Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 futbolistes Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāk ar zaudējumu mājiniecēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U17 futbolistes Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāk ar zaudējumu mājiniecēm
Foto: LFF

2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmās kārtas turnīru Serbijā Latvijas WU-17 izlase sāka ar 0:3 zaudējumu mājiniecēm serbietēm. Riharda Gorkša vadītā komanda turnīra turpinājumā sacentīsies vēl ar Izraēlu un Andoru.

Latvietes maču pret mājiniecēm sāka aktīvi un agresīvi. Tieši mūsu komanda izpildīja pirmo sitienu uz vārtiem, spēkus no tālās distances izmēģinot Annijai Gabrielai Andersonei, bet pēc spēlētām 15 minūtēm mūsu zemuzbrucēja bija izpildījusi jau divus sitienus uz Serbijas vārtiem.

Kopumā mūsu meitenes izcēlās ar pašaizliedzīgu cīņu par katru bumbu, labām flangu maiņām, ātrumu uzbrukumā, nekautrīgu spēli viens pret vienu, apspēlējot pretinieces, taču uzbrukumu noslēgumos allaž kaut kā pietrūka - te precīzas pēdējās piespēles, te pareizi pieņemta lēmuma, te sitiena precizitātes. Pirmā puslaika izskaņā Helēna Reinfelde norībināja pretinieču vārtu pārliktni. Pārtraukumā ejot, sitienu statistika bija 6-2 Latvijas labā.

Pārtraukums gan vairāk par labu nāca pretiniecēm. Pēc atgriešanās laukumā serbietes pārņēma iniciatīvu, un spēles 53. minūtē Teodora Vasiča realizēja viens pret vienu izgājienu ar mūsu vārtsardzi Katrīnu Baroniņu. Mača turpinājumā mājinieces vēl divreiz raidīja bumbu mūsu komandas vārtos un galu galā svinēja panākumu ar 3:0. Otrajā puslaikā sitienu attiecība bija 8-0 serbiešu labā.

Ceturtdien Latvijas WU-17 izlase samēros spēkus ar Izraēlu, bet svētdien pretiniekos būs vienaudzes no Andoras.

B līgā komandas cīnās par iespēju pakāpties uz A līgu, no kuras otrajā kvalifikācijas kārtā tiks dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām. Tikmēr otrās kārtas B līgas turnīros komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz A līgu jau nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Nākamā gada WU-17 Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību notiks Zviedrijā.

Šovasar Rīgā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā Latvijas WU-17 izlase ierindojās trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17253/labam-pu...