Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Siliņš un "Reggio Emilia" dosies cīņā par Izaicinājuma kausa finālu

Siliņš un "Reggio Emilia" dosies cīņā par Izaicinājuma kausa finālu
Ojārs Siliņš Itālijas komandas sastāvā turpina cīņu par FIBA Izaicinājuma kausu.
Foto: sportando.net

Itālijas pilsētā Boloņā šodien startēs FIBA Izaicinājuma kausa "Final Four" turnīrs. Viens no četriem pretendentiem uz uzvaru turnīrā ir arī "Reggio Emilia", kuru pārstāv Latvijas uzbrucējs Ojārs Siliņš.

Ungārijas klubs "Szolnoki Olaj", Krievijas "Triumph", turku "Royal Hali Gaziantep" un itāļu "Reggio Emilia" šovakar aizvadīs FIBA Izaicinājuma kausa pusfināla spēles. Latvijas basketbola cienītāji pastiprinātu uzmanību varētu pievērst Itālijas kluba sekmēm – "Reggio Emilia" rindās spēlē arī Latvijas uzbrucējs Ojārs Siliņš.

Izaicinājuma kausa četru spēcīgāko komandu turnīru rīko tieši Siliņa pārstāvētais "Reggio Emilia", tiesa, dara to nevis savā mājvietā Redžo Emīlijā, bet gan netālu esošajā Emīlijas-Romanjas reģiona centrā Boloņā. Pusfināla spēles tiks izspēlētas šovakar, bet mači par trešo un pirmo vietu notiks parīt.

Siliņš un "Reggio Emilia" pusfinālā spēkosies ar turku "Gaziantep". Ceļā uz "Final Four" Turcijas klubs uzveica "Tsmoki Minsk" – abās spēlēs turki uzvarēja ar viena punkta pārsvaru (59:58 mājās un 68:67 viesos).

"Gaziantep" rezultatīvākais spēlētājs ar 13,8 punktiem un 6,5 atlēkušajām bumbām ir Dežans Borovņaks, bet turku saspēles vadītājs Bariss Ermiss pievieno 11,6 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles. Turcijas komanda šajā Izaicinājuma kausa sezonā paguva uzspēlēt arī ar "Ventspili", tiekot pie panākumiem abos mačos 72:61 un 71:46.

"Reggio Emilia" tikmēr ceturtdaļfinālā pārvarēja "Krasnye Krylia" – pirmajā spēlē itāļi bija pārāki ar 75:63, bet atbildes mačā viesos uzvarēja ar 73:71. Pirmajā spēlē Siliņš sekmēja "Reggio Emilia" uzvaru ar sešiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet otrajā mačā pievienoja 5+6 un četrus bloķētus metienus.

Starp komandas līderiem ir amerikāņu uzbrucējs Džeimss Vaits (16,0 p., 3,9 atl.b.), pieredzējušais lietuviešu aizsargs Rimants Kaukēns (15,8 p., 3,1 rez.p.) un itālis Andrea Činčarīni (12,4 p., 4,6 atl.b., 6,3 rez.p.). Savu artavu "Reggio Emilia" panākumos ir ieguldījis arī 20 gadus vecais uzbrucējs Siliņš, kura rēķinā ir 6,6 punkti, 3,0 atlēkušās bumbas un 0,9 bloķēti metieni (dalīts labākais rādītājs komandā) vidēji 14 spēlēs.

Pirms Siliņa un "Reggio Emilia" uz Boloņas "PalaDozza" grīdas kāps "Szolnoki Olaj" un Ļubercu "Triumph", kas sadalīs pirmo ceļazīmi uz finālu. Ungāru un krievu kluba cīņa sāksies plkst.19:00, savukārt "Reggio Emilia" ar "Gaziantep" sāks spēkošanos plkst.21:30.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja