tenax" pirmo apli noslēdza pārliecinoši ar 14 uzvarām tikpat spēlēs un 28 punktiem, savukārt ogrēnieši iekrāja 13 punktus, ieņemot ceturto vietu. Savstarpējās spēlēs dobelnieki uzvarēja ar 32:28 un 38:23.

"Viss vēl ir tikai priekšā. Arī pagājušajā sezonā spēlējām pārliecinoši līdz finālam," atzina "Tenax" galvenais Sandris Veršakovs. "Mērķis mums ir tikai viens – fināls un cīņa par zeltu. Līdz šim brīdim viss ir kārtībā, Baltijas līgā pat varbūt labāk nekā gaidīts. Pirms nedēļas Baltijā zaudējām komandai, ko vajadzēja uzvarējāt (Šviesa) un pieveicām Lietuvas čempionus (Dragūnas). Kāpēc tā? Pirmajā dienā mums negāja pilnīgi nekas, bet otrajā gluži pretēji, uzbrukumā viss bija kārtībā, arī vārtsargi brīnumus darīja. Ja vārtsargi ņem vairāk nekā gaidām, tad spēle ir vienkārša, tas pierādās arī šobrīd notiekošajā Eiropas čempionātā."

"Ogre/Miandum" galvenais treneris Andris Molotanovs savukārt neslēpa, ka liela nozīme komandas sniegumā otrajā posmā būs tam, kad atgriezīsies savainotie Artis Kurmēns un Sandris Lepers. Viņš prognozēja, ka tas varētu notikt februāra beigās vai marta sākumā. "Cerības, redzējums un ambīcijas mums ir. Veidosim un pārkārtosim savu spēli pēc tās pieredzes, ko guvu treneru seminārā Horvātijā. Dobele ir spēcīgs pretinieks, kuram sastāvā ir daudzi bijušie vai esošie junioru izlases spēlētāji, komandai ir laba sastāva komplektācija. Jebkurā gadījumā gatavosimies, analizēsim pretinieku, redzēsim, kas sanāks."

Sestdienas vakarā plkst. 20:00 otrajā četriniekā spēkosies "Jūrmalas Sports" un Vaiņode, savukārt svētdien plkst. 15:00 Ludzā otro posmu iesāks pirmā posma otrā un trešā spēcīgākās vienības "Latgols" un "Celtnieks Rīga". Pirmajos divos apļos ludzānieši Latvijas čempionus pieveica gan savā laukumā (33:31), gan izbraukumā (28:24), kas ļāva pirmo posmu noslēgt otrajā pozīcijā, apsteidzot rīdziniekus par četriem punktiem.

Iepriekšējās sezonas čempioni "Celtnieks" pirmajā posmā nerādīja to pārliecinošāko sniegumu, pa divām reizēm piekāpjoties ne tikai "Tenax" un "Latgolam" , bet negaidīti vienreiz zaudējot arī Vaiņodei. Iepriekšējās nedēļas nogalē Baltijas līgā rīdzinieki pēc ilgākas pauzes aizvadīja spēles, nodemonstrējot visumā labu sniegumu - līdzīgā cīņā tikai galotnē piekāpās Minskas SKA (24:25), kā arī "ZTR Zaporozhye" (24:31), pret kuru pirmais puslaiks pat tika uzvarēts (14:13).

Iekļūt labāko divu komandu pulkā, kas automātiski kvalificēsies Latvijas čempionāts pusfinālam, noteikti ir gan "Celtniekam", gan "Latgolam", kas savas ambīcijas apliecināja jau pirmajā posmā.

Kalendārs
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv