Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" pagarina līgumu ar galveno treneri līdz 2023. gada PK

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" pagarina līgumu ar galveno treneri līdz 2023. gada PK
Aiens Fosters, Foto:Reuters/Scanpix

Jaunzēlandes regbija savienība ir paziņojusi, ka ar Aienu Fosteru, nacionālās kungu izlases galveno treneri, ir pagarināts līgums, kas paredz to, ka tieši šī speciālista vadībā komanda gatavosies 2023. gada Pasaules kausam.

Jaunzēlandes regbija savienība ir paziņojusi, ka "All Blacks" līdzšinējais galvenais treneris Aiens Fosters sevi ir parādījis gana labi un tāpēc abas puses ir vienojušās par sadarbības turpināšanu līdz 2023. gada Pasaules kausam. Jāsaka, ka šis līguma pagarinājums ir ilgi gaidīts un noņem spriedzi no komandas, kurai pēc diviem gadiem būs jācīnās par to, lai atgrieztu pasaules spēcīgākās regbija valstsvienības godu.

Aiens Fosters pie "All Blacks" stūres stājās 2020. gadā, nomainot Stīvu Hansenu, kura palīgs viņš pats bija no 2012. gada. Šajā laikā Fostera vadībā ir aizvadītas 11 spēles, kurās jaunzēlandieši ir tikuši pie astoņām uzvarām, piedzīvojuši divus zaudējumus un vienu maču noslēdza neizšķirti. Tiesa, gan šogad, gan arī 2020. gadā, Jaunzēlande ieguva Bledislo kausu, ko pasniedz katru gadu tai komandai, kas uzvar Jaunzēlandes-Austrālijas duelī gada griezumā. Tāpat viņa vadībā ir izcīnīts 2020. gada Triju nāciju kauss.

Jaunzēlandes regbija izlase pašlaik "World Rugby" reitingā atrodas otrajā vietā, piekāpjoties vien 2019. gada Pasaules kausa ieguvējiem, Dienvidāfrikas Republikas komandai.

2023. gada Pasaules kausā, kas norisināsies Francijā, Jaunzēlandes izlase ir ielozēta pirmajā grupā, kur tās pretinieki būs Francija, Itālija un divas vēl nenoskaidrotas izlases – Amerikas un Āfrikas kvalifikācijas turnīru uzvarētājas.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/