Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija sarīko uguņošanu, ar 96:0 sagrauj Namībiju

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija sarīko uguņošanu, ar 96:0 sagrauj Namībiju
Foto:Imago/Scanpix

Savā trešajā 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra mačā Francija tikās ar Namībiju un svinēja savu visu laiku pārliecinošāko uzvaru komandas pastāvēšanas vēsturē – 96:0.

Ceturtdienas vakara cīņa 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra programmā nez vai varētu tikt saukta par ilgi gaidītu, principiālu vai sagaidāmi sīkstu, jo viena no spēcīgākajām planētas regbija izlasēm, Francija, tikās ar vienu no vājākajām Pasaules kausa dalībniecēm, Namībiju.

Francijai, kuras sniegums iepriekšējās divās cīņās bija rezultātā līdzīgs, bet kontekstā – smagi atšķirīgs, uz šo cīņu bija noskaņojusies nopietnāk nekā pret Urugvaju un arī sastāvs bija daudz tuvāks optimālajam, kamēr Namībijai, tieši otrādi, šī bija spēle, no kuras nekas dižs netika gaidīts un viņi, iespējams, gatavojas izšķirošajai cīņai par savu pirmo uzvaru PK finālturnīrā, cīņai pret Urugvaju.

Pirmais piezemējums šajā spēlē tika veikts no Francijas puses, kad Damjens Peno izmantoja brīvo laukumu un, paliekot viens pret viens ar oponentu, tika viņam garām, iespiežot bumbu ieskaites zonā. Tomasa Ramosa realizācijas sitiens gan nebija precīzs. Drīz vien viņam gan radās otra iespēja sist realizācijas sitienu un šoreiz Ramoss bija precīzs. Pirms tam piezemējumu guva Džonatans Dantī.

Šarls Olivons, kad spēlētas bija 17 minūtes, trešo reizi piezemēja bumbu namībiešu "mājās", bet Ramoss 19. minūtē panāca 19:0, t.i., vidēji spēlē tika gūts pa punktam, kas ir labs uzbrukuma temps regbijā, bet minūti vēlāk Peno otro reizi nogādāja bumbu ieskaites zonā, kad veiksmīgi sanāca izspēlēt koridoru, bet pašam Damjenam – atrast brīvu ceļu līdz ieskaites zonai. Šis piezemējums arī garantēja bonusa punktus "Les Bleus" komandai.

Šajā brīdī francūži arī atraisījās un sāka ne tikai spēlēt, bet arī spēlēties un šāds regbijs, lai arī skaists vērošanā, ir diezgan bīstams no kļūdu pieļaušanas aspekta un tas arī kļuva par riska faktoru, taču neapturēja mājiniekus no piektā piezemējuma guvuma, kad atkal izcēlās Dantī.

Līdz puslaika beigām Francija spēja panākt 40 punktu pārsvaru, kad kārtējā asā un laicīgā piespēle atrada Tibo Flamenu, bet Ramoss piekto reizi bija precīzs realizācijā. Ar to gan nebija gana un Damjens Peno ar Antoniju Dupontu noorganizēja vēl vienu piecu puntu uzbrukumu, kas sākās vēl no savas laukuma puses ar Žila Fikū reidu.

Punktu puslaikam pielika skaista Duponta un Luī Bjela-Biarī saspēle, kad Antonijs izdomāja riskēt un ātrā soda izspēlē ar kāju uz laukuma malu aizspēra bumbu jaunajam talantam, kurš amerikāņu futbola malējo uzbrucēju stilā bumbu notvēra un piezemēja Namībijas ieskaites zonā.

Otrā puslaika ievadā Namībija spēja nogādāt bumbu ieskaites zonā, taču piezemējums netika ieskaitīts, jo tiesnesis pirms tam fiksēja neatļautu tvērienu, precīzāk, sadursmi ar galvām, kuras iniciators bija Johans Deisels, bet cietušais – Antonijs Duponts. Francūzis uzreiz devas prom no laukuma, bet Deiselam tika parādīta dzeltenā kartīte, bet drīz pēc tam to pārkvalificēja par sarkano, kas atstāja Namībiju mazākumā.

Starp šiem notikumiem gan Baptiste Koilū bija tas, kurš izmantoja kārtējo Francijas lielisko standartu un tas rezultātu tikai palielināja, bet minūti vēlāk viņš atkal izcēlās – pārtvēra piespēli un neviena netraucēts devās uz Namībijas ieskaites zonu, taču, neskatoties uz piezemēto bumbu, tiesnesis šo piezemējumu neiskaitīja, jo pirms tam tika pārkāpti noteikumi – veikts tvēriens pret spēlētāju bez bumbas.

Tas gan neapturēja Francijas uzbrukuma jaudu un 55. minūtē Damjens Peno noformēja "hettriku".
Bjels-Biarī izcēlās arī ar otro piezemējumu, kad no savas laukuma puses aizskrēja no visiem un nogādāja bumbu tur, kur tā šajā vakarā jau bija pabijusi jau desmit reizes. Interesanti, ka Francijas laukuma pusē bumba bija nonākusi pēc līdzīga namībiešu reida mēģinājuma.

Bijušais izlases kapteinis Šarls Olivons bija kārtējais francūzis, kurš izcēlās ar vairākiem piezemējumiem, panākot 80:0, bet Tomass Ramoss pielika rezultātam vēl divus punktus. Tas arī bija brīdis, kad Frnacija uzstādīja savas izlases jauno rekordu – tas bija visu laiku pārliecinošākais panākums. Jāpiebilst, ka līdz šai spēlei pārliecinošākā Francijas izlases oficiālā uzvara bija 87:10, kas tika fiksēta 2007. gada 16. septembrī, PK finālturnīrā, kad pretiniekos arī bija Namībija. Savukārt lielākais panākums bija fiksēts 1974. gadā, kad Brazīlija tika sagrauta ar 99:7, tiesa, tas nebija oficiāls testu mačs.

Līdz spēles beigām Namībija zaudēja vēl vienu piezemējumu, ko izpildīja Melvins Žaminē, bet dažas minūtes vēlāk afrikāņi saņēma soda piezemējumu un dzelteno kartīti. Līdz simts punktu atzīmei Francija gan netika, lai gan mēģināja. Labi uzsāktu uzbrukumu aprāva neprecīza piespēle, raidot bumbu ārpus laukuma robežām.

Francijas izlase savu dalību 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra grupu turnīra fāzā noslēgs 6. oktobrī, kad viņiem pretiniekos būs Itālija, kurā francūži centīsies oficiāli noformēt savu spēlēšanu ceturtdaļfinālā. Namībijai gan vairs nav nekādu izredžu aizvadīt papildus mačus un spēlē pret Urugvaju, kas risināsies 27. septembrī, viņi centīsies tikt pie pirmā panākuma PK finālturnīros.

Francija – Namībija 96:0 (54:0)

Piezemējumi: D.Peno (6, 21, 55), Dž.Dantī (9, 26) Š.Olivons (18, 68), T.Flamens (33), A.Duponts (38), L. Bjels-Biarī (41, 64), B.Koilū (47), M.Žaminē (76), Soda piezemējums (80) - N/A
Realizācijas: T.Ramoss (10, 18, 22, 27, 34, 39, 42, 48, 56, 77) - N/A
Soda sitieni:
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Francija330013
2.Itālija220010
3.Jaunzēlande21015
4.Urugvaja20020
5.Namībija30030

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Īrija220010
2.DĀR22009
3.Skotija10010
4.Tonga10010
5.Rumānija20020

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Velsa220010
2.Fidži21014
3.Austrālija21015
4.Gruzija10010
5.Portugāle10010

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Anglija22009
2.Samoa11005
3.Japāna21015
4.Argentīna10010
5.Čīle10010

     [+] [-]

, 2023-09-22 00:11, pirms 9 mēnešiem
Āfrika regbijā nav nopietni, tas ir kā Latvija lauku hokejā.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 00:20, pirms 9 mēnešiem
Spārni un vējš rakstīja: Āfrika regbijā nav nopietni, tas ir kā Latvija lauku hokejā.
DĀR tam kategoriski nepiekrīt. Arī R7 Kenija un Uganda, lai arī pašlaik nepiedzīvo labākos laikus, taču ir ok līmeņa komandas.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 00:24, pirms 9 mēnešiem
Namībija nav progresējusi spēles meistarībā ne par mata tiesu,kaut gan spēlē regulāri PK finālturnīros.Drīzāk-regresē.
Ja viņi dzīvotu Āfrikā tālu no granda DĀŖ,tad es vēl saprastu.Bet viņi ir turpat blakām,kaimiņos.Visas iespējas regulāri rīkot testa mačus,ar izlasi,ar klubiem un pilnveidot savu meistarību.Bet tas nenotiek jau desmitgadēm.Nesaprotu...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 00:30, pirms 9 mēnešiem
saki Jā saki Nē rakstīja: Namībija nav progresējusi spēles meistarībā ne par mata tiesu,kaut gan spēlē regulāri PK finālturnīros.Drīzāk-regresē.
Ja viņi dzīvotu Āfrikā tālu no granda DĀŖ,tad es vēl saprastu.Bet viņi ir turpat blakām,kaimiņos.Visas iespējas regulāri rīkot testa mačus,ar izlasi,ar klubiem un pilnveidot savu meistarību.Bet tas nenotiek jau desmitgadēm.Nesaprotu...
Ir daudz momentu kāpēc ir tā. Sākot no politikas, turpinot ar finansēm. DĀR regbijs ir profesionāls, Namībijā - amatieru. Tā arī ir galvenā namībiešu problēma.

Neskatoties uz to, Namībijas (arī Kenijas un Zimbabves) komanda spēlē Currie Cup pirmajā divīzijā (DĀR čempionāta 2. līgā).

  -4 [+] [-]

, 2023-09-22 10:20, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: DĀR tam kategoriski nepiekrīt. Arī R7 Kenija un Uganda, lai arī pašlaik nepiedzīvo labākos laikus, taču ir ok līmeņa komandas.
DĀR nav nekāda Āfrika klasiskajā nozīmē Tā faktiski ir Eiropa, kura tikai ģeogrāfiski atrodas nepareizajā kontinentā Visu tur ir izveidojuši Baltie cilvēki Žēl, ka savulaik tika pieļauta Mandelas atbrīvošana un tikšana pie varas, varētu būt viens no pasaules grandiem ekonomikā, politikā, kultūrā un citās jomās Varētu būt par labu piemēru pārējai pasaulei tam, ka priekš civilizācijas attīstības un labklājījas, nekādi multikulturālismi un politkorektismi nebūt nav nepieciešami

     [+] [-]

, 2023-09-22 11:27, pirms 8 mēnešiem
Namībīja pēc world ranking punktiem ir tuvāk Latvijai, kā Top6(Dienvidāfrikai tai skaitā) un viņi vēl savāc punktus par Pč!
Latvija pret Namībīju stabili savāktu labu punktu ražu!

Regbijā ir vēl trakāk par hokeju, jo tur neliek Pč elitē kādas Āfrikas vai Āzijas valstis!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-22 11:48, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Namībīja pēc world ranking punktiem ir tuvāk Latvijai, kā Top6(Dienvidāfrikai tai skaitā) un viņi vēl savāc punktus par Pč!
Latvija pret Namībīju stabili savāktu labu punktu ražu!

Regbijā ir vēl trakāk par hokeju, jo tur neliek Pč elitē kādas Āfrikas vai Āzijas valstis!
Latvija pret Namībiju tiktu nopērta ar ne mazāku rezultātu kā namībiešus vakar pārspēja Francija.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-22 11:52, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Latvija pret Namībiju tiktu nopērta ar ne mazāku rezultātu kā namībiešus vakar pārspēja Francija.
No kurienes tādi secinājumi? Interesanti, ja tagad varētu atdzīvināt 80. gadu Jelgavas RAFu, kā viņš izskatītos uz mūsdienu pasaules grandu fona? Vai arī kāstu, kā Namībija?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-22 11:52, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Latvija pret Namībiju tiktu nopērta ar ne mazāku rezultātu kā namībiešus vakar pārspēja Francija.
Vajadzēja uzrīkot pārbaudes spēli, lai atspēkotu šo argumentu

Spānija katrā ziņā ir daudz spēcīgāka par Namībīju, bet netika uz šo Pč(to liecina ari savstarpējā bilance un spēles ar komandām, kas tika!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-22 11:56, pirms 8 mēnešiem
PK pērtiķbolā rakstīja: No kurienes tādi secinājumi? Interesanti, ja tagad varētu atdzīvināt 80. gadu Jelgavas RAFu, kā viņš izskatītos uz mūsdienu pasaules grandu fona? Vai arī kāstu, kā Namībija?
Kāstu un smagi. Tas ir amatieru regbijs pret PRO regbiju.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-22 11:57, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Kāstu un smagi. Tas ir amatieru regbijs pret PRO regbiju.
PSRS visi skaitījās amatieri, arī Sarkanā Mašīna Hokejā

  -1 [+] [-]

, 2023-09-22 11:57, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Kāstu un smagi. Tas ir amatieru regbijs pret PRO regbiju.
Nīderlande varētu uzvarēt Namībiju?

  +3 [+] [-]

, 2023-09-22 11:59, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Vajadzēja uzrīkot pārbaudes spēli, lai atspēkotu šo argumentu

Spānija katrā ziņā ir daudz spēcīgāka par Namībīju, bet netika uz šo Pč(to liecina ari savstarpējā bilance un spēles ar komandām, kas tika!
Spānija tika diskvalificēta, nevis netika.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-22 12:00, pirms 8 mēnešiem
Man tā interesanti salīdzināt!
Nīderlandei lielākais kāsiens vēsturē pret Angliju 110-0, tad nu Francija iespējams būtu tie paši punkti kā Namībijai, bet Nīderlandei nav variantu pret Spāniju, bet Lietuva, Latvija gan ir varējuši savākt punktus pret Nīderlandi(Lietuva gan stipri vairāk)!

  -1 [+] [-]

, 2023-09-22 12:00, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Spānija tika diskvalificēta, nevis netika.
Ko viņi izdarīja?

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 12:01, pirms 8 mēnešiem
PK pērtiķbolā rakstīja: PSRS visi skaitījās amatieri, arī Sarkanā Mašīna Hokejā
Regbijs pamatā bija amatieru sports līdz 1995. gadam. Protams, ka bija momenti un apiešanas shēmas, bet, nu, tomēr. Kaut vai vizuāli salīdzini, kas laukumā devās 87. gadā, kas - 23.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 12:01, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Nīderlande varētu uzvarēt Namībiju?
Pie zināmiem apstākļiem - +/- jā.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-22 12:03, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Ko viņi izdarīja?
Neizdarīja - nepareizi naturalizēja spēlētājus. Jau otro ciklu pēc kārtas.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-22 12:07, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Man tā interesanti salīdzināt!
Nīderlandei lielākais kāsiens vēsturē pret Angliju 110-0, tad nu Francija iespējams būtu tie paši punkti kā Namībijai, bet Nīderlandei nav variantu pret Spāniju, bet Lietuva, Latvija gan ir varējuši savākt punktus pret Nīderlandi(Lietuva gan stipri vairāk)!
Šogad - Spānija-Nīderlande (28:20). Nav nekādi "nav variantu".

Pret Nīderlandi Latvija nav spēlējusi... SEN.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-22 12:11, pirms 8 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Šogad - Spānija-Nīderlande (28:20). Nav nekādi "nav variantu".

Pret Nīderlandi Latvija nav spēlējusi... SEN.
Bilance gan visai iespaidīga!

Netherlands 17 16 0 1 94.12% 517 134 +383

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 12:15, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Bilance gan visai iespaidīga!

Netherlands 17 16 0 1 94.12% 517 134 +383
Nīderlande EČ TOP līmenī ir diezgan jauna komanda, tāpēc ir kā ir. Tāpat - amatierisms ir visu šo komandu pamatā. Spānija, tomēr, ir pusprofesionāļi (vai pat profesionāļi).