Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turcijas preses reakcija: izcilā Latvija un Pastardienas publika Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Turcijas preses reakcija: izcilā Latvija un Pastardienas publika Rīgā
Andrejs Gražulis un Alperens Šenguns 2022. gada 25. augustā. Foto: Mikus Kļaviņš/FIBA

Latvijas un Turcijas spēli klātienē vēroja kupls turku žurnālistu pulks, taču piektdienas, 26. augusta, pēcpusdienā ziņas par basketbola izlases neveiksmi jau bija atkāpušās tālā aizmugurē aiz sporta karaļa vēstīm.

Hurriyet: ”Latvijā izjukām, kad pārstājām skriet”

https://www.hurriyet.com.tr/sporare...

Pirmajā spēlē bijām Latvijas viesi ne pārāk draudzīgas un Pastardienu (mahşeri – turku val.) atgādinošas publikas priekšā. Zaudējums sarežģī izredzes pārvarēt Eiropas atlases sietu, lai 2023. gadā piedalītos Pasaules kausa finālturnīrā.

Turcijai laukumā bija labākais iespējamais sastāvs ar NBA spēlētājiem Furkanu (Korkmazu), Džedi (Osmanu) un Alperenu (Šengunu) priekšgalā. Latvija pretī sūtīja kustīgus un atlētiskus garos spēlētājus – Porziņģi un Dāvi Bertānu, kuri radīja problēmas divcīņās un metienos no trīspunktu līnijas. Viņiem bija arī Eirolīgas zvaigznes – Kurucs, Strēlnieks, Rolands Šmits.

Spēlējot basketbolu Muhameda Ali stilā – “lido kā tauriņš, dzel kā bite” – mūsu 12 milzīgie jaunieši, kā jau baidījos, laukuma otrajā pusē iestrēga Latvijas aizsardzībā. Iespējams, ka nebūtu tik traki, ja Ergins Atamans nebūtu atteicies no pārbaudes spēlēs izmantotā “skrien, skrien un met” basketbola bez Larkina izmantošanas. Nebija intensīva ritma un ātro izrāvienu.

Cīņu sākām ar trīs ātriem tālmetieniem. Pretinieks izmantoja garu sastāvu, uzspieda mums pozicionālu spēli aizsardzībā un iemeta 20 no 35 trīspunktu metieniem (58%). Latvieši aizskrēja un mēs sekojām, taču nespējām panākt vajadzīgo eksplozivitāti.

Spēlējām viņiem izdevīgu basketbolu, tāpēc nevarējām atgriezties spēlē. Cietām neveiksmi cīņā par atlēkušajām bumbām zem abiem groziem. Mums jāatceras, ka skriešana ir mūsu asinīs, lai aizmirstu 111 punktu sarūgtinājumu un labāk nospēlētu pret Serbiju.

Eurohoops.net/Turcija Ergins Atamans: “Latvija šovakar spēlēja izcilu basketbolu”

https://www.eurohoops.net/tr/fiba-w...

Piezīme. Ergins Atamans preses konferences sākumā runāja turciski, tikai pēc tam pārejot uz obligāto saturu angļu valodā.

“Mums radās nopietnas problēmas aizsardzībā zem groza. Mūsu pretinieks parādīja izcilu sniegumu, papildus tam izjaucot mūsu aizsardzību. Sen nebiju redzējis tik ātri spēlējošu un precīzi metošu komandu. Jebkuram būtu grūti uzvarēt šajā atmosfērā un apstākļos.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum turējāmies 10 punktu attālumā. Labi metām kā komanda, taču mājinieki spēja nobloķēt mūsu uzbrukumus. Īpaši Porziņģis – nobloķēja sešus metienus un aiztaisīja groza apakšu. Turpinājumā viņi ātrajos uzbrukumos tika pie labiem trīspunktu metieniem.

Latvija šovakar spēlēja patiešām izcilu basketbolu. Atmosfēra bija nospiedoša. Trešās ceturtdaļas vidū redzējām, ka esam zaudējuši spēli un sākām pietaupīt spēlētājus svētdien paredzētajai mājas cīņai pret Serbiju.”

NTV spor: “Porziņģa bloki apturēja mūsu uzbrukumu”

https://www.ntvspor.net/basketbol/p...

Džedi Osmans pēc spēles uzsvēra, ka komanda nav parādījusi cerēto sniegumu. “Zinājām, ka gaida grūta spēle. Jāparāda labākais sniegums, lai tādā atmosfērā spēlētu pret labu komandu. Nespējām atrast atbildes, kamēr viņi guva ļoti vieglus punktus.

“Mums klājās grūti. Viņi spēlēja neatlaidīgāk par mums. Tā bija laba mācība. Priekšā vēl viena grūta spēle pret Serbiju. Mums atkal jāatrod savstarpēja sapratne, lai labāk sagatavotos nākamajai cīņai.”

Milliyet: “Milži saņem triecienu”

https://www.milliyet.com.tr/skorer/...

“Latvija jau atradās labākās pozīcijās, no pirmās kārtas līdzi ņemot trīs uzvaras. Pusmēness komandas uzvara ļautu mums noķert pretinieku. Bijām priecīgi, ka mums var palīdzēt mūsu NBA spēlētāji, taču pretinieku NBA zvaigznes krietni sašūpoja mūsu entuziasmu.

Lielākās problēmas piedzīvojām aizsardzībā. Jā, šī komanda māk gūt punktus, taču, ja pārāk daudz ielaid savā grozā, tam nav nozīmes. Erdžana un Larkina tālmetieni panāca 9:3 mūsu labā, savukārt mājinieki atbildēja ar 2:15 izrāvienu. Porziņģis iznāca uz skatuves, latvieši ar tālmetienu palīdzību pirmās ceturtdaļas beigās panāca 31:20. Tas bija murgs.

Ergins Atamans izmēģināja aizsardzības piecinieku, taču pieļāva kļūdas uzbrukumā un pretinieki tika pie punktiem ātrajos izrāvienos. Džedi sāka spēlēt ceturtajā pozīcijā, bet nevarēja nobremzēt pretinieka ātrumu.

Pateicoties atlēkušajām un pārķertajām bumbām, Latvija turpināja kontrolēt spēli. Nespējām iegūt iniciatīvu soda laukumā – Porziņģa dēļ. Viņš nobloķēja sešus metienus – faktiski visus spēlētājus, kuri pamēģināja laimi.

Pirmajā puslaikā ielaiduši 56 punktus, mēģinājām uzspēlēt aizsardzībā. Otrā puslaika pirmajās piecās minūtēs pretinieki guva 16 punktus, kamēr sapratām, ka šovakar uzvarēt nav iespējams.

Latvieši uzbruka ar izcilu precizitāti – iemeta 21 no 33 trīspunktu metieniem (FIBA protokolā 20/35 – Sportacentrs.com), realizēja 64% divpunktu metienu un guva 111 punktus. Šim skaitlim nav izskaidrojuma. Vēlreiz sapratām, ka nevaram uzvarēt tikai ar zvaigžņu metējiem. Cerams, ka pret Serbiju sāksim spēlēt aizsardzībā.

  +6 [+] [-]

, 2022-08-26 18:25, pirms 2 gadiem
Nespējām iegūt iniciatīvu soda laukumā – Porziņģa dēļ. Viņš nobloķēja sešus metienus – faktiski visus spēlētājus, kuri pamēģināja laimi.
=============
labs, sirsnīgi pasmējos

  +3 [+] [-]

, 2022-08-26 19:32, pirms 2 gadiem
Eirolīgas zvaigznes Kurus, Strelnieks un Šmits 🤣🤣Strēlnieku varētu saukt par pametverībi, Šmitu par tādu kam īsti nav dota iespēja un Kurucam vēl Eiropā tikai viss priekšā. 😏

  +3 [+] [-]

, 2022-08-26 20:15, pirms 2 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Eirolīgas zvaigznes Kurus, Strelnieks un Šmits 🤣🤣Strēlnieku varētu saukt par pametverībi, Šmitu par tādu kam īsti nav dota iespēja un Kurucam vēl Eiropā tikai viss priekšā. 😏
redzi kā ir - tomēr nespējam novērtēt mūsu zvaigznes

  +2 [+] [-]

, 2022-08-26 20:59, pirms 2 gadiem
''ne pārāk draudzīgas un Pastardienu (mahşeri – turku val.) atgādinošas publikas priekšā'' - lai nu kuras tautas pārstāvji to būtu teikuši

     [+] [-]

, 2022-08-26 22:06, pirms 2 gadiem
Galcenais lai britus tagad uzvaram, pēc eiforijas.