Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jokičs nosauc "Suns" par galveno favorīti uz NBA titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Jokičs nosauc "Suns" par galveno favorīti uz NBA titulu
Devins Bukers un Nikola Jokičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Aizvadītajā naktī NBA izslēgšanas spēļu otro kārtu sasniedza Rietumu konferences regulārā turnīra uzvarētāja Denveras "Nuggets" un ceturtās vietas īpašniece Fīniksas "Suns". Abas komandas jau gatavojas duelim viena pret otru konferences pusfināla sērijā.

Fīniksas "Suns" piecu spēļu sērijā tika galā ar Losandželosas "Clippers" (4-1). Izšķirošajā uzvarā vakarnakt lielisks bija "Suns" aizsargs Devins Bukers, kurš guva 47 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Punktu raža bija atkārtots amerikāņa rekords "play-off" spēlē, un komandas biedra sniegumu uzteica arī 30 punktus guvušais Kevins Durents.

''Tas bija apgarojoši [spiritual - no angļu val.]. Viņa devums un klātbūtne spēlē mums nozīmē ļoti daudz. Bija fantastiski to pieredzēt un būt daļai no tā," tēlaini izteicās Durents. Četrās "Suns" izcīnītajās uzvarās Bukers izcēlies ar vidēji 40 punktiem, metienus no spēles izpildot ar 62% precizitāti - ar šādu statistiku līgā neviens nebija izcēlies kopš 1984. gada, kad to paveica Bernards Kings, bet vēl septiņus gadus pirms tam - Karīms Abduls-Džabars.

Statistikas ailēs izcelts arī Bukera un Durenta kopējais veikums - abi kļuvuši vien par otro duetu NBA vēsturē, kas katrs "play-off" sērijas līdz četrām uzvarām ietvaros ik spēli guvuši vismaz 25 punktus. 1968. gadā to paveica arī Eldžins Beilors un Džerijs Vests "Lakers" sastāvā.

"Grūti to ielikt vārdos. Viņš ir kāds, kuram sekoju jau ilgi pirms tam, vēl pirms kļuvām personīgi pazīstami," par 34 gadus veco Durentu izteicās astoņus gadus jaunākais Bukers. Divkārtējais NBA čempions Durents uz Fīniksu pārcēlās regulārās sezonas izskaņā, atrodot saikni ar pārējām komandas zvaigznēm. "Pat sēdēt šeit kopā ar viņu šobrīd šķiet sirreāli, kur nu vēl spēlēt augstākajā līmenī. Dzelzs asina dzelzi," teica Bukers.

Izslēgšanas spēļu turpinājumā Bukeru, Durentu un pārējo "Suns" vienību gaida cīņa pret Denveras "Nuggets" ar Nikolu Jokiču un Džamalu Mareju priekšgalā. Divkārtējais līgas MVP Jokičs izteicās, ka, viņaprāt, Fīniksa šobrīd ar visnopietnākajām ambīcijām līgā pretendē uz titulu.

"Viņiem ir lielisks sastāvs, un tā ir labi trenēta komanda. Ir Kriss Pols, kurš droši vien ir labākais spēles diriģents visā līgā. Bukers un Durents ir superzvaigznes - ļoti iespējams, labākie spēlētāji NBA šobrīd," pretinieku acīmredzamos trumpjus minēja serbu basketbolists. "Tas mums būs liels izaicinājums. "Suns" droši vien ir galvenie favorīti uz NBA čempiontitulu."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-26 19:52, pirms gada
Serbs tā nedomāja.

     [+] [-]

, 2023-04-27 08:31, pirms gada
Statistikas ailēs izcelts arī Bukera un Durenta kopējais veikums - abi kļuvuši vien par otro duetu NBA vēsturē, kas katrs "play-off" sērijas līdz četrām uzvarām ietvaros ik spēli guvuši vismaz 25 punktus. 1968. gadā to paveica arī Eldžins Beilors un Džerijs Vests "Lakers" sastāvā.


Jūs SC esat maģiski. Vakardienas teksts:

Devin Booker and Kevin Durant have now scored 25 points each in all 5 games so far this postseason.

That matches Kobe and Shaq for the longest streak by a pair of teammates to start a postseason in NBA history.

Nu wtf....

     [+] [-]

, 2023-04-27 08:32, pirms gada
Dzelzs asina dzelzi