Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" titula aizstāvēšanu sāks pret Rīgas "Daugavu"

Rolands Eliņš

"Ventspils" titula aizstāvēšanu sāks pret Rīgas "Daugavu"
Jurijs Žigajevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

2014. gada SMScredit.lv Virslīgas sezonu šodien uzsāks četras komandas. Pašreizējā čempione "Ventspils" uzņems Rīgas "Daugavu", bet "Jūrmala" Kauguros sagaidīs "Jelgavas" komandu. Abu spēļu sākums 15:00 un Sportacentrs.com tiešraidē.

"Ventspils" uzņem "Daugavu"

"Ventspils" čempionu sastāvs starpsezonā bija kļuvis nedaudz plānāks, jo komandu atstāja viens no labākajiem Virslīgas vārtu guvējiem Daniills Turkovs, kā arī Federiko Martiness un Eduards Suhanovs. Šie trīs spēlētāji kopā guva 18 no komandas 64 vārtiem pagājušā Virslīgas sezonā. Prom no komandas ir arī Virslīgas 2013. gada labākais aizsargs Vitālijs Smirnovs un Igors Tarasovs.

Papildinājums gan ir Spānijas aizsargs Kiko Insa, tāpat par plusiem sastāvā jāuzskata Ahmeds Abdultaofiks, kurš ticis vaļā no pēdējo gadu traumām, un Visvaldis Ignatāns, kura sniegumā vērojama izaugsme. Vakar tika arī paziņots par 21 gadus vecā albāņu uzbrucēja Ndue Mujecka pieteikšanu sastāvam, starpsezonā pievienojies arī balsta pussargs Vitālijs Rečickis, kuram šodienas spēle būs īpaša ne tikai kā debija oficiālā "Ventspils" mačā, bet arī tādēļ, ka uzreiz jāspēlē pret savu bijušo komandu Rīgas "Daugavu".

Rīgas komanda, kura pagājušo sezonu noslēdza ceturtajā vietā, joprojām nav tikusi skaidrībā par galvenā trenera jautājumu. Starpsezonā bija plānots, ka komandu kopā trenēs Aleksandrs Stradiņš un Arvīvs Skrupskis, taču pirms pāris dienām jaunais "Daugavas" direktors Vladimirs Šteinbergs portālam Sportacentrs.com atklāja, ka Stradiņš komandu Virslīgā tomēr nevadīs. Vismaz sezonas pirmajā spēlē komandu uzmanīs lietuviešu speciālists Arvīds Skrupskis.

"Daugavai" starpsezonā pievienojās Kārlis Kņūts un vārtsargs Roberts Ozols, no finansiālu problēmu māktās "Skonto" uz "Daugavu" pārgāja Kristaps Blanks, bet no Anglijas "League One" Latvijā atgriezies Edijs Joksts. Par "Daugavas" ambīcijām šaubīties nevajadzētu, un komanda varēs sākt tās pierādīt jau šodienas mačā, tiesa, būs spiesta to darīt bez ukraiņu leģionāra Vadima Gripas, šaubas arī par pussarga Kļuškina iziešana laukumā (traumas dēļ nepiedalījās pēdējā paŗbaudes spēlē). Traumu pēdējā pārbaudes spēlē guva arī centra aizsargs Solovičs, taču šodienas mačā viņš jau varēs piedalīties.

Pagājušajā sezonā Virslīga visās trijās spēlēs uzvarēja "Ventspils" komanda (1:0, 2:1, 1:0), tiesa, pēdējā mačā uzvaras vārtus guva Martiness, kurš Latvijā vairs nav atrodams.

Sāk arī "Jūrmala" un "Jelgava"

Šīs abas komandas pagājušajā sezonā šķīra tikai trīs punkti, taču, kamēr "Jūrmala" cīnījās par vietu sešiniekā, "Jelgava" lielāko daļu sezonas pavadīja, baiļojoties par izkrišanu no Virslīgas. Šosezon "Jelgava" izrāda pavisam citas ambīcijas - saglabāts sastāva kodols, bet komandu papildinājuši Artis Jaudzems, Artis Lazdiņš, Vladislavs Kozlovs, gruzīns Giorgi Diaknišvilli... Tiesa, šodienas spēlē vēl neredzēsim Lazdiņu, kurš iepriekš spēlēja Polijā, jo viņa līgums vēl nav oficiāli noformēts. Traumas dēļ nespēlēs arī Jaudzems.

Savukārt "Jūrmalas" problēmas ir daudz lielākas, it īpaši jāizceļ potenciālā uzbrukuma līdera Kevina Gisi nepiedalīšanās mačā. Pagājušajā sezonā savstarpējās spēlēs gan jūrmalnieki bija pārāki, no deviņiem iespējamajiem paņemot septiņus punktus. Tiesa, vienīgo punktu "Jelgava" paņēma ar neizšķirtu 2:2 tieši trešā apļa mačā. Spēle notiks Kauguru vidusskolas laukumā, kur sezonas sākumā viesus uzņems arī "Spartaks" un Rīgas "Daugava". Jāatzīmē, ka Kauguros ir nogādātas jaunas tribīnes, kuras gan ietilpības, gan kvalitātes ziņā pārspēj iepriekšējos gados esošās.

SMScredit.lv Virslīgas 1. kārta

DatumsSpēleVietaLaiksRez.
21.03.Liepāja – Metta/LU"Daugavas" rezerves laukums Liepājā19:002:1
22.03.Ventspils – Daugava (R)Ventspils 2.pamatskolas laukums15:00
22.03.Jūrmala – JelgavaKauguru vidusskolas laukums15:00
23.03.Spartaks – DaugavpilsKauguru vidusskolas laukums15:00

  +1 [+] [-]

, 2014-03-22 11:06, pirms 10 gadiem
Gribas redzēt ko Jelgava iespējs, domāju, ka viņi pat favorīti šajā spēlē

  +2 [+] [-]

, 2014-03-22 11:23, pirms 10 gadiem
Nedēļu atpakaļ metrologi solīja sliktus laika apstākļus šodien Ventspilī,pagaidām izskatās,ka par laimi,viņi būs kļūdījušies.Pagaidām saulīte pa zemes virsu staigā.Cerams ,ka spēle arī būs labā līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-22 11:42, pirms 10 gadiem
Uz visiem futbola laikiem,
Lai Rīgas Daugava zeļ!
Eolika - Daugava (Mikrofons '87) - YouTube

  +1 [+] [-]

, 2014-03-22 12:41, pirms 10 gadiem
Beidzot Daugava R atrādīsies līdzjutējiem oficiālā, nopietnā mačā un galvenais jau - nopietna pretinieka priekšā. Sezona ir sākusies, vīri! Uz priekšu Rīgas Daugava! Gaidām starta vienpadsmitniekus.

  -4 [+] [-]

, 2014-03-22 12:46, pirms 10 gadiem
Ventspils - Daugava = 0:3
Un tas ir re ali!!!

  -4 [+] [-]

, 2014-03-22 13:01, pirms 10 gadiem
varēšu pa TV vērot.... paldies SC.com
Slēpts komentārs: erred

     [+] [-]

, 2014-03-22 13:07, pirms 10 gadiem
DAVAI VENSTPILS!!!
V 3:0 R

  -2 [+] [-]

, 2014-03-22 13:24, pirms 10 gadiem
Kad SKONTO spele?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-22 13:50, pirms 10 gadiem
W W E rakstīja: Kad SKONTO spele?
kaut kad ap Jāņiem divas ToTo spēles uzreiz! (skonto- d-pils)
a pirmo, to jau Indriksons ar Mezecki sarunās šovakar...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-22 14:50, pirms 10 gadiem
gribētos zināt ko par šo farsu saka Malnačs...