Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" bez Girgensona pārliecinoši apspēlē "Flyers"

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

"Sabres" bez Girgensona pārliecinoši apspēlē "Flyers"
Divu vārtu autors Peitons Krebs (Nr. 19). Foto: nhl.com

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šovakar joprojām bez Zemgus Girgensona spēlējošā Bufalo “Sabres” savās mājās droši ar 6:3 apspēlēja Filadelfijas "Flyers", viesiem piedzīvojot 11. zaudējumu pēc kārtas. Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva Džefs Skiners, Peitons Krebs un Teidžs Tompsons.

# Latvijas izlases centra uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš šosezon 33 spēlēs iekrājis 12 (7+5) punktus, traumas dēļ izlaida jau piekto spēli pēc kārtas, taču jau tuvākajās dienās gaidāma viņa atgriešanās ierindā. Savainojumos kopumā iedzīvojušies vairāk nekā desmit “Sabres” hokejisti.

# Pirms šīs spēles “Flyers” bija iekrājusi jau desmit zaudējumu sēriju, bet “Sabres” bija veicies tikai nedaudz labāk – pēdējos desmit mačos izcīnītas divas uzvaras. Turnīra tabulā abas komandas atradās tuvu, kas ļāva gaidīt līdzīgu un interesantu spēkošanos.

# Ļoti aizraujoši un rezultatīvi aizritēja pirmais periods, tiekot gūtiem sešiem vārtiem. Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja “Sabres” labākais snaiperis Džefs Skiners, taču pēcāk pēc bijušā ilggadējā Bufalo aizsarga Rasmusa Ristolainena un Kloda Žirū metieniem “Flyers” panāca 1:2. Perioda beigu daļā “Sabres” īsā laikā atbildēja ar trīs goliem (4:2). Divi no tiem vairākumā Teidža Tompsona rēķinā, bet pirmos vārtus NHL karjerā guva 20 gadus vecais Peitons Krebs. Pēc četriem ielaistiem vārtiem Filadelfija veica vārtsargu rokādi - Martina Džonsa vietu ieņēma Kārters Hārts.

# Otrais periods aizritēja ar nelielu “Flyers” pārsvaru, bet vēl vienus vārtus iemeta zobeni (2:5). To otro reizi spēlē izdarīja pēdējā U-20 pasaules čempionāta Kanādas izlases viens no līderiem Krebs. Arī noslēdzošajā trešdaļā pārsvars bija viesiem, viņi centās atspēlēties, bet trešdaļa noslēdzās neizšķirti. Otro ripu vārtu tīklā šovakar ieraidīja Skiners un Žirū (3:6). Līdz ar to Filadelfija piedzīvoja jau 11. zaudējumu pēc kārtas.

# Austrumu konferencē Bufalo ar 41 spēlē sakrātiem 33 punktiem saglabāja 14. pozīciju un nākamo spēli tā aizvadīs naktī uz trešdienu, kad spēkosies pret Otavas “Senators”.