Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Siliņa pēdējā barjera pretī Eirokausu trofejai - Ļubercu "Triumph"

Siliņa pēdējā barjera pretī Eirokausu trofejai - Ļubercu "Triumph"
Ojārs Siliņš
Foto: legabasket.it

Itālijas pilsētā Boloņā norisināsies FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas "Final 4" izšķirošās spēles. Plkst. 20:00 pēc Latvijas laika laukumā dosies Ojārs Siliņš un viņa pārstāvētais "Reggio Emilia", kas finālā tiksies ar Krievijas komandu "Triumph".

"Reggio Emilia" abās grupu turnīra fāzēs izcīnīja pa četrām uzvarām un piedzīvoja pa divuiem zaudējumiem, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā. Pirmajā grupu turnīrā "Reggio Emilia" spēkojās ar Somijas TEHO, Beļģijas "Okapi Aalstar" un Nīderlandes "Cholet Basket", bet otrajā posmā aiz sevis atstāja Ungārijas "Szolnoki", Slovēnijas "Krka" un Francijas "Cholet Basket". Ceturtdaļfinālā divās spēlēs tika pārspēta Krievijas "Krasnye Krylia", bet aizvakar pusfinālā tika nosargāts pārsvars pār Turcijas "Gaziantep" (66:55).

Tikmēr Ļubercu "Triumph" pirmajā grupu turnīrā ar piecām uzvarām un vienu zaudējumu apsteidza Rumānijas "Gaz Metan", Ukrainas "Kyiv" un Ungārijas "Kormend". Otrajā fāzē "Triumph" piedzīvoja divus zaudējumus, priekšā palaižot jau pieminēto "Gaziantep" (6-0), kā arī apsteidzot "Ventspili" un Francijas "Dijon" (abām pa 1-5). Kurzemnieki tika uzvarēti abās spēlēs – 80:71 Krievijā un 71:66 Ventspilī. Ceturtdaļfinālā "Triumph" pieveica citu Krievijas klubu "Yekaterinburg" (2-0), bet pusfinālā smagā cīņā tika galā ar "Szolnoki" (61:59). Vēl pusotru minūti līdz pamatlaika beigām ungāriem bija plus pieci (59:54), tomēr galotni labāk nospēlēja krievi, kas guva septiņus bezatbildes punktus.

Itālijas čempionātā "Reggio Emilia" ar 14 uzvarām un 13 zaudējumiem ierindojas septītajā pozīcijā, savukārt "Triumph" VTB Vienotās līgas B apakšgrupā ar 11 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņēma trešo pozīciju. Arī Rīgas VEF tika uzvarēts abos mačos – 89:78 un 73:72. Izslēgšanas spēlēs "Triumph" gaida spēkošanās ar Sanktpēterburgas "Spartak", taču kalendāra īpatnību dēļ Ļubercu komandai spēle pret "Szolnoki" bija pirmā oficiālā cīņa mēneša laikā.

"Skaidrs, ja viņi spēlē VTB līgas izslēgšanas spēlēs un nonākuši šī turnīra finālā, tā ir ļoti laba komanda," Ļubercu vienību raksturoja "Reggio" 37 gadus vecais lietuviešu veterāns Rimants Kaukēns. "Katrs spēlētājs ir drauds un mums viņi labi jāizpēta." Ar izpēti nodarbojās cits lietuvietis Donāts Slaņina, kurš pēc karjeras noslēgšanas "Reggio" klubā pagājušajā sezonā palicis organizācijā un palīdz komandai jau kā treneru štāba dalībnieks.

"Final 4" pusfinālā Siliņš laukumā pavadīja 31 minūti un 50 sekundes un ar 14 punktiem bija rezultatīvākais komandā. Izaicinājuma kausā Siliņš aizvadījis visas 15 spēles, vidēji laukumā esot nepilnas 23 minūtes, gūstot 7.1 punktu un izcīnot 2.3 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākie komandā ir Džeims Vaits un Rimants Kaukēns, kuri guvuši attiecīgi 15.7 un 15.3 punktus, bet pretiniekiem ar 17.7 punktiem labākais punktu guvējs bijis Korijs Higinss. Itālijas čempionātā Siliņam 27 spēlēs vidēji 24 minūtes, 7.3 punkti un 2.6 atlēkušās bumbas.

"Šis ir vēsturisks panākums pilsētai un klubam, un ar tādu pašu attieksmi, enerģiju un koncentrēšanos dosimies uz finālu," pēc uzvaras pusfinālā sacīja "Reggio" galvenais treneris Masimiliano Meneti. "Reggio Emilia" lielākais starptautiskais panākums līdz šim bija iekļūšana 2006. gada ULEB kausa ceturtdaļfināls, kurā komanda iekļuva pēc "Ventspils" apspēlēšanas astotdaļfinālā. "Ojārs uzbrukumā var izdarīt to, ko vēlas. Viņam ir izcilas koncentrēšanās spējas aizsardzībā," latvieti uzslavēja treneris.

Komandai, kas izcīnīs uzvaru finālā, tiks pavērtas durvis dalībai ULEB Eiropas kausā nākamajā sezonā. Pagājušā gada čempione "Krasnie Krylya", ko šosezon "Reggio" izslēdza ceturtdaļfinālā, šo iespēju neizmantoja. "Reggio Emilia" vadība ir apņēmīga uzvara gadījumā spert soli uz augšu un nākamsezon veidot komandu dalībai otrajā prestižākajā Eiropas turnīrā.

Redžo basketbols ir pilsētas pirmais sporta veids un to apliecināja arī tribīnes pusfinālā. Dienu pirms turnīra bija nopirktas 3000 biļetes, bet maču klātienē 40 minūšu brauciena attālumā esošajā Boloņā noskatījās 4600 līdzjutēji. Vakar bija pārdotas jau 4250 biļetes uz finālspēli, kas norisināsies slavenajā "PallaDozza" arēnā, kur ir vietas 5721 līdzjutējam.

Spēles tiešraidi šodien augstā kvalitātē nodrošinās oficiālais pārraidītājs Livebasketball.tv, bet retranslācijas var meklēt arī citviet internetā.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe
Serie A BEKO
Главная | Единая Лига ВТБ
Gazzetta di Reggio


, 2014-04-27 11:52, pirms 10 gadiem
Siliņš bombardēs!
, 2014-04-27 12:17, pirms 10 gadiem
Reggio jāņem, nav variantu... Siliņš Mvp
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-27 13:55, pirms 10 gadiem
G4R415 rakstīja: Reggio jāņem, nav variantu... Siliņš Mvp
Ja buus MVP buus drafts.
, 2014-04-27 14:09, pirms 10 gadiem
Laba skatuve, priekš monster game. Uz to arī ceram!
, 2014-04-27 14:15, pirms 10 gadiem
Viņam šodien ir jāizliek viss kas viņam ir, lai pamanītu viņu. Uzskatu ka viņam noteikti jābūt izlases kandidātos!
, 2014-04-27 14:53, pirms 10 gadiem
Nākošgad viņš 100% spēles vēl labākā vietā, drafts, liela interese no Milānas, izlase, damn boy!
, 2014-04-27 15:00, pirms 10 gadiem
Retranslācija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-27 17:02, pirms 10 gadiem
Veiksmi Silinam un vina komandai!
, 2014-04-27 18:31, pirms 10 gadiem
kur internetā vares noskatities spēli???
, 2014-04-27 19:34, pirms 10 gadiem
Linku varētu kāds iedot?
, 2014-04-27 20:02, pirms 10 gadiem
slikta kvalitāte, cerams, kas labāks parādīsies

LiveTV / WebPlayer
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-28 09:04, pirms 10 gadiem
"Pirmajā grupu turnīrā "Reggio Emilia" spēkojās ar Somijas TEHO, Beļģijas "Okapi Aalstar" un Nīderlandes "Cholet Basket", bet otrajā posmā aiz sevis atstāja Ungārijas "Szolnoki", Slovēnijas "Krka" un Francijas "Cholet Basket"." - citats no raksta... divi "Cholet Basket" - viens no Nīderlandes pat - redz kā!!!
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.
Vensāns Puarjē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Šmita jaunā komanda "Anadolu Efes" pastiprinās ar "Real Madrid" franču centru Puarjē

Turcijas basketbola vicečempione Stambulas "Anadolu Efes" pavēstījusi par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar 30 gadus veco franču centra spēlētāju Vensānu Puarjē.