Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Didzis Grundulis: "Ir nosprausts liels mērķis un tam jau gatavojos"

Juris Grīns
Juris Grīns

Didzis Grundulis: "Ir nosprausts liels mērķis un tam jau gatavojos"
Didzis Grundulis
Foto: no sportista arhīva

Šīs sezonas pēdējās streetbike freestyle sacensības Lietuvā aizvadījis latviešu stantraidinga jaunais talants Didzis Grundulis. Sportistam šī sezona nenoritēja pēc plāna, jo dalību sacīkstēs ietekmēja gada pirmajā pusē gūtā trauma, tomēr šobrīd braucējs jau nospraudis jaunus mērķus 2017. gada sezonai un turpina trenēties.

"Nesen atgriezos mājās no sezonas pēdējām Eiropas mēroga streetbike freestyle sacensībām "Stunt Art", kas norisinājās Lietuvā, Traķos," portālam "Sportacentrs.com" pastāstīja Didzis Grundulis. "Bija ieradušies daudzi labi braucēji no dažādām valstīm."

Lai gan uztraukuma dēļ Grundulis esot pieļāvis kļūdas, pirms sezonas uzstādītais mērķis, spēt šāda mēroga sacīkstēs aizcīnīties līdz finālam, tika izpildīts. Traķos sacīkstes rīkoja divkārtējais streetbike freestyle Eiropas čempions Arūns Gibieža, un pasākums bijis noorganizēts ļoti kvalitatīvi.

"Kopumā gāja labi, bet, kā jau sacensībās, no uztraukuma tika pieļautas daudzas kļūdas," atzīst latviešu sportists. "Vairāk jāpiestrādā pie psiholoģiskā, jo uztraukums rada kļūdas. Kopumā paliku 15. vietā un esmu apmierināts ar rezultātu, jo šogad mans mērķis bija nobraukt sacensībās tā, lai tiktu līdz finālam. Šīs sacīkstes bija noorganizētas augstā līmenī, galvenais organizators bija Arūns Gibieža, kurš pats bija arī tiesnesis. Kā otrs tiesnesis bija īpašais viesis - četrkārtējais pasaules čempions Kristians Feifers no Vācijas."

Šī gada sākumā Didzis Grundulis treniņa laikā guva traumu, kas vairākus mēnešus liedza startēt sacīkstēs.

"Kopumā sezona bija laba, neskaitot gada sākumā gūto traumu, kas uz pāris mēnešiem man nogrieza sezonu, bet paspēju piedalīties trīs sacensībās," stāsta sportists. "Ļoti patika pašmāju stantraidinga sacensības, kas norisinājās Ventspilī, "Ghetto Games" festivāla ietvaros - "Kurland Stunt". Tur bija sabraukuši daudzi pasaules top braucēji, bet galvenais organizators bija "Stunfighters" kluba menedžeris Mārtiņš Arents, kurš bija parūpējies par kvalitatīvām sacensībām. Un šoreiz tiesneša lomā bija Jānis Rozītis, Latvijas stantraidinga pirmsācējs un pasaules līmeņa braucējs, man kā labs treneris un padomdevējs tālākai attīstībai. Sezona ir galā, bet treniņi turpināsies līdz pirmajam sniegam. Ir nosprausts liels mērķis nākamajai sezonai, un esmu sācis tam gatavoties."