Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Andora - Latvija 1:1 (spēle galā)

Emils Ozerinskis

Teksta tiešraide: Andora - Latvija 1:1 (spēle galā)
Foto: LFF

Latvijas futbola izlase šodien aizvadīs savu pēdējo spēli šajā UEFA Nāciju līgas ciklā. Lai izpildītu minimālo uzdevumu un uzvarētu grupā, izbraukumā pret Androru nepieciešams vismaz neizšķirts.

90'+4 Spēle noslēdzas ar neizteiksmīgu 1:1, kas gan ļauj Latvijas izlasei uzvarēt D līgas apakšgrupā pateicoties labākai vārtu starpībai savstarpējās cīņās ar Moldovu. Pieticīgais sniegums šoreiz neliedz tikt pie svarīgā punkta, tādējādi Latvijai pirmo reizi soļojot uz C līgu.

90'+2 Andoriešu tuvošanās soda laukumam dara bažīgus, jo vēl vieni ielaisti vārti maksātu palikšanu D līgā. Pēdējās minūtēs latvieši spēli novirza pie pretinieku stūra karodziņa.

90' Piešķirtas četras kompensācijas laika minūtes.

88' Latvijas izlase uzdāvina vārtus Andorai. Rezultāts 1:1! Stuglis nevainīgā situācijā atspēlē bumbu atpakaļ vārtsargam, bet Šteinboram neveiksmīgi sanāk to pieņemt. Pretī skrienošo Albertu Rosasu vārtsargs cenšas piebloķēt ar ķermeni, tomēr tas izrādas pavisam neveiksmīgi, Šteinboram krītot, un uzbrucējs viegli raida bumbu tukšos vārtos.

85' Laukumā dodas Dāvis Ikaunies, nomainot Andreju Cigaņiku.

82' Emsis ņem piemēru no Andoras rokas grāmatas kā sekmīgi vilcināt laiku. Pussargs, nokrītot zemē, atsakās atstāt spēles laukumu bez nestuvēm. Emša vietā laukumā uz maiņu nāk Igors Tarasovs.

79' Vēlreiz Rosass ārpus soda laukuma izpilda spēcīgu sitienu, kuram rezultatīvam neļauj būt Šteinbora lēciens pretī spēles galvenajam objektam.

76' Aktīvi laukumā nākušais Rosass izpilda sitienu no distances, bumbai lidojot nedaudz garām Dubras ķermenim un arī palido garām Šteinbora sargātajiem vārtiem.

72' Andora ik pa brīdim pabaida ar potenciāliem pretuzbrukumiem. Dubras neveiksmīgā paklupšana paliek pretieku neizmantota, jo aizsardzībā nolaisties uzspēja citi Latvijas izlases spēlētāji.

69' Trīs pēc kārtas iegūtie stūra sitieni nerezultējas bīstamā uzbrukumā mājinieku komandas vārtiem.

64' Pēc standarta situācijas sitienu no asa leņķa izpilda Krollis, kuru apturēt izdodas Andoras cietkšņa sargam. Pēc epizodes izskaņas pie dzeltenā plākstera tiek Dubra, kļūstot par ceturto ar brīdinājumu sodīto Latvijas futbolistu.

57' Dubra un Savaļnieks zaudē cīņu pret uz maiņu nākušo Albertu Rosasu. Andoriešu uzbrucējs no soda laukuma izpilda sitienu, bet bumba laimīgā kārtā iesprūst zem Šteinbora kājas, ļaujot Kazakeviča komandai saglabāt minimālu pārsvaru.

56' Potenciāli bīstams Latvijas izlases pretuzbrukums tiek apturēts, Maksam Ļoveram nopļaujot vārtu autoru Gutkovski.

54' Pirmos vārtus nokārtojušais Krollis gaisa divcīņā ar elkoni iebrauc pakausī pretspēlētājam un kļūst par trešo Latvijas spēlētāju, kurš šajā cīņā sodīts ar dzelteno kartīti.

50' Vārtus gūst Vladislavs Gutkovsis -1:0! Andoras futbolisti uzdāvina vārtu guvumu Latvijas komandai. Vārtsargs Alvaress nesekmīgi piespēlē bumbu Valesam, kuru apzog Krollis. Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs adresē apaļo rīku vārtu priekšā brīvajam Gutkovskim, kuram atliek gūt vieglākos vārtus savā izlases karjerā.

46' Sācies otrais puslaiks!

45' Puslaika pēdējā minūtē Tobers dodas uz priekšu, bet pēc sieniņas izspēlēšanas pusargam neizdodas tikt līdz bumbai pretinieku soda laukumā. Puslaika atpūtā komandas dodas pie bezvārtu neizšķirta.

42' Latvijas izlase neliek lietā savas iegūtās standarta situācijas. Bez sekmēm tiek izniekots gan brīvsitiens, gan stūra sitiens.

37' Cigaņiks no laukuma gala līnijas iemet bumbu pretinieku soda laukuma vidū, kur Gutkovskis ar galvu raida to garām andoriešu vārtu stabam.

34' Beidzot pirmais sitiens Andoras vārtu četrstūrī, tomēr Jāņa Ikaunieka ar galvu virzītā bumba nekādas grūtības Alveresam nesagādā. Rezultāts uz tablo vēl aizvien ir 0:0.

32' Roberta Savaļnieka centrējums no labā spārna nenonāk līdz Latvijas izlases uzbrucējuem.

28' Par noteikumu pārkāpumu dzelteno kartīti ierauga Eduards Emsis. Sadursmē ar balsta pussargu cietušais Džordi Ruvio sagaidīja nesteidzīgi pussargam palīgā nākošo medicīnas brigādi.

25' Līdz šim Latvijas valstsvienība laukumā ir vairāk muļājusies nekā spēlējusi futbolu. Nevienu bīstamu vārtu gūšanas epizodi pie Andoras vārtiem līdz šim nav nav izdevies izveidot.

22' Augumā raženās Latvijas izlases futbolisti otro spēli pēc kārtas dramatiski zaudē cīņas otrajā stāvā. Pēc stūra sitiena izspēles Alberts Alavedra pārsit bumbu pāri Pāvela Šteinbora sargātajam cietoksnim.

19' Ugunsgrēku savā vārtu priekšā pēc Emša pazaudētas bumbas nodzēš Elvis Stuglis, neļaujot Ričardam Fernandesam izpildīt sitienu no deviņu metru atzīmes.

17' Savu pirmo atzīmi spēlē veic grieķu arbitrs Anastasioss Papapetru, kurš par pārkāpumu pret Kristeru Toberu ar dzelteno plāksteri soda Marku Revesu.

14' Pirmo reizi spēlē jāiesaistās arī "Villareal" sistēmā spēlējošajam vārtsargam Ikeram Alvaresam, kuram gan pirmais uzdevums nav īpaši sarežģīts, tverot Raivja Jurkovska centrēto bumbu.

11' Gutkovskis, cenšoties izlauzties starp divu pretspēlētāju vārtiņiem, kritienā trāpa Erikam de Pablosam, kurš mājiniekiem sekmīgi nodeldē divas spēles minūtes.

8' Andorieši pie savām standartu situācijām ļoti nesteidzīgi plāno savas turpmākās darbības, turot spēles tempu ļoti zemu.

5' Spēle iesākusies ar vairākām sadursmēm. Sāpīgu spērienu pa kāju jau saņēmis Eduards Emsis, bet Gutkovskis cīņā ar pretinieku saduras ar galvām.

3' Mājinieku aizsargi "aiztaisa durtiņas" Vladislava Gutkovska priekšā. Uzbrucējam tiek adresēta tālā piespēle, taču Polijā ikdienā spēlējošais Gutkovskis līdz bumbai pretinieku soda laukumā netiek.

1' Spēle sākusies! Andorieši sākuši spēli ar augstu presingu, neļaujot Latvijas aizsarzības līnijas spēlētājiem nesteidzīgi saspēlēties.

Sākumsastāvi:
Andora: Alvaress - Pomaress, Alavedra, Ļovera, de Pabloss - Servoss, Valess, Revess, Ruvio - Fernandess, Vjeira.
Latvija: Šteinbors - Jurkovskis, Stuglis, Dubra, Savaļnieks - Cigaņiks, Emsis, Tobers, J. Ikaunieks - Gutkovskis, Krollis.

• Salīdzinoši ar ceturtdienas spēli "Skonto" stadionā, kurā Latvijas izlase ar 1:2 piekāpās Moldovas futbolistiem, Dainis Kazakevičs Andorā veicis divas sākumsastāva izmaiņas. Izlases kapteiņa Antonija Černomordija vietā centra aizsarga pozīcijā dodas Elvis Stuglis. Savukārt Raimonds Krollis aizstājis Alvi Jaunzemu.

• Iepriekš izbraukumā pret Andoru bija pierasts spēlēt uz mākslīgā seguma laukuma. Taču pateicoties "Andora" kluba iekļūšanai Spānijas otrajā līgā stadionā notikuši uzlabojumi un spēle norisināsies uz dabīgā seguma laukuma.

• Pirmsspēles apraksts: 11. duelis pret Andoru: latviešiem izbraukumā otrā iespēja garantēt dalību C līgā.

UEFA Nāciju līgas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

D līga

D1SUZNVārtiPD2SUZNVārtiP
Latvija540111:412Igaunija33006:29
Moldova53118:610Malta42025:46
Andora52125:67Sanmarīno30030:50
Lihtenšteina50051:90

Noderīgas saites

# Punkts Andorā un Maltas uzvara Tallinā: ko Latvijas izlasei vajag Nāciju līgā?
# Kazakevičs: "Izlasē katra spēle ir īpaša, man ar lozungiem mētāties nepatīk"
# Ļašenko: "Stadionam Lucavsalā vajag 25 miljonus, pusi nodrošinātu UEFA"
# Viedoklis: "Daiņa skapis", spēcīgi uzbrucēji un Latvijas uzvaru gājiens
# Roberts Uldriķis analizē epizodes no jūnija spēlēm UEFA Nāciju līgā

1 2 3 85 komentāri
Slēpts komentārs: Artudito
Slēpts komentārs: Luka Magic
Slēpts komentārs: Luka Magic
Slēpts komentārs: izraktenis
Slēpts komentārs: izraktenis

  -3 [+] [-]

, 2022-09-25 15:54, pirms 2 gadiem
Luka Magic rakstīja: Tu nemāki ieiet Viaplay?
Man brīžiem tiešām liekas ka Latvijā dzīvo 70% nevaroši cilvēki, kuriem visu uz paplātes vajag uzlikt.
Kāds sakars ar to, ko var un ko nevar. Man mājās pat TV nav, televīziju kopš skolas gadiem neskatos - runa ir par to, ja gribi, lai sports ir populārs to ir brīvi jārāda, brīvi pieejami katrā stūrī - NACIONĀLĀ TV, štrunts par to ViaPlay, kur bez maksas dod skatīties, ja atstāj viņiem savus datus - tas ir principa jautājums. Tev, ka tik paspodrināt savu tēlu, cik tu mums varoš - malacis! 😉 Es tāpat, redzot, kas paredzēts pie komentēšanas, izvēlēšos skatītes angliski komentētu spēli - vismaz būs objektīvi un nebūs iemetieni pa vārtiem un citi brīnumi.
Slēpts komentārs: Luka Magic
Slēpts komentārs: Luka Magic
Slēpts komentārs: fall in love
Slēpts komentārs: tomaats
Slēpts komentārs: Normunds43
Slēpts komentārs: Luka Magic
Slēpts komentārs: ilinens
Slēpts komentārs: ilinens
Slēpts komentārs: ilinens
Slēpts komentārs: Rubentus

  -9 [+] [-]

, 2022-09-25 16:19, pirms 2 gadiem
Normunds43 rakstīja: Viaplejā neko bez maksas,nerada,nevajag te murgot...
rāda gan, skatos neko nemaksājot. Tikai jāpiereģistrējas.
Slēpts komentārs: angelos33
Slēpts komentārs: Rubentus
Slēpts komentārs: Luka Magic
Slēpts komentārs: MazaFaka5
Slēpts komentārs: Artudito
Slēpts komentārs: san4ito
Slēpts komentārs: Čurbāns - Allaha dēls
Slēpts komentārs: Rubentus

  -4 [+] [-]

, 2022-09-25 16:38, pirms 2 gadiem
kazakēvičs pārdeva dvēseli priekš tām 8 nezaudētām spēlēm, bet nu pat velns nespēj glābt LV impotentus
Slēpts komentārs: bumbotava

  -3 [+] [-]

, 2022-09-25 16:39, pirms 2 gadiem
Jā, koskinkevica sljupstesana ir sāpīga. Iemetat mutē viņam kāds ābolu.

  -3 [+] [-]

, 2022-09-25 16:41, pirms 2 gadiem
A kam musejie visu laiku dod piespēles?

  -4 [+] [-]

, 2022-09-25 16:42, pirms 2 gadiem
MazaFaka5 rakstīja: Un ko tu vēl gribēji? Ielīst A grupā un klapēt Vāciju un Itāliju ar šitiem invalīdiem?
vnk nespēlēt pret Andoru no defa..

  -3 [+] [-]

, 2022-09-25 16:48, pirms 2 gadiem
Kāds var man izstāstīt kā var būt 1 minūte kompensācija???

  -3 [+] [-]

, 2022-09-25 16:49, pirms 2 gadiem
Garlaicīgāku spēli neatceros

  -4 [+] [-]

, 2022-09-25 16:50, pirms 2 gadiem
evil11 rakstīja: Kāds var man izstāstīt kā var būt 1 minūte kompensācija???
Tā ir bieži, ja spēle normāli iet un netiek īpaši apturēta. Tev liekas ka vienmēr jābūt +6?

  -4 [+] [-]

, 2022-09-25 16:51, pirms 2 gadiem
[quote zaipis]
tāds mēsls tas futbols
[/quote

Tad skaties OHL un nepird. Tur gan tik interesanti vai elektreni ielaidis 6 vai 8 golus.
Slēpts komentārs: otins
1 2 3 85 komentāri