Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Sezonas ievadā Dortmundes "Borussia" grūtā cīņā pieveic "Werder"

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Sezonas ievadā Dortmundes "Borussia" grūtā cīņā pieveic "Werder"
Marko Roiss savā Bundeslīgas debijā Dortmundes rindās guva vārtus jau pēc 11 nospēlētām minūtēm
Foto: AP/Scanpix

Šovakar sākās jaunā Vācijas futbola Bundeslīgas sezona. Atklāšanas mačā čempione Dortmundes "Borussia" uzņēma Brēmenes "Werder". Jau 11. minūtē jaunieguvums Marko Roiss izvirzīja vadībā Dortmundi, taču 15 minūtes pirms mača beigām "Werder" panāca neizšķirtu. "Borussia" gan drīz vien guva uzvaras vārtus, precīzi sitot tikko uz maiņu iznākušajam Mario Gecem - 2:1.

Dortmundes "Borussia" un Brēmenes "Werder" mačs šovakar atklāja 50. Vācijas futbola Bundeslīgas sezonu. Pēdējo divu gadu čempione "Borussia" šovakar bija spiesta iztikt bez Lukaša Piščeka, pamatsastāvā laukumā nedevās Mario Gece, toties no kakla traumas bija atkopies Matss Hummelss. Kā Dortmundes spēlētājs Bundeslīgā debitēja Marko Roiss, savukārt "Werder" rindās pirmais mačs bija tādiem futbolistiem kā Teodoram Gebre Selasijem, Kevinam De Braunem un Eldžēro Ēlijam.

Pirmajās minūtēs abas komandas apmainījās ar uzbrukumiem, bet pirmā iespēja radās mājiniekiem – Ilkajs Gindogans ar sitienu no aptuveni 25 metriem raidīja bumbu garām. Dortmunde pamazām pārņēma pārsvaru un 11. minūtē izvirzījās vadībā – Jakuba Blaščikovska piespēle, lielā mērā pateicoties Aleksandara Ignjovska nepārliecinošai spēlei aizsardzībā, sasniedza tikko soda laukumā ieskrējušo Roisu. Bumba tika raidīta precīzi apakšējā stūrī, 1:0. "Borussia" turpināja aktīvi doties uz priekšu, taču Brēmene atbildēja ļoti bīstami – bīstamu Ēlijas sitienu atvairīja Romāns Veidenfellers, savukārt Marko Arnautovičs trāpīja pa stabu.

"Borussia" divu minūšu laikā tika pie diviem soda sitieniem no izdevīgām pozīcijām – Marcela Šmelcera sisto bumbu ķēra Sebastians Mīlics, savukārt Roiss netrāpīja vārtu taisnstūrī, kaut gan daudz netrūka, bumba lidoja vien nedaudz pāri. Ļoti reālu iespēju pirmajā puslaikā vairs nebija nevienai no komandām, kaut gan Dortmunde joprojām centās veidot kombinācijas soda laukuma tuvumā, kamēr "Werder" cerēja uz pretuzbrukumiem, dažos arī aizskrienot. 1:0 mājinieku labā pēc 45 minūtēm.

Drīz vien pēc mača atsākšanās lieliska iespēja panākt 2:0 bija Hummelsam – pēc Šmelcera stūra centra aizsargs labi uzsita ar galvu, taču Mīlics spēja pārcelt bumbu pāri pārliktnim. Vēlāk "Borussia" atbildēja ar vēl pāris draudīgiem uzbrukumiem. Levandovskis pārvarēja aizsarga pretestību, izrāvās pret Mīlicu, taču netika līdz sitienam, savukārt Roiss nopelnīja bīstamu soda sitienu. Viņš pats to arī izpildīja, bet, līdzīgi kā pirmajā puslaikā, sita pāri. Vairāki Brēmenes pretuzbrukumi nedaudz apslāpēja "Borussia" ofensīvu, taču mājinieki joprojām devās pretinieka vārtu virzienā.

75. minūtē garā un draudīgā uzbrukumā "Werder" panāca 1:1 – pēc Arnautoviča centrējuma Gebre Selasije ar galvu raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Lai atjaunotu pārsvaru, Dortmundes treneris Jirgens Klops pēc neilga brīža laukumā laida Geci un izvilka pilno lozi – nospēlējis vien trīs minūtes, pussargs saņēma piespēli no Levandovska, ieskrēja soda laukumā un kritienā raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī. 2:1, atkal vadībā "Borussia". Mājinieki arī noturēja pārsvaru līdz beigām, kaut gan varēja gan to vēlreiz izlaist (neiesita Petersens), gan palielināt (pēc Levandovska raidījuma glāba Mīlics).

Vācijas Bundeslīga, 1. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
24.08.2012.21:30Borussia Dortmund – Werder Bremen2:1 (1:0)Roiss 11'; Gece 81' – Gebre Selasije 75'
25.08.2012.16:30FC Augsburg – SpVgg Fortuna Düsseldorf
25.08.2012.16:30SC Freiburg – FSV Mainz
25.08.2012.16:30Greuther Fürth – Bayern München
25.08.2012.16:30Hamburger SV – FC Nürnberg
25.08.2012.16:30Borussia M'Gladbach – Hoffenheim
25.08.2012.19:30Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen
25.08.2012.21:45VfB Stuttgart – VfL Wolfsburg
26.08.2012.16:30Hannover – FC Schalke

  +1 [+] [-]

, 2012-08-24 23:35, pirms 12 gadiem
Abi naži, Roiss un Gece, nokārtoja trīs punktus mājiniekiem klasiskākajā minimālisma manierē. 2:1 varētu būt vistaisnīgākais rezultāts, lai gan viss varēja būt arī citādāk, ja Brēmene izmantotu savus momentus un ja veiksme viņiem būtu uzsmaidījusi nedaudz vairāk. Aplausi gan Jirgenam Klopam, gan Tomasam Šāfam. Abi ir labi pastrādājuši. Žēl jau brēmeniešu, bet tāds ir futbols, kurs bieži vien uzvar stiprākais - šovakar tātad Dortmunde. Vēlu "Werder" visu to labāko, jo ar šādu spēli viņi var paveikt daudz labu lietu jaunajā sezonā.

Aizraujošs un kvalitatīvs Bundeslīgas jaunās sezonas sākums. Tā turpināt!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-24 23:55, pirms 12 gadiem
Īsti nezinu kāpēc Getce nesāka,bet Dortmunde spēlē diezgan skaisti un pārliecinoši.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-25 00:02, pirms 12 gadiem
Vācijas izlases jaunais sastāvs izšāva!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 00:06, pirms 12 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Vācijas izlases jaunais sastāvs izšāva!
Par to gan prieks. Lai arī esmu "Bayern" fans, allaž patīkami vērot jauno izlases čaļu spēli, īpaši jau atzīmējoties ar ko pozitīvu. Hummelss, Roiss, Gece...jā, tā tik ir nākotne, turklāt nākotne jau ŠODIEN!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 00:06, pirms 12 gadiem
Jāā, neticami labi Werder turēja tempu līdzi, bija pat jāpabrīnās. Hants pirmajā puslaikā nenosegts skaisti dalīja, kamēr otro puse Dortmunde džeku īpaši pieskatīja. Arnautoviča cēliens čehnigam no vietas arī labs, bet visā visumā Dortmundei jau atkal otrā puslaika sākumā vajadzēja 2, 3:0 un būtu miers. Bet nu kopumā priekš pirmās spēles bija ļoooti labi.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 00:10, pirms 12 gadiem
Ja kas, tad Roiss un Goetze ir Dortmundē dzimuši. Nebūtu šodien pakuslo Grosskroicu nomainījuši, būtu 3 reālie Dortmundas puikiņi uz laukuma.
Hose Girtinho rakstīja: Par to gan prieks. Lai arī esmu "Bayern" fans, allaž patīkami vērot jauno izlases čaļu spēli, īpaši jau atzīmējoties ar ko pozitīvu. Hummelss, Roiss, Gece...jā, tā tik ir nākotne, turklāt nākotne jau ŠODIEN!

     [+] [-]

, 2012-08-25 00:13, pirms 12 gadiem
Rīt to būs iespēja izdarīt Mileram, Švainijam, Roisam - nav gan galīgi jaunais sastāvs, bet ceru, ka šiem spēle šosezon aizies gan spēles ziņā gan veselības, jo cerēt uz Ribery un Robēnu vienmēr nevarēs...

Hose Girtinho rakstīja: Par to gan prieks. Lai arī esmu "Bayern" fans, allaž patīkami vērot jauno izlases čaļu spēli, īpaši jau atzīmējoties ar ko pozitīvu. Hummelss, Roiss, Gece...jā, tā tik ir nākotne, turklāt nākotne jau ŠODIEN!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-25 00:17, pirms 12 gadiem
Gece laikam vēl nebija optimālā kondīcijā, vēl nesen tikai atsāka trenēties.
Ja par spēli, tad gan Dortmundei, gan Brēmenei, šķiet, it kā no pirmssezonas vēl būtu smagums kājās.
Gandrīz jau aizspēlējās mājinieki līdz punktu zaudēšanai atklāšanas spēlē, bet beigās nedaudz veiksmes + meistarība un punktus tomēr savāca.
Brēmenes līdzjutējiem ir pamats optimismam, šitie muzikanti vēl uzspēlēs (es tik nesaprotu, kpc LB ir Igņovskis, viņš vispār esot DM). Pozitīvs pārsteigums Hanta sekmīgā spēle laukuma dziļumā. De Breine būs labs.
Dortmundei gaidu pamatā vienlaikus Geci, Roisu un Kubu, tas būtu zvērīgi.

     [+] [-]

, 2012-08-25 00:22, pirms 12 gadiem
No Saturna Vērotājs rakstīja: Ja kas, tad Roiss un Goetze ir Dortmundē dzimuši. Nebūtu šodien pakuslo Grosskroicu nomainījuši, būtu 3 reālie Dortmundas puikiņi uz laukuma.
Roiss un Groskroicss jā, bet Gecem tomēr sanāca piedzimt Bavārijā. Trīnieks, protams, sanāktu labu labais. Runājot par saiknēm, man tīri labi patīk arī poļu saikne Kuba-Levandovskis. Abi tieši nokārtoja uzvaras vārtus Gecem.

     [+] [-]

, 2012-08-25 00:40, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Roiss un Groskroicss jā, bet Gecem tomēr sanāca piedzimt Bavārijā. Trīnieks, protams, sanāktu labu labais. Runājot par saiknēm, man tīri labi patīk arī poļu saikne Kuba-Levandovskis. Abi tieši nokārtoja uzvaras vārtus Gecem.
Tev tiešām taisnība par Goetzi, taču ne smakas ne bavāriešu, ne švābu dialekta pieskaņas, jo laikam tomēr ilgie gadi Dortmundē piespiež runāt tīrā hochdeutsch. Te no viņa lapas: Memmingen im Allgäu heißt mein Geburtsort, rund 120 Kilometer entfernt von München, 145 sind es bis nach Stuttgart.

     [+] [-]

, 2012-08-25 09:10, pirms 12 gadiem
No Saturna Vērotājs rakstīja: Tev tiešām taisnība par Goetzi, taču ne smakas ne bavāriešu, ne švābu dialekta pieskaņas, jo laikam tomēr ilgie gadi Dortmundē piespiež runāt tīrā hochdeutsch. Te no viņa lapas: Memmingen im Allgäu heißt mein Geburtsort, rund 120 Kilometer entfernt von München, 145 sind es bis nach Stuttgart.
Tas gan. Cik noprotu, tad Geces pārcelšanās uz Dortmundi bija saistīta ar viņa tēva darba vietas maiņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-25 19:15, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Ja kads skatijaas speli, var pateikt vai De Bruyne bija laukumaa? un kaa nospeleja?
Aizvadīja lielisku spēli. Varēji jau paskatīties, jo bija tā vērts. Viņš šķiet talantīgāks par dažu labu "Chelsea" jauno talantu, tikai viņa vārdu tiek bieži nemuļļā presē. Būs labs, patiesībā jau ir labs.