Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Lai arī kas tālāk vadītu šo komandu, ir jābūt noteiktai stabilitātei"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudra: "Lai arī kas tālāk vadītu šo komandu, ir jābūt noteiktai stabilitātei"
Pēteris Skudra. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' komanda aizvadījusi savu priekšpēdējo spēli KHL sezonā, ar 1:2 savā laukumā piekāpjoties Minskas ''Dinamo''. Rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra pēc mača paslavēja savas komandas vārtsargu Jāni Vori, kā arī dalījās pārdomās par vēlamo Rīgas ''Dinamo'' stratēģiju turpmāk, ņemot piemēru no konkurentiem.

Pēteris Skudra, Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris

- Žēl zaudēt tādas spēles tāpēc, ka nospēlējām diezgan kvalitatīvi. Izveidojām daudz labus momentus, bet diemžēl iemetām tikai vienus vārtus. Neskatoties uz to, principā spēle bija diezgan kvalitatīva. Trešajā periodā pāris mūsu aizsargu kļūdas - pēc uzvarēta iemetiena netiekam ārā no zonas, dabūjam golu. Tās ir tās nianses, kuras šosezon neiet tajā virzienā, kurā mēs gribētu.

Vinnēt ar vieniem vārtiem vai zaudēt ar vieniem vārtiem - it kā tas viss ir blakus, bet uz sīkumiem mēs neesam labi. Čaļiem paldies par darbu, visi nospēlējām ar azartu - daudz labāk nekā tas bija iepriekšējā spēlē. Vēlreiz saku - izveidot daudz kvalitatīvus momentus un iemest tikai vienus vārtus ir par maz. Mācāmies - turpināsim mācīties līdz pēdējai spēlei. Diemžēl otrajā periodā zaudējām [Ernestu] Ošenieku un pēc tam spēlējām ar sešiem aizsargiem - varbūt arī tāpēc spēles kvalitāte mūsu aizsargiem trešajā periodā palika vājāka, un ar to pietika Minskai, lai realizētu savus momentus.

- Lai arī zaudējām, ļoti labu spēli aizvadīja Jānis Voris. Kā varētu pakomentēt viņa sniegumu KHL, ņemot vērā, ka viņš pārnāca no Dānijas līgas, kas tomēr ir kādu plauktiņu zemāk?
- Jā, viennozīmīgi, Jānis šovakar aizvadīja ļoti labu spēli. Principā tāda līmeņa, ko mēs no viņa gaidām. Varbūt sākumā viņam nebija viegli, jo tomēr, nākot no Dānijas - ne pakāpi, bet laikam pakāpes trīs zemāks ir tas hokejs -, un arī treniņu process. Kā vārtsargam tev katru dienu ir treniņi [spēlējot KHL], bet tur viņam, cik sapratu, tas bija vienreiz nedēļā.

Priekš jaunajiem spēlētājiem, ne tikai vārtsargiem, dotajā brīdī treniņprocess ir viens no galvenajiem faktoriem, kur spēlētājs var progresēt. Viņš strādā katru dienu, ir vārtsargu nodarbības, analizē un skatās video - tas ir ļoti nepieciešams viņam dotajā brīdī. To, ka Voris var spēlēt šajā līmenī - varbūt ne tik daudz, cik dotajā brīdī -, bet viņš var to darīt. Mēs viņu aicinājām un centāmies dabūt ārā no Dānijas ar domu, ka viņš turpinās strādāt šeit un turpinās progresēt. Viņam ir jāsaprot arī KHL hokeja nianses, arī kā nelielu gabarītu vārtsargam. Bet tikai caur darbu katru dienu, kas viņam ir šeit, bet diemžēl nebija Dānijā. Ceram, ka viņš tikai turpinās progresēt.

- Minskas ''Dinamo'' pagājušajā sezonā palika pēdējā vietā līgā, bet šosezon jau ir stabila play-off komanda. Vai no šī stāsta varam kaut ko arī paņemt sev, lai arī mēs nākamgad varētu būt līdzīgā situācijā?
- Viennozīmīgi. Ne tikai Minska, bet arī Čerepoveca [''Severstal''], kas bija līdzīgā situācijā. Tas ir celšanas process. Minska izdarīja pareizos secinājumus pēc sezonas - tika nomainīti divi, trīs ārzemnieki, tika nomainīta vārtsargu brigāde un piesaistīti daudzi jaunie hokejisti. Kad Minska gāja pa pēdējām vietām, tika piesaistīti daudz jaunie baltkrievu hokejisti.

Arī viņi [klubs] atzina, ka komandai nepieciešama paaudzes maiņa. Mēs redzam, ka daudz labu, pieredzējušu baltkrievu hokejistu vairāk nav komandā. Citreiz vairāk gribas ticēt tam, ka tu vari saglabāt kaut kādu veterānu kodolu, bet beigās saproti, ka vienkārši stāvi uz vietas. Mums patīk, kā mēs šeit piesaistījām jaunos hokejistus. Situācija mūs piespieda, dabūjām arī vairākus latviešu hokejistus atpakaļ. Tas ir celšanas process, tā ir stabilitāte, kas dod kaut kādu rezultātu. Ļoti grūti ir katru gadu iesākt no nulles - tas ir gandrīz neiespējami. Paaudžu maiņa principā bija pirmais, ko izdarīja Minska un arī ''Severstal''. Nomainīja pāris ārzemniekus, attīstīja labu skolu un piesaistīja jaunos - tas nenotiek uzreiz, bet tas nāk.

Jau teicu - lai arī kas tālāk vadīs šo komandu, ir jābūt noteiktai stabilitātei. Es domāju, ka mēs izdarījām ļoti daudz, neskatoties uz rezultātu. Saprotam, ka rezultāts ir nelabvēlīgs, bet, neskatoties uz to, mēs izdarījām ļoti daudz pozitīvu lietu, lai šī komanda progresētu nākotnē.

- [Baltkrievu žurnālista jautājumi] Kad Minskas ''Dinamo'' guva otros vārtus, kāpēc nepieprasījāt video atkārtojumu par vārtsarga traucēšanu?
- Parunājām ar mūsu video treneriem - vārtsarga traucēšanas nebija. To uzreiz sapratām. Zinājām, ka tiesneši dosies skatīties momentu par augstu paceltu nūju, bet uzreiz pievērsām uzmanību vārtsarga jautājumam - traucējuma nebija.

- Kāpēc neizdevās realizēt savus momentus?
- Izveidojām vairākus labus momentus. Pirmajā periodā Denisam Paršinam bija ļoti laba iespēja. Jāpaslavē arī vārtsargs, kas nospēlēja lieliski. Tos momentus, pie kuriem gribējām tikt, mēs dabūjām.

- Cik principiāla būs sezonas pēdējā spēle pret ''Amur''?
- Mēs katru spēli gribam uzvarēt. Tas azarts un vēlēšanās, kāda bija šodien, ir viss, ko es varētu no puišiem prasīt šajā situācijā. Šodien izgājām cīnīties un spēlēt tikai par uzvaru. Lielāko daļu spēles mums veicās labi, bet zaudējām uz sīkumiem. Minska mūs kaut kur arī piespieda kļūdīties. Beigās nedaudz izlaidām spēli un zaudējām par vieniem vārtiem. Puiši paši visu lieliski saprot un grib izcīnīt uzvaru.

  +7 [+] [-]

, 2021-02-25 23:33, pirms 3 gadiem
tak Dinamo ir stabilitates garants! Vienmer pedejie!

man patik hokejs, bet pedeja laika Dinamo speles neskatos. pec 12 gadiem bus beidzot jamaina lietotajvards, paliek kauns jau.

  +5 [+] [-]

, 2021-02-26 00:53, pirms 3 gadiem
DINĀMO varētu būt tas gadījums, kad pēc ļoti sliktas sezonas treneris prasīs algas pielikumu, lai komandu trenētu nākamajā gadā...
neviens normāls treneris nenāks krāt zaudējumus....

  +3 [+] [-]

, 2021-02-26 01:00, pirms 3 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: tak Dinamo ir stabilitates garants! Vienmer pedejie!

man patik hokejs, bet pedeja laika Dinamo speles neskatos. pec 12 gadiem bus beidzot jamaina lietotajvards, paliek kauns jau.
Jaa, esi moderns un nomaini uz Dinamietis-21. Nu gandriiz kaa viirusinjsh!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-26 04:49, pirms 3 gadiem
stabilatāte ir savickijs . treneris beidzot ar ir .

  +1 [+] [-]

, 2021-02-26 07:03, pirms 3 gadiem
Lai arī kas vadīs,cerams ne Skudra

  +3 [+] [-]

, 2021-02-26 07:15, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: DINĀMO varētu būt tas gadījums, kad pēc ļoti sliktas sezonas treneris prasīs algas pielikumu, lai komandu trenētu nākamajā gadā...
neviens normāls treneris nenāks krāt zaudējumus....
Vispār jau treneri nāk trenēt komandu. Tas, ka ir tik daudz zaudējumu - ir tomēr uz paša trenera sirdsapziņas.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-26 08:34, pirms 3 gadiem
Stabilāku komandu šogad kolhozu līgā neatrast. Tikai Riga, tikai ģinamo!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-26 08:35, pirms 3 gadiem
Čekistu klubiņš ar lielisku stabilitāti visiem sūkā,tā turēt vīri!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-26 08:43, pirms 3 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Vispār jau treneri nāk trenēt komandu. Tas, ka ir tik daudz zaudējumu - ir tomēr uz paša trenera sirdsapziņas.
Iespējams... tik ļoti nesaprotu visas hokeja nianses...
BET...
1. Vai 75% spēlētāji bija bija augstas raudzes, ar kuriem sastāva PlayOff 2.kārtai jā minimums bija jābūt?
2. Vai ģenerālmenedžeris meklēja spēlētājus jau iepriekšējās sezonas beigās?
3. Kaut kā neesmu neko dzirdējis par nākamās sezonas plāniem...
Šī sezona jau sen bija sabeigta... vajadzēja jau sākt domāt par nākamajām sezonām.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-26 08:44, pirms 3 gadiem
Nu, nu, itkā jau nav nekā peļama, ka ir doma atjaunot sastāvu, tikai jautājums par kādiem līdzekļiem, pieļauji, ka Minskas 5 vadošie spēlētāji saņem algās tuvu cik Rīgā vusa komanda kopā. Protams, paskatoties, kā šobrīd atslido sev atvēlēto laiku uz laukuma Dārziņš, iespējams, čalim jau pateikts, ka nākam sezon Tu pa vecu, vari necensties...ceru, ka kļūdos.

  -2 [+] [-]

, 2021-02-26 08:55, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Čekistu klubiņš ar lielisku stabilitāti visiem sūkā,tā turēt vīri!
Tur no čekistiem nav ne smakas

  +1 [+] [-]

, 2021-02-26 09:10, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Tur no čekistiem nav ne smakas
tu pats tici tam ko raksti komentāros?

     [+] [-]

, 2021-02-26 10:28, pirms 3 gadiem
OK, piedāvāšu godīgu muraveja vērtējumu. Viņš nav nekāds elites treneris. Viduvējība. Ja komanda ir viduvēja, tad arī rezultāts būs viduvējs (kā Torpedo), jo muravejs tur neko pavilkt uz augšu nevar. Ja komanda ir pagrabs, tad tāds muravejs bijis nebijis. Viņš neko nemaina. Ja nepaliks ģinamā, tad viņam vienīgais darbs ir vhl un lačā. Nekādā KHL viņam nespīd. Jūs domājat, ka viņam bija labi piedāvājumi dzimtajā rusņā, un viņš patriotisma dzīts te atvilkās? Tagad pēc šitā rekorda varēs trenēt kk kazahu saļarku.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-26 10:49, pirms 3 gadiem
Ir stabila stabilitāte. Gazprom vēlas lai ģinama ir Krievijas klubu treniņmaisi un tādi esat.

     [+] [-]

, 2021-02-26 10:58, pirms 3 gadiem
Erikovič rakstīja: Nu, nu, itkā jau nav nekā peļama, ka ir doma atjaunot sastāvu, tikai jautājums par kādiem līdzekļiem, pieļauji, ka Minskas 5 vadošie spēlētāji saņem algās tuvu cik Rīgā vusa komanda kopā. Protams, paskatoties, kā šobrīd atslido sev atvēlēto laiku uz laukuma Dārziņš, iespējams, čalim jau pateikts, ka nākam sezon Tu pa vecu, vari necensties...ceru, ka kļūdos.
sastāva atjaunināšana? kas ar to domāts?
ņemt citus spēlētājus? mēs katru gadu atjauninam sastāvu - jauni ārzemnieki, ik pa laikam kāds jaunais spēlētājs... nekas nav sanācis...
ņemt gados jaunus spēlētājus? no HK RĪGA? tiem jau neklājas daudz spošāk... nekādi spīdekļi sastāvā nav...
ņemt RUS jaunos spēlētājus? labi jaunie RUS spēlētāji jau sen pie vietas...

     [+] [-]

, 2021-02-26 11:18, pirms 3 gadiem
Lembe ķurķī, iņķerfront/so.bļa.sije vēstures mēslainē, urlu TB tiek pievērts , Ģinamo zaudē jēgu! Pēdējā zārka nagla būs Skultes gāzes terminālis ... !