Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Sezonu briesmīgi sākusī Čempionu līgas dalībniece Volfsburga atlaiž pārsteigto van Bommelu

Agris Suveizda

Sezonu briesmīgi sākusī Čempionu līgas dalībniece Volfsburga atlaiž pārsteigto van Bommelu
Marks van Bommels. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ceturtais spēcīgākais futbola klubs "Wolfsburg" pavēstījis par nīderlandiešu speciālista Marka van Bommela atbrīvošanu no galvenā trenera amata.

Tas noticis dienu pēc "Wolfsburg" neveiksmes savā laukumā pret "Freiburg" (0:2). Kamēr sāncenši joprojām ir vienīgie Bundeslīgā, kuri vēl nav zaudējuši, "Wolfsburg" piedzīvoja jau ceturto klupienu pēc kārtas un neuzvarēja astotajā spēlē pēc kārtas, visus piecus zaudējumus šajā nogrieznī piedzīvojot ar divu vārtu deficītu. Sezonas pirmajā spēlē "Wolfsburg" arī izkrita no Vācijas kausa – "Wolfsburg" izglābās un pagarinājumā pārspēja Reģionālās jeb ceturtās līgas klubu "Preussen Munster" (3:1), taču tika pie tehniskā zaudējuma ar 0:2 par spēlētāju maiņu limita pārkāpšanu.

"Rezumējot saskarsmes punktu bija mazāk nekā faktoru, par kuriem domas atšķīrās. Nepieciešamība izkļūt no sarežģītās sportiskās situācijas un pēc iespējas drīzāk panākt pagrieziena punktu lika pieņemt lēmumu par sadarbības izbeigšanu. Vēlam Markam visu to labāko viņa sporta un privātajā dzīvē," kluba mājaslapā citēts izpilddirektors Jergs Šmatke. Klubs publicēja arī van Bommela izbrīnu: "Esmu pārsteigts un vīlies, jo esmu pārliecināts, ka kopīgi būtu spējuši atgriezties uz panākumu takas."

"Wolfsburg" Bundeslīgas sezonu sāka ar četrām uzvarām, bet pēc piecu neuzvarētu spēļu sērijas ar trīspadsmit punktiem deviņos mačos ieņem devīto pozīciju. Čempionu līgā "Wolfsburg" ar diviem punktiem pēc pirmā apļa ir pēdējā vietā, taču tikai par punktu atpaliek no otrās pozīcijas. Nākamo spēli "Wolfsburg" aizvadīs sestdien izbraukumā pret Lēverkūzenes "Bayer".

44 gadus vecais van Bommels pie "Wolfsburg" stūres stājās tikai šovasar, bet iepriekš galvenā trenera amatā debitēja Eindhovenas PSV, ko vadīja pusotru sezonu, līdz 2019. gada decembrī tika atbrīvots pēc neizkļūšanas no Eiropas līgas apakšgrupas un sestā zaudējuma divpadsmit spēlēs. Ar PSV van Bommels kļuva par Nīderlandes vicečempionu. Tāpat viņš ir bijis Austrālijas un AAE izlašu asistents. Spēlētāja karjerā van Bommels ar Nīderlandi kļuva par 2010. gada pasaules vicečempionu. Klubu karjerā viņš spēlēja Nīderlandē (Sitardas "Fortuna", Eindhovas PSV), Spānijā ("Barcelona"), Vācijā (Minhenes "Bayern") un Itālijā ("Milan").

Van Bommels kļuvis par pirmo atlaisto treneri Bundeslīgas sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.vfl-wolfsburg.de/newsde...