Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Fantastiskā diena noslēdzas ar Aparjoda otro vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Fantastiskā diena noslēdzas ar Aparjoda otro vietu
Kristers Aparjods (pa kreisi) uz goda pjedestāla. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien izcīnīja otro vietu Pasaules kausa priekšpēdējā posmā, kas Vinterbergas trasē izcēlās ar siltiem laikapstākļiem un ļoti sliktu ledus kvalitāti.

Sestdiena Latvijai sākās fantastiski, jo Vinterbergas trasē, kurā vairāki dalībnieki trases kvalitātes dēļ atteicās no starta, dāmu sacensībās Elīza Cauce izcīnīja uzvaru, turklāt astotniekā bija arī Kendija Aparjode un Ulla Zirne. Pāris stundu vēlāk notika vīru mači, kur, startējot no dāmu starta, Latviju pārstāvēja Aparjods un Inārs Kivlenieks, kuri pirmajā braucienā bija attiecīgi astotajā un devītajā vietā.

Otrajā braucienā Kivleniekam neizdevās pakāpties, bet Aparjods bija pussekundi ātrāks par tautieti, kaut arī beigu daļā pieļāva kļūdiņu. Trases kvalitāte kļuva arvien sliktāka un Aparjodu noslēgumā spēja apsteigt vienīgi līderis pēc pirmā brauciena Johaness Ludvigs, kuram brauciena sākumā bija 0,42 sekunžu pārsvars. Pēc otrā brauciena abus šķīra vairs tikai 0,179 sekundes, bet Ludvigam izdevās uzvarēt trešajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas. Aparjods otrajā braucienā sasniedza labāko rezultātu.

Iepriekš šosezon Aparjods bija finišējis ceturtais Altenbergā un Oberhofā, bet pagājušajā sezonā viņš izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

Kivlenieks otrajā braucienā uzrādīja desmito rezultātu, daudz laika zaudējot trases vidusdaļā, bet divu braucienu summā bija astotais. Līdz ar to šodien visi pieci Latvijas atlēti bija labāko astotniekā.

Pasaules kausa posms svētdien noslēgsies ar divnieku sacensībām un stafeti. Pērn Vinterbergā Latvijai bija ceturtā un piektā vieta divnieku sacensībās, bet šoreiz tajās nepiedalīsies Vācijas ekipāžas, kas trasi boikotē sliktās ledus kvalitātes dēļ. Līdz ar to, visticamāk, Vācija nepiedalīsies arī stafetē, kur Latvija varētu būt galvenā favorīte.

PK posms Vinterbergā

VSportistsValstsLaiks
1.J. LudvigsVācija1:52.285
2.K. AparjodsLatvija+0.179
3.S. BlejsVācija+0.222
4.D. FišnallersItālija+0.365
5.K. EislersVācija+0.379
6.K. FišnallersItālija+0.434
7.M. LangenhansVācija+0.511
8.I. KivlenieksLatvija+0.731

Kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.R. RepilovsKrievija695
2.D. FišnallersItālija694
3.S. PavļičenkoKrievija641
4.J. LudvigsVācija590
5.D. GleiršersAustrija515
6.J. MellersAustrija471
7.K. AparjodsLatvija426
8.R. EgersAustrija425
12.I. KivlenieksLatvija375

     [+] [-]

, 2020-02-22 17:38, pirms 4 gadiem
Tas bij sen, bet ja atmiņa nevil tad Dukurs izcīnīja uzvaru jo pēc pirmā brauciena otrais laika apstākļu dēļ tika atcelts ....

     [+] [-]

, 2020-02-22 17:47, pirms 4 gadiem
Lieliski! Es jau pēc pirmā brauciena cerēju tikai uz 6-nieku.

     [+] [-]

, 2020-02-22 18:25, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Tas bij sen, bet ja atmiņa nevil tad Dukurs izcīnīja uzvaru jo pēc pirmā brauciena otrais laika apstākļu dēļ tika atcelts ....
Ja domā Tomasa sensacionālo uzvaru karjeras pirmsākumos, vai tik tur nebija tā, ka viņš ieņēma padsmito vietu pirmajā braucienā, bet otrajā trases kvalitāte ar katru braucēju dramatiski pasliktinājās.
Aparjodam pjedestāls labu laiku brieda, beidzot nobrieda, kaut vai šādā haotiskā sacīkstē.