Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas Futbola federācija atmaksās "Monaco" 50 miljonus eiro

Rolands Eliņš

Francijas Futbola federācija atmaksās "Monaco" 50 miljonus eiro
Žuau Moutinju
Foto: SIPA/Scanpix

Futbola klubs "Monaco" uzvarējis svarīgā tiesas prāvā pret Francijas Futbola federāciju (FFF), kura šodien apstiprināja tiesas lēmuma izpildi un atmaksās klubam 50 miljonus eiro, ko tā nebija tiesīga pieprasīt par vienošanās panākšanu nodokļu atvieglojumu lietā.

FFF un "Monaco" pagājušajā gadā izbeidza ieilgušo strīdu par Monako nodokļu atvieglojumiem, kas padarīja komandu daudz konkurētspējīgāku nekā citus "Ligue 1" klubus. Abas puses vienojās, ka "Monaco" samaksās FFF 50 miljonus eiro, kamēr LFF vairs neizvirzīja savas prasības nodokļu jautājumos. Jūlija sākumā Francijas augstākā tiesa šo vienošanos pasludināja par nelikumīgu un lika federācijai atgriezt finanšu līdzekļus, ko FFF šodien beidzot apstiprinājusi.

FFF valdes sēdē šodien Francijas tiesas lēmums pieņemts kā galējs un saskaņā ar to veiktas izmaiņas līgas reglamentā, kā arī uzdots federācijas prezidentam parūpēties par 50 miljonu eiro atgriešanu "Monaco" rīcībā. Francijas tiesa uzskata, ka FFF nebija nekādu tiesību pieprasīt šādu maksājumu no "Monaco" un bija devusi abām pusēm laiku līdz oktobra sākumam, lai atrisinātu problēmu un "Monaco" veiktais maksājums atgrieztoes kluba rīcībā.

Tas gan nozīmē, ka FFF atkal varētu atgriezties pie savas prasības, lai "Monaco" reģistrē klubu Francijā un maksā nodokļus saskaņā ar šīs valsts likumiem, taču, ja reiz par nelikumīgu atzīta sākotnējā vienošanās par 50 miljonu maksājumu, par tādu, visticamāk, tiktu atzīta arī šī FFF prasība. Turklāt Francijā arī vairs nav spēkā "bagātnieku" 75% nodoklis, kas bija viens no galvenajiem pārējo Francijas lielo futbola klubu protestiem par "Monaco" priviliģēto stāvokli.

Francijas futbolā tikmēr turpinās "Lyon" un "Olympique" skandāls pēc pārtrauktā savstarpējā mačā vietējā čempionātā. FFF pagaidām likusi Marseļas komandai visas savas nākamās mājas spēles aizvadīt ar slēgtām abām lielajām aizvārtu tribīnēm līdz galīgā lēmuma pieņemšanas brīdim. Pagaidām FFF veic sīkāku izmeklēšanu par notikušo, kā arī izsaukusi uz noklausīšanos abu klubu prezidentus.

Gan "Lyon" prezidents Žans Mišels Olass, gan "Olympique" prezidents Vensāns Labruns nav kautrējušies franču medijos no ļoti asas pretinieku kritikas un apvainojumiem, piemēram, Olass paziņoja, ka Labruns vēl ir pārāk jauns prezidenta amatam un izturas kā klauns. FFF lēmumu šajā lietā varētu pieņemt oktobra pirmajā pusē.

Tikmēr kārtējo UEFA sodu savas valsts klubiem sarūpējuši poļu līdzjutēji, kuru dēļ Poznaņas "Lech" saņēmusi 50 tūkstošu eiro naudas sodu un būs spiesta aizvadīt pie slēgtām tribīnēm Eiropas līgas maču ar "Fiorentina". "Lech" līdzjutēji par savu rasistisko uzskatu paušanas vietu bija izraudzījušies Šveices pilsētas Bāzeles stadionu iepriekšējā EL mačā, un tik tuvu no UEFA un FIFA vadības mītnēm nepalika nepamanīti saukļi un plakāti ar uzrakstiem "Baltais spēks" un "Aizstāvam savas rases asinis".

Sods gan vēl nav apstiprināts oficiāli, taču "Lech" preses pārstāvis paziņojis savas valsts medijiem, ka saņemta vēstule no UEFA. Viņš ar nožēlu arī paziņoja, ka līdzjutēju izdarības klubam šosezon izmaksājušas jau 110 tūkstošus eiro, turklāt neieskaitot par ieejas biļetēm neiegūto naudu. "Fiorentina" sastāvā šobrīd spēlē arī Polijas izlases bijušais kapteinis un šajā valstī ļoti populārais Jakubs Blaščikovskis, un viņa mačs Poznaņā noteikti būtu piesaistījis lielu vietējo līdzjutēju interesi.

Izmantotie resursi:
LFP.fr - Les décisions du 24 septembre 2015
LFP.fr - Les décisions du 24 septembre 2015
Liga Europejska. UEFA zamknź³a stadion Lechowi...

     [+] [-]

, 2015-09-25 16:27, pirms 9 gadiem
Ja reiz bagātnieku nodokļa vairs nav, tad kapēc lai FFF turpinātu uzstāt uz reģistrēšanos Francijā?

     [+] [-]

, 2015-09-25 17:07, pirms 9 gadiem
"kamēr LFF vairs neizvirzīja savas prasības nodokļu jautājumos." Ko? LFF arī pieprasīja? Un viņi vēl prasa valstij naudu stadiona celtniecībai?

     [+] [-]

, 2015-09-25 17:10, pirms 9 gadiem
A, pričom te LFF?!?