Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR izsprūk cauri sveikā un aizstāvēs savu čempionu titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR izsprūk cauri sveikā un aizstāvēs savu čempionu titulu
H.Polards realizē izšķirošo soda sitienu, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadīts otrs 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra pusfināls, kurā esošie čempioni tikās ar Anglijas izlasi. Realizējot soda sitienu mača pēdējās minūtēs, DĀR izlase šajā mačā svinēja panākumu ar 16:15.

2023. gada Pasaules kausa otrais pusfināls bija 2019. gada PK fināla atkārtojums, proti Dienvidāfrikas Republika spēlēja pret Angliju. Jāteic, ka abu izlašu ceļš līdz šim mačam bija kardināli atšķirīgs, jo, ja angļu pusfinālu daudzi sauca par vāju oponentu un veiksmīgas izlozes rezultātu, tad DĀR grupa bija daudz nopietnāka (ar Īriju un Skotiju), bet, lai spēlētu pusfinālā, viņiem pagājušajā nedēļā bija jāpieveic Francija, ko episkā cīņā viņi arī izdarīja.

Protams, ka pēc šī visa DĀR tika saukti par spēles favotītiem, bet nebija tā, ka Anglija jau pirms spēles domāja padoties. Kā pirms spēles daudzi minēja – Anglijas labākais mačs šajā četrgades ciklā un nogurusi DĀR izlase var atnest negaidītu mača iznākumu.

Anglijas izlase spēli sāka ar sitienu, taču uzreiz sāka konkurēt par katru bumbu un šāda spēle viņu oponentiem īsti nebija gaidīta. Tas noveda pie Franko Mosterta kļūdas, kas ļāva Ovenam Farelam sist pa vārtiem un Anglijas kapteinis bija nekļūdīgs. Turklāt, arī pēc šiem trim punktiem angļi turpināja spiest, bet DĀR – kļūdīties. Pati pa sevi gan šī situācija nebija kritiska, taču šīs kļūdas un noteikumu pārkāpumi notika savas ieskaites zonas tuvumā un tas angļiem deva iespējas gūt punktus.

Pēc nonākšanas zaudētājos ar sešiem punktiem, DĀR sāka veidot savu uzbrukumu un, lai arī ar lieliem spēkiem un ne bez angļu "palīdzības", t.i., sapelnītiem sodiem, bet viņi tika līdz 22 metru zonai, kas jau sāka izskatīties pozitīvi, taču arī pie oponentu ieskaites zonas "Springboks" nevarēja savākties un pārkāpa noteikumus.

Tiesa, arī Anglijai viegli negāja ar spēles disciplīnu un vienā no epizodēm vispirms tika pārkāpti noteikumi, bet tad Farels pārāk ilgi neatdeva bumbu DĀR komandai, par ko tika sodīts, kas ļāva Āfrikas komandai gūt punktus, kad sodu realizēja Menijs Liboks. Ilgi gan šis trīs punktu deficīts DĀR nebija izbaudāms, jo Farels atkal realizēja sodu un tā šajā vakarā komandas arī audzēja mača rezultātu.

Jāteic, ka, ja DĀR spēles ievadā vēl mēģināja fiziski un morāli nospiest pretiniekus, jo drošu sitienu vietā izvēlējās autu izspēles, tad uz puslaika izskaņu viņi ņēma to, ko pretinieki deva un nevairījās no trīs punktu sitieniem.

Savukārt puslaiks tika noslēgts ar Ovena Farela ceturto realizēto soda sitienu, kas Anglijas izlasei atjaunoja sešu punktu pārsvaru pirms došanās mača pārtraukumā.

Puslaika pārtraukums neko mača gaitā nemainīja, jo tāpat angļiem piederēja iniciatīva un viņi vairākas reizes nonāca līdz situācijai, kurā varētu attīstīt uzbrukumu līdz pat piezemējumam, taču abas reizes Džeimijs Džordžs nespēja precīzi izpildīt auta iemetienu. Tas, neapšaubāmi, mačā palielināja nervozitāti.

Mainoties bumbas īpašniekiem, spēle pamazām sāka atraisīties un, ja sākumā Vilijs le Rū neizmantoja savu iespēju aizbēgt no visiem, tad Farels savu iespēju atkal realizēja, iesitot dropsitienu.

Jāsaka, ka spēles scenārijs nekādīgi nemainījās, jo tā turpināja savu nervozo raksturu, kļūdas pieļāva abas vienības, un, kā saka šādos gadījumos, mačs kļuva par spēli līdz pirmajam piezemējumam.

Pirmais piezemējums tika gūts 69. minūtē, kad bumbu ieskaites zonā ienesa Ārdžejs Snīmans. Viņa pieci punktu tika gūti pēc tam kā DĀR komanda labi izspēlēja autu un tas saasināja uzbrukumu. Snīmans bija tas, kurš jau otrajā vilnī ienesa bumbu ieskaites zonā.

Handrē Polards 78. minūtē izvirzīja vadībā DĀR, kad kārtējo reizi angļi tika sodīti par pārkāpumu grupcīņā, lai arī kārtējo reizi bija redzams, ka tieši DĀR uzbrucēji bija tie, kuru darbības šajā spēles epizodē bija apšaubāma.

Anglijas izlase pēdējā uzbrukumā darīja to, kas viņiem bija jādara – devās uz priekšu, taču spēka bija maz un visa angļu ofensīva noslēdzās ar uz priekšu zaudētu bumbu.

Līdz ar to par 2023. gada Pasaules kausa čempionu titulu nākamajā sestdienā cīnīsies divas dienvidu puslodes izlases – Jaunzēlande un Dienvidāfrikas Republika. Tās arī cīnīsies par Pasaules kausa ēras labākās izlases godu, jo šobrīd abām komandām ir pa trim čempionu tituliem.

Spēlē par trešo vietu, kas norisināsies dienu iepriekš, tiksies Argentīna un Anglija.

DĀR – Anglija 16:15 (6:12)

Piezemējumi: R.Snīmans (69) - N/A
Realizācijas: H.Polards (70) - N/A
Sodi: M.Libols (21), H.Polards (35, 78) - O.Farels (3, 10, 24, 39)
Dropsitieni: N/A - O.Farels (53)

  +1 [+] [-]

, 2023-10-22 00:27, pirms 11 mēnešiem
Polardam tie supertālie sodi no laukuma centra,jau otro spēli pēc kārtas faktiski atnes DĀR uzvaru spēles galotnē.Tā nu ir augsta meistarība savienojumā ar dzelzs nerviem, tik nervozās,atbildīgās spēlēs iesist tos tālos sodus vārtos.
Jāņem vērā ka Gilberta meloni iesist vārtos ir daudz reiz grūtāk nekā futbolbumbu.
Varētu teikt ka otro spēli pēc kārtas DĀR ar gribasspēku,un lielu spiedienu galotnēs,izglābās no zaudējuma un minimāli,bet tomēr,-uzvarēja.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-22 01:19, pirms 11 mēnešiem
Tiesnesis aiz ausīm ievilka DĀR finālā, nevis gribasspēks.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-22 02:34, pirms 11 mēnešiem
Spēli paņēma tiesnesis, bez jebkādiem variantiem.

     [+] [-]

, 2023-10-22 02:36, pirms 11 mēnešiem
Cerams finālu tiesās tiesnesis kas tiesāja Īrijas un Jaunzēlandes spēli, savadāk fināls būs neskatāms.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-22 08:33, pirms 11 mēnešiem
janx13 rakstīja: Tiesnesis aiz ausīm ievilka DĀR finālā, nevis gribasspēks.
Pirmajā puslaikā, savukārt, angļus vilka...

  -2 [+] [-]

, 2023-10-22 09:00, pirms 11 mēnešiem
Nu šādu DĀR izlasi Jaunzēlande paplosīs neapšaubāmi

  -1 [+] [-]

, 2023-10-22 09:59, pirms 11 mēnešiem
Sarežģīti noteikumu un daudz subjektivitātes šajā sporta veidā. Par ko iedeva beigās soda sitienu, parastais skatītājs, var domāt līdz apnikumam.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-22 09:59, pirms 11 mēnešiem
Sajūta tāda ka fināls būs formalitāte. Arī tad Anglija tur spēlētu DĀR vietā.

     [+] [-]

, 2023-10-22 10:05, pirms 11 mēnešiem
Juri, ko saka eksperti - varbūt spēles pirmajā pusē, kad viss izdevās, pāris reizes nevajadzēja ņemt zīli rokā tik tuvu ieskaites laukumam, bet mēģināt piezemēt pēc sodiem?

     [+] [-]

, 2023-10-22 11:33, pirms 11 mēnešiem
knaible rakstīja: Sarežģīti noteikumu un daudz subjektivitātes šajā sporta veidā. Par ko iedeva beigās soda sitienu, parastais skatītājs, var domāt līdz apnikumam.
Sarežģīti likumi (laws not rules) - jā ir specifiski. Subjektivitātes? Ne vairāk kā jebkur citur.

     [+] [-]

, 2023-10-22 11:34, pirms 11 mēnešiem
Es Black Bullet rakstīja: Juri, ko saka eksperti - varbūt spēles pirmajā pusē, kad viss izdevās, pāris reizes nevajadzēja ņemt zīli rokā tik tuvu ieskaites laukumam, bet mēģināt piezemēt pēc sodiem?
Tas ir pieļāvums par situāciju, kuras iznākums nav zināms. Turklāt, nebija tā, ka angļi uzbrukumā spīdētu, patiesībā viņu iespējas piezemēt kaut ko neizskatījās baigi lielas.