Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Vilanova: "Jūtos labi un gribu turpināt trenēt "Barcelona" arī nākamsezon"

Agris Suveizda

Vilanova: "Jūtos labi un gribu turpināt trenēt "Barcelona" arī nākamsezon"
Tito Vilanova
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" galvenais treneris Tito Vilanova šodien piedalījās pirmajā preses konferencē kopš atgriešanās no vēža ārstniecības terapijas Ņujorkā. Pēdējās dienās klīda baumas, ka Vilanova varētu pamest kluba galvenā trenera amatu, taču Tito preses konferencē tās noliedza un apstiprināja, ka ir gatavs turpināt darbu.

"Jūtos labi pēc procesa, kuram izgāju cauri. Neatgriezos [mediju telpā] agrāk, jo ārstēšanas procesam ir savi blakusefekti," sacīja Vilanova. "Bet katru dienu jūtos labāk. Vēlējos trenēt un būt šajā preses konferencē. Bija problēma ar attālumu, kad biju prom [no komandas]. Ņujorkā, pateicoties modernajām tehnoloģijām, centos palīdzēt katru dienu pat, ja man nebija tieša kontakta ar spēlētājiem."

"Runājot par darba turpināšanu, jūtos stiprs un kārs turpināt nākamajā sezonā. Nevienu brīdi neapsvēru aiziešanu. Kad divas dienas esmu prom no tā visa, esmu garlaikots. Šī ir mana dzīve, un nejūtu nekādu spiedienu," Vilanova komentēja iespējamo amata atstāšanu. Tāpat Tito atskatījās uz sagrāvi Minhenē: "Par to nemitīgi tiek diskutēts. Augstākā līmeņa sacensībās, kā "La Liga" un Čempionu līgā, vienmēr ir grūti uzvarēt. "Barcelona" uzvarēja trīs reizes. Pagātnē neuzvarējām ne "La Liga", ne Čempionu līgu. Ja atgūsim Spānijas čempionu titulu, tad mums piecu gadu laikā būs četri tituli. Tas būs unikāli."

"Sešas reizes esam sasnieguši Čempionu līgas pusfinālu - rekords, kas nevar tikt pārspēts jau nākamagad. Nedomāju, ka šīs ir cikla beigas," Vilanova turpināja. "Vai esam atkarīgi no Lionela Mesi? Nedomāju, ka viņa prombūtne tika pamanīta. Pēdējās trīs līgas spēles uzvarējām, gūstot deviņus vārtus un neielaižot nevienus. Tagad [pēc sagrāves Minhenē] esam atkarīgi. Viņš ir labākais spēlētājs pasaulē un gūst lielāko daļu vārtu. Cerams, ka varēsim no viņa būt atkarīgi vēl daudzus gadus."

"Esam "Barcelona" un spēlēsim mājās. Nebūtu ticami teikt, ka pārvarēsim [pusfinālu], taču mūsu pienākums ir sacensties un uzvarēt. Ja pirmajā puslaikā gūsim divus vārtus, tad nezināsim, kas var notikt. "Bayern" ar saviem faniem radīja lielisku atmosfēru, un redzēsim, vai varam to atkārtot. Nejūtamies tā, it kā mestu ringā dvieli," Vilanova turpināja. "Viceprezidents teica, ka vasarā būs pieci jauni spēlētāji? Neko savos plānos neesam mainījuši. Man ir skaidrs plāns, un skaidri zinu, kuri spēlētāji varētu ierasties. Šobrīd viss ir tāpat kā pirms diviem trim mēnešiem, un rezultāti neko nav mainījuši. Komanda ļoti labi reaģēja uz zaudējumu. Kas nestrādāja? Progresēt iespējams ir vienmēr, pat tad, kad uzvari ar 4:0. "La Liga" šosezon bijusi teicama. Līga ir kļuvusi stiprāka, par spīti tam, ko varētu domāt pēc šīm divām spēlēm [Čempionu līgā]."

Izmantotie resursi:
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...

  -4 [+] [-]

, 2013-04-26 19:34, pirms 11 gadiem
Znaroku uz Barcelonu

  +3 [+] [-]

, 2013-04-26 19:54, pirms 11 gadiem
sochee rakstīja: Znaroku uz Barcelonu
Vai ne... būs "čaļi, ko jūs te d*****, davaj beidzam te pinkšķēt ka nevaram! Maršs, 5:0, ja nē, pēc spēles līdz Maljorkai un atpakaļ man peldēsiet!!!"

  -3 [+] [-]

, 2013-04-26 20:12, pirms 11 gadiem
galvenais ticība saviem spēķiem,un viss ir iespējams!!!!
ja vien tiesneši atkal nepavilks fričus!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-26 20:33, pirms 11 gadiem
Vilanovam atliek tikai novēlēt veiksmi. Viņš to ir pelnījis.

  -3 [+] [-]

, 2013-04-26 20:40, pirms 11 gadiem
Prieks ,ka Tito jūtas labi,taču ļoti vēlos lai nākamsezon viņš Barcelonu vairs netrenē. Kā treneris viņš ir ļoti vājš,to pierādija visa šī sezona, Barceloma ar Vilanovu un bez viņa spēlēja vienādi slikti. Barcelonai ir vajadzīgs treneris ,kas varēs pārbūvēt komandu jo viss ko būvēja Peps jau sabruka,komandai ir nepieciešamas jaunas sejas gan treneru štābā ,gan sastāvā. Ceru ,ka kluba vadība to saprot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-04-26 21:02, pirms 11 gadiem
pats Tito,diezgan neparliecinos bija par 1/2 parvaresanu,domaju,ka pats iekseji jut ka pret Bayern,skatisimies taisnibai acis,ir tikpat ka neiespejami!

     [+] [-]

, 2013-04-26 21:28, pirms 11 gadiem
DaMarcus rakstīja: Vai ne... būs "čaļi, ko jūs te d*****, davaj beidzam te pinkšķēt ka nevaram! Maršs, 5:0, ja nē, pēc spēles līdz Maljorkai un atpakaļ man peldēsiet!!!"
Pilnīgi prieks lasīt, kā Chelsea fans atbalsta Barcu.
Jācenšas revanšēties skatītāju priekšā, un tad jau vasarā kārtīgi jāpastrādā. Domāju, ka īstā Tito kā trenera mēraukla būs nākamā sezona - ja pastiprināsie ar pareizajiem spēlētājiem, un atkal iedzīs bailes pretiniekos, ne tikai ar Mesi, tad būs labs Pepa līnijas turpinātājs. Katrā gadījumā - veiksmi!

     [+] [-]

, 2013-04-26 21:49, pirms 11 gadiem
Nuvienu sezonu vēl varētu vins paprovēt, nevar jau visi kā Peps pirmajaa sezonaa savaaca visu kas iespeejams, tas ir retums..un jaa,ceru ka bus jauni speletaji un dazhi labi pazudiss no shaas komandas! Veiksmi naakamgad!

     [+] [-]

, 2013-04-27 01:58, pirms 11 gadiem
vasarā pieci jauni spēlētāji,opā,tas gan man jaunums,nojautu par Neimāru un kādu jaunu centra aizsargu,kas tad pārējie trīs?

     [+] [-]

, 2013-04-27 02:06, pirms 11 gadiem
fcsanok rakstīja: Prieks ,ka Tito jūtas labi,taču ļoti vēlos lai nākamsezon viņš Barcelonu vairs netrenē. Kā treneris viņš ir ļoti vājš,to pierādija visa šī sezona, Barceloma ar Vilanovu un bez viņa spēlēja vienādi slikti. Barcelonai ir vajadzīgs treneris ,kas varēs pārbūvēt komandu jo viss ko būvēja Peps jau sabruka,komandai ir nepieciešamas jaunas sejas gan treneru štābā ,gan sastāvā. Ceru ,ka kluba vadība to saprot.
kur ta slikti spēlēja,sezonas sākums bija nedaudz kā pa celmiem, kamēr pierada,ka nevien Alves ganās pa uzbrukumu,bet ar Alba tur patstāvīgi ganās,kā rezultātā bieži iekrita uz pretuzbrukumiem,jo kāds nepaspēja piesegt,tālāk jau spēlēja pat ideāli,kā labi ieeļļots mehānisms,līdz Tito slimībai,kas nu nevarēja neietekmēt spēlētājus, pluss vēl sākās traumu epidēmija aizsargiem un Xavi ar izpumpējās, La Ligas tituls ir,CL pusfināls,kurā pirmo reiz pēc cik tur gadiem par favorītu neuzskatīja Barcu,es teiktu,ka ideāli novadījis sezonu treneris,nevar tak katru gadu visu vinnēt

     [+] [-]

, 2013-04-27 10:46, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: kur ta slikti spēlēja,sezonas sākums bija nedaudz kā pa celmiem, kamēr pierada,ka nevien Alves ganās pa uzbrukumu,bet ar Alba tur patstāvīgi ganās,kā rezultātā bieži iekrita uz pretuzbrukumiem,jo kāds nepaspēja piesegt,tālāk jau spēlēja pat ideāli,kā labi ieeļļots mehānisms,līdz Tito slimībai,kas nu nevarēja neietekmēt spēlētājus, pluss vēl sākās traumu epidēmija aizsargiem un Xavi ar izpumpējās, La Ligas tituls ir,CL pusfināls,kurā pirmo reiz pēc cik tur gadiem par favorītu neuzskatīja Barcu,es teiktu,ka ideāli novadījis sezonu treneris,nevar tak katru gadu visu vinnēt
Bet lieta jau tāda - līdz ko Barsa visu nevinnē, sākas runas par dinastijas beigām, tā mūs, fanus un vienkāršos skatītājus, Barsa ir izlutinājusi.
Tomēr jāpiekrīt, ka pārmaiņas ir vajadzīgas, pārāk daudzi ir atraduši pretindi tiki-taka.

     [+] [-]

, 2013-04-27 14:52, pirms 11 gadiem
miegainais rakstīja: Bet lieta jau tāda - līdz ko Barsa visu nevinnē, sākas runas par dinastijas beigām, tā mūs, fanus un vienkāršos skatītājus, Barsa ir izlutinājusi.
Tomēr jāpiekrīt, ka pārmaiņas ir vajadzīgas, pārāk daudzi ir atraduši pretindi tiki-taka.
Nav jau runa par to, ka viņiem viss būtu jāuzvar, bet gan trenera lomu komandā. Pilnīgi pieļauju, ka Barsa vispār bez trenera rādītu līdzīgu sniegumu, jo atmosfēra komandas iekšienē ir laba un paši lieliski saprot, kas ir jādara, taktika pa šiem gadiem nav mainīta. Ja Roura spēļu laikā izskatījās, ka vēl kaut ko centās, tad Vilanova brīžiem liekas, ka ir atnācis kā skatītājs.