Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

EURO U-21: Spānija izglābjas no sensacionāla zaudējuma un finālā tiksies ar Šveici

Agris Suveizda

EURO U-21: Spānija izglābjas no sensacionāla zaudējuma un finālā tiksies ar Šveici
Spēles galvenais varonis Adrians Lopess (pa labi) atzīmē pamatlaika priekšpēdējā minūtē gūtos vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Dānijā tika aizvadītas Eiropas U-21 futbola čempionāta pusfinālspēles. Pirmajā mačā neapšaubāma turnīra favorīte Spānija tikās ar Baltkrieviju un bija ļoti tuvu sensacionālam zaudējumam. Baltkrievija vēl 89.minūtē atradās vadībā, taču tad ielaida, un spāņi pagarinājumā guva vēl divus vārtus – 3:1. Arī otra dueļa uzvarētāja tika noskaidrota tikai pagarinājumā - Šveice, pateicotied Admira Mehmedi precīzam sitienam, ar 1:0 pieveica Čehiju.

Reti kurš šaubījās par pirmā pusfināla uzvarētāju, un, kā jau to varēja gaidīt, Spānija jau ar pirmajām minūtēm ieguva lielu teritoriālo pārsvaru. Tomēr draudu Baltkrievijas vārtiem bija ļoti maz. Spānijai pirmā reālā iespēja izvirzīties vadībā bija 33.minūtē, taču pēc Andreas Herera sitiena ar galvu teicami nospēlēja baltkrievu vārtsargs Aleksandrs Gutors. Jau pēc piecām minūtēm baltkrievi šokējoši izvirzījās vadībā. Spānijas aizsargi netika galā ar tālu auta iemetienu, un Andrejs Voronkovs ar sitienu pāri galvai precīzi noslēdza uzbrukumu – 1:0!

Spānija otro puslaiku sāka ar kārtīgu spiedienu. Divas iespējas bija Spānijas un visa turnīra rezultatīvākajam spēlētājam Adrianam Lopesam. Vienreiz pēc viņa sitiena bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet vēlāk Gutors, nokļuvis aci pret aci ar Madrides "Atletico" uzbrucēju, ar kājām atvairīja Adriana raidījumu. Spānijai, lai pastiprinātu priekšējo līniju, laukumā devās Bojans Krkičs, taču Baltkrievijas aizsardzība itin viegli spēja atvairīja dienvidnieku uzbrukumus.

Tomēr Spānija izglābās. Uz maiņu iznākušais Hefrens piespēlēja gar vārtiem, un Adrianam izdevās no tuvas distances pielabot bumbu tuvajā vārtu stūrī – 1:1! Līdz pamatlaika beigām bija atlikusi vien aptuveni pusotra minūte…Spānija jau pagarinājuma pirmajās sekundēs bija tuvu vārtu guvumam, bet papildlaika pirmā puslaika izskaņā Adrians no vārtu priekšas guva savus otros vārtus, ar galvu noslēdzot Djēgo Kapela piespēli. 113.minūtē Hefrens ar lielisku sitienu no distances pielika punktu mačam – 3:1, un Spānija iekļuva finālā!

Savukārt otrā pusfinālā tikās Šveice un Čehija. Kamēr Šveice grupā spēlēja perfekti – neviena zaudēta punkta un nevienu ielaistu vārtu -, čehi bija ārkārtīgi tuvu braukšanai mājās. Vēl pēdējās kārtas 89.minūtē Anglija bija vadībā ar 1:0, bet 84.minūtē uz maiņu iznākušais Jans Hramosta kļuva par varoni. Čehijai pietika ar neizšķirtu, bet kompensācijas laikā pēc Hramostas piespēles Tomāšs Pekharts, cits 84.minūtē uz maiņu iznākušais, izrāva arī uzvaru 2:1.

Pusfināla pirmajās 45 minūtēs neliels pārsvars piederēja šveiciešiem, tomēr cīņa kopumā bija diezgan līdzīga un ne vienai, ne otrai komandai nebija daudz iespēju gūt vārtus. Otrajā puslaikā Šveices pārsvars pieauga. Šveicieši daudz kontrolēja bumbu, daudz uzbruka, tomēr taustāma labuma nebija – nebija ne tikai gūtu vārtu, bet praktiski nebija arī bīstamu uzbrukumu. Mača 89.minūtē Šveice gan varēja izraut uzvaru – bumba pēc lieliska Šerdana Šakiri tālsitiena trāpīja pa vārtu stabu.

Pagarinājumā čehiem izdevās radīt nelielu haosu Šveices soda laukumā, bet īslaicīgais aplenkums beidzās bez vārtu guvuma. Pēc viena no centrējumiem čehu futbolista sitiens ar galvu gaisā tika bloķēts ar roku, taču tiesnesis neuzskatīja, ka būtu pārkāpti noteikumi. 114.minūtē Šveice guva pelnītus vārtus. Admirs Mehmedi ar ļoti līdzīgu sitienu kā Šakiri beidzot lika Tomāšam Vaclīkam kapitulēt. Mehmedi saņēma bumbu laukuma dziļumā, nedaudz pietuvojās soda laukumam un ieraidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī – 1:0!

Pēc četrām minūtēm Šveice varēja dubultot pārsvaru un noņemt jebkādus jautājumus par cīņas uzvarētāju, tomēr Mario Gavranovičs neizmantoja izgājienu viens pret vienu. Čehiem pirmā un arī vienīgā izdevība izglābties bija 120.minūtē, kad nesen uz maiņu iznākušais Vāclavs Kadlecs pēc centrējuma ar galvu sita tikai nedaudz vārtiem. Šveice noturēja minimālo pārsvaru un pievienojās Spānijai finālā. Gan mačs par trešo, gan pirmo vietu tiks aizvadīts 25.jūnijā.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Spānija – Baltkrievija3:1 (0:1; 1:1)Adrians 89'105' Hefrens 113' – Varankovs 38'
Šveice – Čehija1:0 (0:0; 0:0)Mehmedi 114'

Rezultatīvākie spēlētāji

SpēlētājsKomandaV
1.Adrians LopessSpānija5
2.Admirs MehmediŠveice3
3.Andrejs VarankovsBaltkrievija2
Boržeks DočkalsČehija2
Huans Manuls MataSpānija2
Denijs VelbeksAnglija2

Izmantotie resursi:
Goal.com

  +8 [+] [-]

, 2011-06-23 00:43, pirms 13 gadiem
Balkrievi ari mak futeni spelet.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-23 00:54, pirms 13 gadiem
pagrieziens rakstīja: wtf? Kas tās par izlasēm 1/2 izņemot spaniju
Par ko tieši esi pārsteigts?

  +2 [+] [-]

, 2011-06-23 01:18, pirms 13 gadiem
pagrieziens rakstīja: wtf? Kas tās par izlasēm 1/2 izņemot spaniju
Viens bariņš stipro U21 komandu nemaz nekvalificējās finālturnīram (DE, NED, ITA, FRA)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-23 12:02, pirms 13 gadiem
zeel baltkrievus pietruka nieka paris minutes lidz pilnigai laimei un lielajam finalam.