Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Melnkalne 1:2 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Melnkalne 1:2 (spēle galā)
Foto: AP/AFP/Scanpix

Šovakar Latvijas futbola izlase "Skonto" stadionā sāk Pasaules kausa atlases ciklu, un pirmajā spēlē pretim stājas Melnkalnes valstsvienība. Spēles tiešraide TV6 kanālā un "Go3" platformā, tās sākums paredzēts 21:45.

Vārti: Ikaunieks 40` - Jovetičs 41` 83`
Brīdinājumi: Kamešs, Černomordijs, Kārkliņš, Tobers - Vujačičs
Latvija: Šteinbors, Savaļnieks, Černomordijs, Ošs, Jurkovskis, Tobers, Zjuzins (Kārkliņš 71`), Kamešs (Jaunzems 71`), J. Ikaunieks, Cigaņiks (D. Ikaunieks 81`), Uldriķis (Krollis 81`).
Melnkalne: Mijatovičs, Marušičs, Savičs, Vujačičs, Radunovičs, Kosovičs, Ščekičs, Ivanovičs (Jovovičs 75`), Jovetičs (Bečirajs 87`), Hakšanabovičs, Džurdževičs
Galvenais tiesnesis: Alēns Durē (Luksemburga)

90+3` Pie brīdinājuma vēl tiek Tobers, kamēr Melnkalne vēl tiek pie sitiena pa vārtiem. Latvijai kompensācijas laikā vārtu momentus vairs neizdodas izveidot un nākas samierināties ar zaudējumu.

90` Tagad gan Latvija pārgājusi uzbrukumā un apdraud pretinieku vārtus. Tālsitienu izmēģina Savaļnieks, taču bez panākumiem.

87` Melnkalne sarīkot vēl vienu bīstamu uzbrukumu, kurā paši sapinas meistarībā un pie sitiena netiek. Tikmēr mača varonis Jovetičs tiek nomainīts.

85` It kā atspēlēties mesties vajadzētu Latvijai, taču bumbu visai mierīgi kontrolē viesi. Viņi nu var nesteigties un saspēlēties mūsu laukuma pusē, un lieki neatdot bumbu ar centrējumiem.

83` VĀRTI! Melnkalnes spiediens tomēr noved pie nepatīkama, bet loģiska scenārija. Jovetičs apliecina savu klasi un ar pāris īsām saspēlēm tika pāri laukumam, paskrēja garām diviem Latvijas aizsargiem un perfekti no 16 metriem ielika bumbu tieši zem vārtu pārliktņa. Šteinboram šeit nekādu cerību nebija...

80` Kārkliņš asi metas pretiniekam kājās un saņem brīdinājumu, par ko vispār var būt pat pateicīgs, ka nav sliktāk. Melnkalnei seko spēcīgs sitiens, pēc kura aizlido gar pašu vārtu stabu, un līdz tai neaizsniedzas arī pretinieku uzbrucējs.

78` Visai bīstama standartsituācija uz Latvijas vārtiem, taču Ošs centrēto bumbu atvaira. Ošs pēc minūtes vēlreiz nostrādā aizsardzībā, bloķējot sitienu no soda laukuma vidus.

74` Melnkalnes vārtsargs atkal nenospēlē pārliecinoši un "uzdāvina" Latvijai stūra sitienu, taču drīz vien atkal uzbrukumā ir pretinieki.

69` Latvijai laba pozīcija tiešajam brīvsitienam. Sit Ikaunieks, bumba aizķeras mūrītī, taču vieglu bumbu atkal nespēj noķert vārtsargs Mijatovičs. Arī šoreiz gan Latvijai neizdodas viņu sodīt, Uldriķis tomēr bumbu vārtos neiedabūja.

65` Ilgs uzbrukums Melnkalnei, kaut kādā veidā noturot bumbu pie mūsu laukuma. Individuāli skaisti nospēlē Jovetičs, apspēlējot Savaļnieku un no asa leņķa raidot bumbu garām Šteinboram, taču, par laimi, uz vārtu līnijas īstajā vietā ir Jurkovskis, izglābjot komandu.

63` Uzbrukumā pārgāja Latvija, tika veikta ilgāka saspēle gar pretinieku soda laukumu, taču iespēle soda laukumā nonāca pie vārtsarga.

61` Jovetičs izdara sitienu pusātrajā uzbrukumā no 12 metriem, taču bumba par pusmetru aizripoja garām Šteinbora vārtu tālajam stūrim. Uzreiz pēc tam Melnkalnei seko vēl viens uzbrukums, kurā tiek sists ļoti pāri vārtiem.

60` Vēl viens bīstams centrējums, un šoreiz Vujačičs tiek pie sitiena ar galvu, taču netrāpa Latvijas vārtos.

57` Iniciatīva nu jau visai uzskatāmi pieder viesiem, kuri izveido vairākus uzbrukumus pēc kārtas, turot Latvijas izlasi sasprindzinājumā. Melnkalnei tiek divi stūra sitieni pēc kārtas, abi tiek izspēlēti, bet vārtu moments tā arī nerodas.

53` Černomordijs tiek brīdināts par pretinieka bloķēšanu, turklāt viņam bija pacelts elkonis, ar kuru, par laimi, pa pretinieka seju tomēr netika trāpīts.

49` Melnkalne sākusi aktīvi un izveidojusi pāris labus, ātrus pozicionālos uzbrukumus.

46` Sācies otrais puslaiks!

45` Pie Melnkalnes soda laukuma gaisa divcīņā cieš Uldriķis, nopelnot pretiniekiem pirmo brīdinājumu un Latvijai labu standartsituāciju. Savaļnieks sita nedaudz pāri vārtiem, un pirmais puslaiks ar to arī noslēdzās.

41` VĀRTI! Vadība tika pazaudēta jau burtiski nākamajā uzbrukumā. Pēc tālas piespēles mūsu soda laukumā bumbu saņems Jovetičs, kuram traucēt centās Černomordijs, taču "Monaco" uzbrucējs pēc pāris māņkustībām izkārtoja sev vietu sitienam un no ļoti tuvas distances pārspēja Šteinboru.

40` VĀRTI! Kamešs veic lielisku reidu labajā malā un ar piespēli uz soda laukuma otru pusi izkārto sitiena pozīciju Jānim Ikauniekam, un Jānis nepieviļ, skaisti triecot bumbu vārtos ar ieslīpu, bet spēcīgu sitienu.

36` Rezultātam bija jābūt 1:0 Melnkalnes labā, taču Ivanovičs no divu metru attāluma, izcilā pozīcijā pēc Šteinbora atvairītā sitiena, tomēr netrāpa kārtīgi pa bumbu, un tā nonāk pie mūsu vārtsarga, izlasei atviegloti uzelpojot.

35` Jovetičs ar bumbu Latvijas soda laukuma vidū, bet uzsist viņam tomēr neļauj. Latvija cenšas aizskriet pretuzbrukumā, bet laukuma vidū uz brīdinājuma robežas tiek nogāzts Uldriķis.

31` Vēl viens stūra sitiens Melnkalnei, pēc kura Latvija radās problēmas ar bumbas aizsišanu prom. Seko bīstama piespēle gar vārtiem, taču, Latvijai par laimi, pie tālā vārtu staba neviena pretinieka nav.

28` Bīstams Melnkalnes uzbrukums ar Jovetiča centrējumu, kam seko stūra sitiens, Savaļniekam neļaujot izdarīt sitienu.

24` Viens pēc otra ar efektīvām epizodēm laukuma vidū izceļas Zjuzins (atņēma bumbu pretiniekam) un Ikaunieks (ar vienu kustību tika prom no diviem pretiniekiem), Latvijai izdodas uz brīdi pārtraukt Melnkalnes uzbrukumu, bet pašiem izveidot bīstamu uzbrukumu nesanāk, bumbai nonākot pie vārtsarga.

19` Pēc stūra sitiena vēlreiz Ošs tiek pie sitiena, šoreiz ar galvu, taču vārtsargs mierīgi tver bumbu.

15` Latvijai pirmais stūra sitiens, kas negaidīti beidzās ar ļoti bīstamu momentu - Melnkalnes vārtsargs izlaida no rokām vieglu bumbu, tā nokrita pa sitienam Ošam, taču viņš trāpīja tieši pa aizsargu, kurš stāvēja uz vārtu līnijas. Iespēja paliek neizmantota.

13` Bumba pie zemes īpaši neturas - daudz spēles pa gaisu, divcīņu un augsto piespēļu.

10` Savukārt Kamešs par rupjību gaisa divcīņā žēlots netiek, un viņam tiek spēles pirmā dzeltenā kartīte.

8` Pirmais uzbrukums arī Latvijai, gan paliek bez sitiena pa vārtiem. Tikmēr laukuma centrā Tobers gandrīz tiek pie brīdinājuma - pagaidām tiesnesis aizrāda tikai mutiski.

4 Latvijas cenšas piedāvāt asu aizsardzību, kas jau pašā sākumā noved pie diviem sāpīgiem Melnkalnes spēlētāju kritieniem. Iniciatīva uzskatāmi pieder viesiem, viņu rēķinā arī pirmais sitiens pa vārtiem - ar to gan Šteinbors pārliecinoši tika galā, tverot bumbu.

1` Spēle sākusies!

Sākumsastāvi

Latvijas izlases sākumsastāvā tomēr nav ne Kaspara Dubras, ne Vladislava Gutkovska, kuriem traucē traumas, taču vēl vakardien treneris Kazakevičs viņu dalību mačā nebija izslēdzis. Treneris toties nebija nosaucis pamatvārtsargu, taču šajā ziņā nekāds īpašs pārsteigums nav pieredzēts, un vārtos stāsies pieredzējušais Pāvels Šteinbors.

Latvija pret Melnkalni spēkojās pārbaudes spēlē iepriekšējā rudenī, tiekot pie neizšķirta 1:1. Tiesa, nekādas lielas jēgas no tā izdarīt secinājumus nav, jo Melnkalnei šodien, salīdzinājumā ar oktobra maču, sākumsastāvā sakrīt tikai viens spēlētājs - "Partizan" pussargs Aleksandars Ščekičs. Ierindā toties ir Melnkalnes pazīstamākie spēlētāji - uzbrucējs Stevans Jovetičs un aizsargs Stefans Savičs.

Plašāks pirmsspēles apskats - https://sportacentrs.com/futbols/pk...

Pirmsspēles materiāls par Melnkalnes izlasi - https://sportacentrs.com/futbols/la...

1 2 3 4 5 148 komentāri

     [+] [-]

, 2021-03-24 20:59, pirms 3 gadiem
18+

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:01, pirms 3 gadiem
Būs kārtīgs zāģis.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:05, pirms 3 gadiem
Var, lūdzu, kāds iemest kādu linku, kur var redzēt Latvija - Melnkalnes spēli internetā, ja var vispār kaut kur...???

  -1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:09, pirms 3 gadiem
Bus sūdi. Ai...galvenais cienigi zaudet. Ceru ka bus labak neka 0 - 3.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:10, pirms 3 gadiem
Zāle nokrāsota un mačs var sākties, bet laikam bez Gutkovska

  +3 [+] [-]

, 2021-03-24 21:11, pirms 3 gadiem
djimanti rakstīja: Var, lūdzu, kāds iemest kādu linku, kur var redzēt Latvija - Melnkalnes spēli internetā, ja var vispār kaut kur...???
Watch TV 6 Latvija live - Teleon Player

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:12, pirms 3 gadiem
es esmu tam gatavs

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 21:13, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: http://player.teleon.tv/en/channel/tv6-latvija
Paldies !!!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-24 21:18, pirms 3 gadiem
Ta spēlēšana ar vienu izvirzītu uzbrucēju ir vnk psc. Sārtvaidzis cer uz 0 0 lai varētu pirst par vektoriem, nevis iet uz visu banku no sākuma.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-24 21:19, pirms 3 gadiem
Krolli ar Ulrdriķi vajag abus smailē...

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:20, pirms 3 gadiem
Nu es domāju, ka ja pakāsisim 0-4 būs labi, bet briest uz kaut ko tādu. Būtu arī loģisks rezultāts ņemot vērā izlases spējas

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:22, pirms 3 gadiem
Ontario rakstīja: Bus sūdi. Ai...galvenais cienigi zaudet. Ceru ka bus labak neka 0 - 3.
0 ir reāla, jo atkal ar vienu izvirzīto uzbrucēju.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:23, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: 0 ir reāla, jo atkal ar vienu izvirzīto uzbrucēju.
Šķiet, ka vienīgais variants iesist ir - no standarta vai stūra, vertikālais futbols ar vienu uzbrucēju smailē mums maigi sakot nevedās- vai tur Krollis, Gutkovskis vai Uldriķis viens pīpis

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:25, pirms 3 gadiem
Nezinu kam ir janotiek lai kazakeviču atlaistu, bet loti ceru ka tas notiks. Nu kaut vai 0:10, vai dk spēles laikā piedzeras un vārtas dublos kā cūka vai vienalga kas...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:26, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Krolli ar Ulrdriķi vajag abus smailē...
Iespējams. Lai arī Kazakēvičs teiks - bija 2 uzbrucēji - Uldriķis un Kamešs. Pareizāk būtu Uldriķis un Krollis, vai kāds no abiem un Dāvis Ikaunieks.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:26, pirms 3 gadiem
miegam jāuzliek fonā!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:27, pirms 3 gadiem
Bet pasekojiet līdzi cik normālas piespeles pussargi var atdot ap pretinieku laukumu, tad arī būs sapratne kāpēc tur viens uzbrucējs. Klubos jau mūsu uzbrucēji ir labi, jo pavisam cita līmeņa pussargi, kuri māk pieturēt bumbu un saspēlēties. Tagad jau arī aizsargi vajadzīgi spēcīgi, kuri var pievienoties uzbrukumam

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:27, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Šķiet, ka vienīgais variants iesist ir - no standarta vai stūra, vertikālais futbols ar vienu uzbrucēju smailē mums maigi sakot nevedās- vai tur Krollis, Gutkovskis vai Uldriķis viens pīpis
DK, protams, būs attaisnojums - bija 2 uzbrucēji. Un Janka, prot nospēlēt, kā uzbrucējs - bla bla bla. Es gan ceru, ka viņa stratēģija nostrādās. Nepatīk Dainis un viņa metodes - bet to uzvaru gribas...Vai vismaz neizšķirtu... kaut vai ar pretīgu, neizteiksmīgu spēli.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:28, pirms 3 gadiem
Dainis cer uz 0 0, jo tas var spēlēt būtisku lomu Gibraltāra apsteigsana beigas, ļaujot viņam saglabāt 150k algu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:29, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Bet pasekojiet līdzi cik normālas piespeles pussargi var atdot ap pretinieku laukumu, tad arī būs sapratne kāpēc tur viens uzbrucējs. Klubos jau mūsu uzbrucēji ir labi, jo pavisam cita līmeņa pussargi, kuri māk pieturēt bumbu un saspēlēties. Tagad jau arī aizsargi vajadzīgi spēcīgi, kuri var pievienoties uzbrukumam
Tieši tāpēc būtu jāspēlē ar 2 vai 3 uzbrucējiem - garo "dildu" Uldriķi un kādu tehniskāku. Ja pussargi neprot izspēlēt, lai uzbrucēji dabū bumbu un paši daspēlē...1 garais Uldriķis, gaidot otrā laukuma galā neko nesasniegs. Vai jāsapņo par jaunu Verpakovski/Paharu, kas var psulaukumam pārbumbot.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:30, pirms 3 gadiem
Da nebūs 0-0, pirmos vārtus ātei ielaidīs un jau būs morāli sagrauti skries kā aptrakuši un viss jau būs beidzies pēc 15 minutem

  -1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:31, pirms 3 gadiem
spirtacentrs novāciet šito sūdu, neviens nevāks tāpat nost adblokus :
You are seeing this message because ad or script blocking software is interfering with this page.
Disable any ad or script blocking software, then reload this page.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:31, pirms 3 gadiem
Nebūs mums vairs Māris vai Pahars, tāpēc ka tādi futbolisti izlasē vairs nav, ne raksturs ne fiziskā sagatavotiba, tagad ir jaunā modernā bumbotāju paaudze, kas skillu trene fifa 21

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:39, pirms 3 gadiem
Bumba ir apaļa!?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:40, pirms 3 gadiem
Kaut kā sūdīgi to zāli nokrāsojuši

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:40, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Bumba ir apaļa!?
Un zāle ir zala

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:41, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Kaut kā sūdīgi to zāli nokrāsojuši
iedomājies kāds bija pirms krāsošanas

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:41, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Bumba ir apaļa!?
Ripa ir apaļa!

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:42, pirms 3 gadiem
Ceļamies kājās!

  -2 [+] [-]

, 2021-03-24 21:44, pirms 3 gadiem
jaiet taja suda go3 lai skatitos izlases speli?

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 21:45, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Nebūs mums vairs Māris vai Pahars, tāpēc ka tādi futbolisti izlasē vairs nav, ne raksturs ne fiziskā sagatavotiba, tagad ir jaunā modernā bumbotāju paaudze, kas skillu trene fifa 21
Līdzīgi runāja par hokejistiem, kad pensijā gāja "vecais Dinamo" - nav tik traki. Arī basketā gaudoja, kā pēc tagad vai nekad mums vairs basketbola nebūs - lielākais sasniegums mūšdienās nāca pēc tam. (nu,protams, tagad dažādu iemeslu dēļ ir pakaļā) Ko ar to domāju - nekad nesaki nekad.

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:45, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: jaiet taja suda go3 lai skatitos izlases speli?
nemuldi daudz

  -1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:46, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: jaiet taja suda go3 lai skatitos izlases speli?
ieslēdz nesūda Tv6 un skaties!

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:46, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: nemuldi daudz
kur tad rada bezmaksas?

     [+] [-]

, 2021-03-24 21:47, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: kur tad rada bezmaksas?
Tv6
1 2 3 4 5 148 komentāri