Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Serbija - Latvija (spēle noslēgusies)

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Teksta tiešraide: Serbija - Latvija (spēle noslēgusies)
Foto: FIBA

Šodien Belgradā Latvijas nacionālā basketbola izlase uzsāks 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupas izspēli, tiekoties pret titulēto Serbiju. Komandām šī būs devītā savstarpējā spēle, līdzšinējās astoņās uzvarot Serbijai. Spēli ar 101:100 uzvar Serbija.

Rezultatīvākais ar 33 punktiem Latvijas rindās bija Rihards Lomažs, bet 17 punktus pievienoja Dairis Bertāns un Andrejs Gražulis. Jau pirmdien Latvija turpinās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikāciju savā laukumā pret Slovākiju.

4. ceturtdaļa

40' Klāvs Čavars ar ''slam-dunk'' atjauno vadību Latvijai, taču nākamajā uzbrukumā ceturto piezīmi nopelna Rodions Kurucs. Soda metieni tiek realizēti, vēlreiz rezultātam esot neizšķirtam. Bertāns netrāpa tālmetienu, bet nevajadzīgu piekto piezīmi nopelna Kurucs. Teodosičs realizē abus soda metienus un 22 sekundes līdz pamatlaika beigām izvirza vadībā Serbiju. Lomažs uz piezīmi izprovocē Teodosiču, panākot neizšķirtu. Pēdējais uzbrukums pamatlaikā pieder Serbijai, 2.8 sekundes līdz beigām tiesnešiem saskatot pārkāpumu Gražulim. Jagodičs-Kuridža trāpa pirmo, bet otro met speciāli garām, tādējādi uzvarot spēlē.

39' Dušans Rističs ar trīs punktu gājienu samazina deficītu līdz vienam punktam. Latvijas līdera lomu uzbrukumā uzņemas Lomažs, izprovocējot piezīmi, taču trāpa tikai vienu no diviem sodiņiem (96:94). Nākamajā uzbrukumā mājinieki izspēlē līdz brīvam metienam un atjauno līdzsvaru - 96:96. Minūti līdz pamatlaika beigām neizšķirts, uzvarētājam noskaidrojoties izskaņā.

37' Latvija atjauno piecu punktu pārsvaru. Andrejs Gražulis turpina mest no distances bez kļūdām, realizējot trešo trejaci, vēlāk gan aizmetot pirmo metienu šajā spēlē garām, ko izmanto mājinieki, trīs punktus ātri vien atgūstot.

36' Lomažs ar Avramoviču apmainās ar tālmetieniem. Lomažs realizē jau sesto trejaci, kamēr Avramovičs trešo. Latvija saglabā minimālu vadību - 90:88.

35' Emocijas palielinās. Pēc tam, kad Čavars veiksmīgi nospēlē aizsardzībā, neiztur Serbijas izlases galvenais treneris, soliņam nopelnot tehnisko piezīmi. Dairis Bertāns soda metienu nerealizē, bet pretī Latvija saņem ātrus divus punktus.

34' Serbija uz brīdi pamostas uzbrukumā, tomēr vēlreiz Latvija piespiež to kļūdīties, neizmetot metienu 24 sekunžu laikā. Pretsparu Latvija sniedz uzbrukumā, Kristeram Zorikam trāpot trešo tālmetienu un panākot septiņu punktu pārsvaru - 86:79. Neapmierināts Svetislavs Pešičs pieprasa minūtes pārtraukumu.

32' Rihards Lomažs turpina izcilo spēli, trāpot piekto tālmetienu un 27. punktu, tādējādi iesākot astoņu punktu izrāvienu. Mejeris ar pirmajiem punktiem un Gražulis ar otro tālmetienu ļāva Latvija ātri vien atjaunot sešu punktu pārsvaru. Pie tam, divas reizes Latvija piespieda kļūdīties Teodosiču.

3. ceturtdaļa

30' Lomažs ar pieciem punktiem pēc kārtas atjauno vadību Latvijai (75:74). Ceturtdaļas pēdējais uzbrukums piederēja Serbijai, kura aukstasinīgi realizēja tālmetienu un pirms ceturtdaļas atradās vadībā ar 77:75. Lomažs trīs ceturtdaļu laikā bija guvis jau 24 punktus.

28' Teodosičs ar pirmajiem punktiem otrajā puslaikā dod serbiem četru punktu pārsvaru. Latvija atbild ar ātro uzbrukumu un Lomaža grozu (68:70). Pirmos punktus spēlē gūst Anžejs Pasečņiks, iemetot no groza apakšas pēc Zorika piespēles.

26' Pateicoties Teodosiča darbībām, Serbija atjauno līdzsvaru. Vēlāk Serbijas līderi tiesneši pažēlo, nepiešķirot nesportisko piezīmi par ātrā uzbrukuma tīšu apstādināšanu. Radanovs ātrajā uzbrukumā pēc ilgāka pārtraukuma izvirza vadībā mājiniekus (68:66), kas liek Lukam Banki pieprasīt minūtes pārtraukumu.

24' Teodosičam aizsardzībā piekomandē Kurucu, kas nedaudz apgrūtina Serbijas uzbrukumus. Mājinieki gan gūst punktus, pateicoties Latvijas sakrātajai piezīmju normai trīs minūšu laikā. Dairis Bertāns ar ceturto precīzo tālmetienu atjauno vadību Latvijai - 63:61.

22' Pirmo 20 sekunžu laikā Latvijai tiesneši saskata trīs noteikumu pārkāpumus, no kuriem vienu Rodionam Kurucam, kuram tā ir trešā. ''Partizan'' spēlējošais basketbolists atbild ar diviem punktiem, bet vēlāk serbi izlīdzina rezultātu - 58:58.

Luka Banki otrā puslaika ievadā sūtīja tos pašus basketbolistus, kurus mača ievadā, kamēr Pešičs uzreiz jau laida laukumā rezultatīvāko pēc pirmā puslaika Milošu Teodosiču.

Komandas pirmajā puslaikā demonstrēja apskaužamu spēli uzbrukumā. Latvijai uzreiz trīs basketbolisti - Rihards Lomažs (14), Dairis Bertāns (13), Kristers Zoriks (11) to noslēdza ar gūtiem vairāk kā desmit punktiem, kamēr Serbijai laukumā dominēja Milošs Teodosičs (17 punkti), Alens Smailagičs (10 punkti) un Alekša Avramovičs (10 punkti).

Pirmā puslaika statistika

SerbijaLatvija
2p. %73.68 % (14/19)84.62 % (11/13)
3p. %54.55 % (6/11)47.06 % (8/17)
Soda metieni66.67 % (6/9)90.91 % (10/11)
Atlēkušās bumbas1112
Rezultatīvās piespēles811
Kļūdas78
Bloki02
Pārķertās bumbas76

2. ceturtdaļa

20' Kaspars Bērziņš demonstrē savas kvalitātes aizsardzībā, neļaujot pirmā puslaika Serbijas līderim Smailagičam gūt punktus. Sasniegtā piezīmju norma abām komandām ļauj izpildīt soda metienus, kuros labāki ir latvieši. Divi Bertāna tālmetieni pēc kārtas, no kuriem viens noslēdzās ar četru punktu gājienu, ļauj Latvijai puslaiku noslēgt ar četru punktu pārsvaru - 56:52.

18' Pēc ilgāka pārtraukuma Serbija atjauno vadību, kamēr Latvija pieļauj vairākas muļķīgas kļūdas. Puslaika izskaņā precizitāte no distances pasliktinās, taču spēlē Latviju notur Serbijas piezīmju problēma un veiksmīga cīņa par atlēkušajām bumbām.

16' Pirmajā puslaikā, par spīti komandu centieniem, uzbrukums dominē pār aizsardzību. Pirmo reizi laukumā dodas Kaspars Bērziņš. Smailagičs ar otro realizēto tālmetienu atjauno minimālu deficītu (43:44).

14' Serbija palielina intensitāti aizsardzībā, spēlējot agresīvāk pret Latvijas ārējiem basketbolistiem. Šķietami radītajām problēmām latvieši turpina prast atrast veidus, kā gūt grozus. Vispirms Zoriks trāpa trejaci pēdējā uzbrukuma sekundē, bet vēlāk izceļas ar efektīgu caurgājienu.

12' Otro ceturtdaļu Latvija nespēja turpināt tik rezultatīvi, cik pirmo, Serbijai gūstot pirmos četrus punktus un samazinot starpību līdz minimumam. Tas lika pirmo pārtraukumu pieprasīt Latvijas trenerim Lukam Banki, atgādinot spēlētājiem, ka spēle tiks uzvarēta nevis ar uzbrukumu, bet gan ar aizsardzību. Piecu punktu mājinieku izrāvienu aptur Klāvs Čavars - 35:33.

1. ceturtdaļa

10' Pirmie desmit metieni (seši divpunktu un četri tālmetieni) no spēles Latvijai bija precīzi, pirmo garām aizmetot Pasečņikam. Tas arī kļuva par vienīgo garām aizmesto metienu pirmās ceturtdaļas laikā. Lomažs un Šķēle kopā guva vēl piecus punktus, rezultatīvā garā noslēdzot pirmo ceturtdaļu ar piecu punktu pārsvaru (33:28)

8' Serbijai Pešičs laukumā sūta kapteini un līdzjutējiem zināmāko šīs Serbijas izlases spēlētāju Milošu Teodosiču, kurš īsi pēc došanās laukumā izceļas ar diviem punktiem. Lomaža septiņi punkti pēc kārtas un ar presinga palīdzību izprovocētā kļūda dod lielāko pārsvaru - 26:20. Pešičs pieprasa minūtes pārtraukumu.

6' Spēles sākums visnotaļ rezultatīvs. Serbijas izlasē līdera lomu abos laukuma galos uzņēmies divas sezonas NBA nospēlējušais Smailagičs, kurš ar septiņiem punktiem atjauno vadību Serbijai (16:12). Serbijas piecu punktu izrāvienu ar tālmetienu apklusina Andrejs Gražulis. Ar simtprocentīgu precizitāti no tālmetienu līnijas un Zorika četru punktu gājienu Latvija atjauno vadību (18:19).

4' Dairis Bertāns ar sešiem punktiem (tālmetienu un trīs punktu gājienu) dod Latvijai minimālu vadību (12:11). Pirmo reizi kopš 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Latvijas izlases rindās laukumā dodas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

2' Pirmos punktus Latvijas nacionālās izlases rindās guvis Rodions Kurucs, kura metienu bloķēja viņa komandas biedrs Smailagičs, tomēr tas notika par vēlu un tiesneši ieskaitīja grozu.

Spēle ir sākusies! Luka Banki laukumā sūta gara auguma piecinieku, Rodionu Kurucu, Andreju Gražuli un Klāvu Čavaru sūtot kopā ar Kristeru Zoriku un Dairi Bertānu.

Sākumsastāvi:
Serbija: Smailagičs, Avramovičs, Jagodičs-Kuridža, Radanovs, Trifunovičs
Latvija: Zoriks, Bertāns, Kurucs, Gražulis, Čavars

Aleksandra Nikoliča nosauktajā arēnā epidemioloģiskie noteikumi Serbijā ļāva sapulcēties 2500 skatītājiem un aptuveni arī tik līdzjutēju devušies uz spēli, ieskaitot pulkam Latvijas fanu, kuri uz spēli devās ar Latvijas Basketbola savienības organizētu līgumreisu.

Dienu pirms spēles Luka Banki lēma uz Belgradu doties bez Artūra Žagara, Toma Leimaņa un Mārča Šteinberga. Izvēle pamatota ar demonstrēto sniegumu treniņos, kā arī taktiskajiem apsvērumiem.

Latvijas izlasē pirmo reizi kopš 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs, kamēr Serbijai ierindā ir tās viens no līderiem un pieredzējušiem spēlētājiem Milošs Teodosičs, kā arī viens Eirolīgas pārstāvis - ''Crvena zvezda'' spēlējošais Aleksa Uskokovičs. Kopš vasaras Serbijas izlasei mainījies treneris, Igoru Kokoškovu nomainot pieredzes bagātajam Svetislavam Pešičam.

Bez Serbijas Latvija ielozēta vienā grupā ar Beļģiju un Slovākiju. Izlases aizvadīs sešas spēles trīs logos līdz 2022. gada vasarai. Trīs labākās valstsvienības, līdz ņemot izcīnīto bilanci, izkļūs no grupas. Noslēdzošajā fāzē par iekļūšanu 2023. gada Pasaules kausā A grupas labākās trīs komandas spēkosies pret B apakšgrupas trim labākajām (Turcija, Grieķija, Lielbritānija, Baltkrievija), finālturnīram kvalificējoties trim spēcīgākajām izlasēm.

Viena spēle A apakšgrupā jau noslēgusies, Beļģijai viesos svinot pārliecinošu uzvaru pār Slovākiju ar 83:57. Tieši pret slovākiem pirmdien savā laukumā Latvija turpinās Pasaules kausa kvalifikāciju.

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Serbiju

Vārds uzvārdsPoz.Dz.g.Aug.Klubs'2022SpēlesPunkti
Kristers Zoriks11998193VEF Rīga1182
Aigars Šķēle1./2.1992193s.Oliver (GER)42276
Dairis Bertāns2.1989193Real Betis (ESP)1151110
Rihards Lomažs2.1996190Yukatel (TUR)21208
Artis Ate3.1989193VEF Rīga2592
Mārtiņš Laksa3.1990198Alba Fehervar (HUN)1786
Rodions Kurucs3./4.1998206Partizan (SRB)3
Mareks Mejeris4.1991207Parma (RUS)92430
Andrejs Gražulis4.1993202Allianz Trieste (ITA)30161
Kaspars Bērziņš5.1985211Lietkabelis (LTU)1221090
Klāvs Čavars5.1996205Astoria (POL)1152
Anžejs Pasečņiks5.1995215Real Betis (ESP)14112

Serbijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecAugumsKlubs
Saspēles vadītājsMilošs Teodosičs34195 cmVirtus Bologna (Itālija)
Jovans Novaks27191 cmFuenlabrada (Spānija)
Aleksa Uskokovičs22186 cmCrvena zvezda
Nikola Rebičs26188 cmMitteldeutscher BC (Vācija)
Uzbrūkošais aizsargsNikola Džurišičs17203 cmMega Basket
Aleksa Avramovičs27192 cmPartizan
Aleksa Radanovs23202 cmIgokea (Bosnija un Hercegovina)
Urošs Trifunovičs20+199 cmPartizan
Vieglais uzbrucējsDalibors Iličs21202 cmIgokea (Bosnija un Hercegovina)
Rade Zagoracs26204 cmPartizan
Nemaņa Dangubičs28204 cmPartizan
Spēka uzbrucējsMarko Jagodičs-Kuridža34205 cmBudućnost (Melnkalne)
Nikola Jovičs18208 cmMega Basket
Alens Smailagičs21208 cmPartizan
CentrsDušans Rističs25+213 cmFuenlabrada (Spānija)
Dragans Apičs26206 cmZielona Gora (Polija)
Balša Koprivica21215 cmPartizan

+šogad vēl svinēs dzimšanas dienu

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 328 komentāri

     [+] [-]

, 2021-11-25 20:48, pirms 2 gadiem
skaties.lv mājaslapā video vairs nav pieejams, kā tas bija augustā, ja?

     [+] [-]

, 2021-11-25 20:52, pirms 2 gadiem

     [+] [-]

, 2021-11-25 20:57, pirms 2 gadiem
Super savu izlasi Latvijā nevar redzēt

     [+] [-]

, 2021-11-25 20:57, pirms 2 gadiem
Ir links kāds

  +1 [+] [-]

, 2021-11-25 20:59, pirms 2 gadiem
Zoriks, Bertāns, Kurucs, Gražulis, Čavars. Banki izlaiž tos, kurus iepazina augustā.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-25 20:59, pirms 2 gadiem
Сербия

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:02, pirms 2 gadiem
Latviešu valodā jau laikam links nav pieejams?

  -4 [+] [-]

, 2021-11-25 21:02, pirms 2 gadiem
Zāģis garantēts

  -2 [+] [-]

, 2021-11-25 21:02, pirms 2 gadiem
Čavars...

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:03, pirms 2 gadiem
Redz, kāpēc Simonss nespēlē NBA, izlasei jāpalīdz

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:11, pirms 2 gadiem
Šodien krīt trīņi, Zorikam īsta konfekte + soda metiens

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:15, pirms 2 gadiem
Pagaidām veicas ar trīņiem, bet otrais piecinieks spēlē labāk nekā pirmais.

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:15, pirms 2 gadiem
Kādam ir links?

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:19, pirms 2 gadiem
Lomažs izcils, Pašečniks un Kurucs izskatās katastrofāli

  +1 [+] [-]

, 2021-11-25 21:20, pirms 2 gadiem
Pirmā Ceturtdaļa FANTASTIKA

  +1 [+] [-]

, 2021-11-25 21:21, pirms 2 gadiem
Blin mūsējie met ar tadu precizitāti jezin. Sen nav redzēts

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:21, pirms 2 gadiem
Jautrs basis, interesanti, cik ilgi tā turpinās metieni krist.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2021-11-25 21:24, pirms 2 gadiem
AlanRich rakstīja: Kādam ir links?
https://www.vipbox.lc/serbia-vs-lat...

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:24, pirms 2 gadiem
ja neitralizees Teo ar Smailiku, tad varam ciiniities.

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:26, pirms 2 gadiem
Veiksme pagaidām stāv klāt, serbi labāki izskatās, bet nu nekāda traģēdija jau nebūs, ja Belgradā serbiem pazaudēs

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:26, pirms 2 gadiem
xvalchax rakstīja: https://www.vipbox.lc/serbia-vs-latvia-1-live

paldies, labs saits. veel labaak buutu lv valodaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 328 komentāri