Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Savainojums Holannam, iespējams, liegs spēlēt pret Latviju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Savainojums Holannam, iespējams, liegs spēlēt pret Latviju
Erlings Holanns. Foto: AFP

Norvēģijas izlases līderis un Vācijas kluba Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Erlings Holanns traumas dēļ, visticamāk, izlaidīs novembrī paredzētās Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Latviju un Nīderlandi, ziņo Norvēģijas medijs NRK.

Trauma, ko guvis Erlings Holanns, liegs viņam spēlēt kā minimums trīs nedēļas. Līdz ar to visticamāk norvēģu talants būs spiests izlaist Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Latviju un Nīderlandi, kas paredzētas šī gada 13. un 16.novembrī. Tā kā norvēģi šobrīd ieņem otro vietu apakšgrupā, atpaliekot par diviem punktiem no holandiešiem, tad 16.novembra spēli varētu uzskatīt par grupas finālu, kas Holannam varētu iet secen. Norvēģijas izlases līderim jau iepriekš bija augšstilba trauma, kā dēļ viņš izlaida trīs spēles, taču oktobra vidū atgriezās laukumā.

“Esmu runājis gan ar Dortmundes komandas vadību, gan pašu Erlingu, panākot vienošanos, ka viņš netiks izsaukts uz izlases nākamo treniņnometni. Šī ir trauma, kuru nepieciešams sadziedēt. Tas prasīs trīs līdz četras nedēļas, varbūt pat ilgāk,” NRK stāsta Norvēģijas izlases ārsts Ula Sands.

“Par šādu ziņu ir priecīgi holandieši,” atzīst Nīderlandes medija NRC žurnālists Tomass Borsts. “Es domāju, ka daudzi holandiešu fani to uztver kā labu ziņu. Turklāt ne tikai saistībā ar valsts izlasi, bet arī klubu līmenī, jo Amsterdamas “Ajax” paveras lielākas iespējas uzvarēt Dortmundes klubu izbraukuma spēlē Čempionu līgā,” stāsta Borsts.

Latvijai ar Norvēģiju ir jātiekas pēc trim nedēļām izbraukumā. Pirmajā savstarpējā spēlē Daugavas stadionā mūsu izlase septembra sākumā zaudēja norvēģiem ar 0:2. Un tieši Holanns bija tas, kurš spēles 20.minūtē izvirzīja savu komandu vadībā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...