Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jeromanovam un "Dolphins" otrā uzvara un otrā vieta

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Jeromanovam un "Dolphins" otrā uzvara un otrā vieta
Edgaram Jeromanovam FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā aplī divi panākumi
Foto: peterholgersson.se

Latviešu basketbolists Edgars Jeromanovs un Zviedrijas čempionvienība "Dolphins" FIBA Izaicinājuma kausa regulārās sezonas pirmo apli noslēdza ar uzvaru 84:73 savā laukumā pret somu "Pyrinto", kas komandai ļāva nostiprināties otrajā vieta grupā. Savukārt Ivara Timermaņa pārstāvētā Rumānijas vienība "CSU Aesot" piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Dolphins" un "Pyrinto" mačs Norčepingā, bija pirmā apļa pēdējā spēle C grupā un tam bija jāsniedz atbilde uz jautājumu, cik vicelīderu būs pēc trim spēlēm. Mājinieki ne pārāk veiksmīgi nospēlēja pirmo ceturtdaļu, zaudējot 12:13, bet otrās ceturtdaļas vidū pārņēma iniciatīvu savās rokās, panākot vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Pēc pirmā puslaika 42:30 "Dolphins" labā.

Otrajā puslaikā mājinieki somiem neļāva sadeldēt savus mīnusus, bet pēdējās ceturtdaļas sakumā "Dolphins" pat pietuvojās 20 punktu pārsvaram 72:53. Lai gan atlikušajā laikā "Pyrinto" krietni sadeldēja savus mīnusus, zviedru uzvara sanāca gana pārliecinoša 84:73. Līdz ar to "Dolphins" rēķinā pēc trim mačiem ir divas uzvaras, kas C grupā ļauj ieņemt otro vietu.

Edgars Jeromanovs nepilnās 26 minūtēs guva 15 punktus, piecas reizes asistēja komandas biedriem. Latviešu saspēles vadītājam FIBA Izaicinājuma kausa līdz šim bijis lielākais spēles laiks savā komandā – vidēji 27 minūtes. Tajās Jeromanovs izcēlies 11 punktiem, 4,2 piespēlēm, divām pārķertām piespēlēm un arī 2,7 kļūdām.

C grupas turnīrs atsāksies ar līderu dueli Norčepingā – 27. Novembrī "Dolphins" savā laukumā uzņems BK "Ventspils" basketbolistus, kuru rēķinā pirmajā aplī ir tikai uzvaras.

"CSU Aesoft" viesos tikās ar Kipras "Keravnos" un trīs ceturtdaļas risinājās līdzīga cīņa. Deviņas minūtes līdz mača beigām komandas šķīra tikai viens punkts, bet tad mājinieki veica izrāvienu 10:2, faktiski izšķirot mača likteni. Kipras klubs svinēja uzvaru 88:76, tā tiekot pie otrā panākuma B grupas turnīrā, bet Timermaņa klubam sagādājot trešo neveiksmi.

Arī Ivars Timermanis šo spēli noteikti nevar pieskaitīt saviem veiksmīgākajiem mačiem. Laukumā latviešu uzbrucējs pavadīja nedaudz vairāk par septiņām, kurās realizēja vienīgo divpunktu metienu un soda metienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, trīs piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums. Vidēji mačā Timermanis līdz šim laukumā bijis 11,3 minūtes, gūstot piecus punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas.

FIBA Izaicinājuma kauss, C grupa

VietaKomandaU.Z.+/-P.
1.Ventspils30+216
2.Dolphins21-25
3.Kings12+24
4.Pyrinto02-212

Izmantotie resursi
fbaeurope.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja