Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

90 soda minūšu kaujā "Lightning" iemet astoņus un aptur "Panthers" 13 uzvaru virkni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

90 soda minūšu kaujā "Lightning" iemet astoņus un aptur "Panthers" 13 uzvaru virkni
Stīvens Stemkoss dodas uzbrukumā. Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix

Iespaidīga Nacionālās hokeja līgas (NHL) grandu kauja šonakt tika aizvadīta Sanraizā, Stenlija kausa pašreizējai īpašniecei Tampabejas "Lightning" viesos ar rezultātu 8:4 sakaujot Floridas "Panthers", kurai pārtrūka 13 panākumu virkne.

• Līgas kopvērtējuma līderes "Panthers" un "Lightning" kauja no pārējām spēlēm izcēlās ne tikai ar augsto rezultativitāti, bet arī ar daudziem asumiem, kautiņiem un rupjībām, ko, sākot no otrā perioda vidus, pie sev nelabvēlīga rezultāta īpaši naski sāka pielietot "Panthers" hokejisti.

• Spēles sodu par kautiņa izraisīšanu pamatlaika izskaņā nopelnīja Raiens Lombergs, kurš izkāvās ar "Lightning" aizsargu Ēriku Čerņāku. Savukārt par aktīvo iebilšanu tiesnesim no spēles tika izraidīti "Panthers" uzbrucēji Žonatans Iberdo un Meisons Māršments, kā arī vienības galvenais treneris Endrū Brunets.

• Ar 106 punktiem Atlantijas okeāna divīzijas trešajā vietā nostiprinājušās "Lightning" labā pa diviem vārtiem guva Ņikita Kučerovs (2+3), Stīvens Stemkoss (2+2) un Niks Pols (2+0). Panteru rindās divi precīzi metieni Semam Reinhārtam.

Tampabejai uz papēžiem joprojām min 103 punktus iekrājusī Bostonas "Bruins", derbijā izbraukumā ar 5:3 pārspējot katastrofālu sezonu aizvadošo Monreālas "Canadiens", tādējādi sagādājot savai principiālajai sāncensei devīto neveiksmi pēc kārtas. Pa diviem vārtu guvumiem "Bruins" uzbrucēju Patrīsa Beržerona un Ērika Haulas kontā.

• Atlantijas okeāna divīzijas otrajā vietā ar 111 punktiem nostiprinājās Toronto "Maple Leafs", viesos ar 4:3 bullīšos uzveicot Vašingtonas "Capitals", kuras rindās savainojuma dēļ spēli priekšlaicīgi nācās pamest līderim Aleksandram Ovečkinam. Zīmīgi, ka visām astoņām Stenlija kausa izcīņā iekļuvušajām Austrumu konferences izdevies nopelnīt vismaz pa 100 punktiem.

Pēdējo cīņu NHL karjerā aizvadīja Anaheimas "Ducks" ilggadējais hokejists Raiens Geclafs, kurš zaudējumā ar 3:6 pret Sentluisas "Blues" atdeva savu 33. rezultatīvo piespēli sezonā un 1019. (282+737) punktu NHL kopš 2005. nospēlētajās 1157 spēlēs. Geclafs karjeras laikā izcīnīja ne tikai Stenlija kausu (2007. gadā), bet arī zeltu U20 un U18 vecuma grupu pasaules meistarsacīkstēs, kā arī ar Kanādas pieaugušo izlasi triumfēja 2016. gada Pasaules kausa izcīņā un 2008. gadā sudrabu pasaules meistarsacīkstēs.

• Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās "Blues" uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, kurš bijis rezultatīvs jau desmit spēlēs pēc kārtas.

Ceturto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja regulārās sezonas Rietumu konferences uzvarētāja Kororādo "Avalanche", kas izbraukumā ar 1:4 kapitulēja ārpus Stenlija kausa izcīņas palikušās Vinipegas "Jets" priekšā. Četru neveiksmju virkni pārtraukušās "Jets" labā ar 45. vārtu guvumu šosezon (organizācijas rekords) izcēlās Kails Konors, savukārt 200. panākumu NHL karjerā izcīnīja vārtsargs Konors Helebaks.

• Aizsarga Dmitrija Kuļikova precīzais metiens 1,3 sekundes pirms pagarinājuma beigām Rietumu konferences vicelīderei Minesotas "Wild" nodrošināja astoto uzvaru pēdējās deviņās spēlēs - šoreiz ar 5:4 tika pārspēta Rietumu konferences septītajā vietā Nešvilas "Predators" (94 punkti). Minesotiešu labā divi vārti un rezultatīva piespēle zviedram Joelam Ēriksonam Ekam.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay

NHL regulārā sezona, 24. un 25. aprīlis

SpēleRezultāts
Flyers - Penguins4:1
Jets - Avalanche4:1
Canadiens - Bruins3:5
Panthers - Lightning4:8
Capitals - Maple Leafs3:4 PM
Predators - Wild4:5 P
Ducks - Blues3:6
Golden Knights - Sharks4:5 PM

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...