Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" vārtu autors Musiala izlēmis mainīt izlasi un Anglijas vietā pārstāvēt dzimto Vāciju

Agris Suveizda

"Bayern" vārtu autors Musiala izlēmis mainīt izlasi un Anglijas vietā pārstāvēt dzimto Vāciju
Džamals Musiala. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas futbola kluba Minhenes "Bayern" uzbrūkošais pussargs Džamals Musiala intervijā The Athletic atklājis, ka ir pieņēmis lēmumu un izlašu līmenī izvēlējies par labu Vācijas valstsvienībai.

Bavārijas klubs vakar spēra platu soli pretī Čempionu līgas ceturtdaļfinālam, Romā ar 4:1 sakaujot "Lazio". Uzvaras vārtus pirmā puslaika vidū guva Musiala, kuram parīt apritēs 18 gadi. Jūnijā Musiala kļuva par kluba visu laiku jaunāko spēlētāju Bundeslīgā, debitējot 17 gadu un 115 dienu vecumā, bet septembrī kļuva arī par kluba visu laiku jaunāko vārtu guvēju Bundeslīgā, 17 gadu un 205 dienu vecumā labojot paragvajieša Rokes Santakrusa rekordu.

Novembrī Musiala debitēja Anglijas U21 izlasē (viņš ir dzimis 2003. gadā, bet šajā ciklā drīkst spēlēt arī 1998. gadā dzimušie), tomēr nu paziņojis, ka vēlas pārstāvēt dzimto Vāciju. Musiala, kura tēvs ir nigērietis un māte - vāciete, piedzima Štutgartē, taču septiņu gadu vecumā ar ģimeni pārcēlās uz Angliju. Londonas "Chelsea" audzēknis Musiala 16 gadu vecumā nokļuva "Bayern" un uzspēlēja arī Vācijas U16 izlasē, tomēr līdz šim lielākoties jaunatnes līmenī ir pārstāvējis Angliju.

"Anglija ir manas mājas, un ir ļoti grūti aprakstīt, ko Anglija man nozīmē, jo ar šo valsti ir saistītas tik daudz pozitīvu atmiņu un emociju. Ļoti daudz domāju par šo jautājumu. Kas ir labākais manai nākotnei? Kur man būs visvairāk iespēju spēlēt? Beigās vienkārši ieklausījos sajūtā, kas ilgāku laiku man turpinājusi teikt, ka pareizais lēmums būtu spēlēt Vācijas izlasē – zemē, kurā esmu dzimis. Un tomēr šis lēmums nebija viegls," sacīja Musiala, kurš tēva izcelsmes dēļ drīkst izvēlēties arī Nigērijas izlasi.

Musialas izvēle par galīgu kļūs tikai tad, kad viņš būs pārstāvējis pieaugušo izlasi A līmeņa spēlē – izgājis laukumā vai nu kvalifikācijā, Nāciju līgā, Konfederāciju kausā vai finālturnīrā. "Bayern" talants savā pirmajā pilnvērtīgajā sezonā Bundeslīgā ir sācis divas no sešpadsmit spēlēm un guvis trīs vārtus.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2408268/202...

     [+] [-]

, 2021-02-26 02:03, pirms 3 gadiem
Nu, njemot veeraa, kaadi suudabraalji ir Anglijas izlase Gareta vadiibaa... Tikai pashi anglji laikam sit plaukstinjas par saviem sasniegumiem, buusim reaali, jaa, PL ir labaakaa (shogad pat spaanji laizh briinumus, itaalji kaa vienmeer), bet nu izlashu liimenii - Vaacija>Anglija.