Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dairis Bertāns: ''Pirmajā puslaikā demonstrējām labu basketbolu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dairis Bertāns: ''Pirmajā puslaikā demonstrējām labu basketbolu''
Dairis Bertāns (pa kreisi). Foto: FIBA

Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns pēcspēles preses konferencē pēc izcīnītās uzvaras 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pār Beļģiju ar 66:65 uzsvēra, ka mačs bijis dīvains, jo puslaiki viens no otra krietni atšķīrušies. Otrajā puslaikā tiesneši ļāvuši mājiniekiem spēlēt rupjāk, kas tiem ļāvis atgriezties mačā.

Svarīgu uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupā šovakar izcīnīja Latvijas valstsvienība, kas spraigā galotnē prata noturēt pirmajā puslaikā iekrāto 18 punktu pārsvaru, un ar 66:65 apspēlēja Beļģiju. Jau pirmdien Rīgā komandas tiksies atkārtoti. Zaudējums nav liedzis Beļģijai pamest grupas līderes godu, kamēr Latvija ar panākumu pacēlusies uz otro vietu turnīra tabulā.

''Bija svarīgi izcīnīt uzvaru un esmu priecīgs, ka to paveicām,'' pēc mača pauda kapteinis Dairis Bertāns, kurš kļuva par izlases rezultatīvāko basketbolistu ar 13 punktiem, trāpot trīs no deviņiem tālmetieniem. Basketbolists atklāja, ka otrajā puslaikā tiesneši ļāvuši beļģiem spēlēt rupjāk, kas ļāvis mājiniekiem atgriezties cīņā par uzvaru. ''Mačs bija dīvains - pirmajā puslaikā kontrolējām tā gaitu un demonstrējām labu basketbolu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Otrajā puslaikā Beļģija, reaģējot uz pirmā puslaika sniegumu, sāka izdarīt spiedienu, un spēlēt rupjāk, ko atļāva arī tiesneši.''

''Mums jābūt gataviem nākamajai spēlei, kurā jāizlabo šodien pieļautās kļūdas,'' jau par pirmdien gaidāmo atkārtoto dueli pauda Bertāns. Pēc trim spēļu kārtām trīs komandas - Serbija, Latvija, Beļģija iekrājušas divas uzvaras, kamēr Slovākija joprojām cīnās bez uzvarām. Šodien serbi apspēlēja slovākus ar 75:63, arī šim komandām nākamnedēļ savstarpēji spēlējot vēl reizi.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Beļģija2-1+29
2.Latvija2-1+8
3.Serbija2-1+9
4.Slovākija0-3-46

     [+] [-]

, 2022-02-26 07:45, pirms 2 gadiem
Vai kāds var man izskaidrot tabulu? Kāpēc Latvija ir 2.vietā, nevis 1.?
Ir vienāda bilance ar BEL, bet Savstarpējās spēlēs ar BEL mēs esam labāki. Ok, pieņemu tāpēc, ka punktu attiecība BEL ir labāka. Taču tagad arī SRB r labāka attiecība kā LV, bet SRB ir zem mums.
Kur loģika? Kāda tā sistēma?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-26 08:06, pirms 2 gadiem
Beidzot atkal Rūjienas klondaikā bija iemesls šotu metriem
Lieliski nospēlēja rūjienas lāzeris
17 punkti šobrīd klondaikā = 17 metriem

  +1 [+] [-]

, 2022-02-26 09:36, pirms 2 gadiem
Ottish Serbi zaudēja Beļģiem - 4 un uzvarēja mūs +1 tātad viņiem - 3, Mums ir - 1 un tagad +1 mums ir 0, nu un Beļģiem +3... Saprati?

     [+] [-]

, 2022-02-27 04:26, pirms 2 gadiem
sebis rakstīja: Ottish Serbi zaudēja Beļģiem - 4 un uzvarēja mūs +1 tātad viņiem - 3, Mums ir - 1 un tagad +1 mums ir 0, nu un Beļģiem +3... Saprati?
Laikam. Tātad noteicošā ir punktu attiecība tieši savstarpējās spēlēs? Ja tā, tad nedaudz dīvaini. Manuprāt svarīgāks ir pats uzvaras fakts.