Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Krollis: "Ja gribam kaut ko sasniegt savās karjerās, mums ir jābūt labākiem"

Agris Suveizda

Krollis: "Ja gribam kaut ko sasniegt savās karjerās, mums ir jābūt labākiem"
Raimonds Krollis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Latvijas futbola virslīgas līdere "Valmiera" Eirokausu sezonu sāka ar vilšanos "Daugavas" stadionā Rīgā, UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē ar 1:2 piekāpjoties Ziemeļmaķedonijas bronzas medaļniecei "Shkëndija". Pārdomās par spēli ar Sportacentrs.com dalījās komandas kapteinis Raimonds Krollis un centra aizsargs Daniels Balodis, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajā vārtu guvumā.

"Visiem bija skaidri redzams, ka laukumā nebija tā "Valmiera", kuru zinām," pauda Raimonds Krollis. "Var teikt, ka mums nav šāda līmeņa spēļu pieredzes, bija lieks stress, bet domāju, ka otrajā spēlē savāksimies un būs līdzīgi kā pēc zaudējuma pirmajā Virslīgas spēlē, pēc kura viss bija kārtībā. Laukumā, protams, bija vieni un tie paši spēlētāji, bet mēs neparādījām sniegumu, uz kuru bijām spējīgi, - spēlējām haotiski, paniski. Domāju, ka šovakar lielāku lomu nospēlēja mūsu pašu nevarība nekā "Shkëndija" varēšana. "Shkëndija" šovakar uzvarēja pelnīti un izveidoja vairāk momentu, bija arī epizodes, kurās mūs pažēloja. Taču uzskatu, ka varam būt labāki un ka mums ir jābūt labākiem – ja gribam ko sasniegt savās futbola karjerās."

Latvijas turnīros "Valmiera" pret lielo četrinieku izcīnījusi septiņas uzvaras pēc kārtas, visos mačos uzvarot ar vismaz divu vārtu pārsvaru, tomēr pret "Shkëndija" pārdega, kā preses konferencē atzina galvenais treneris Jurģis Kalns. "Šī ir Eiropas skatuve – var noliegt vai nenoliegt, bet tas ir papildu spiediens. Nevarētu teikt, ka daudziem no mums būtu šādu spēļu pieredze. Virslīgā savukārt spēles ir ik pa trim četrām dienām – tikai ej un spēlē savu spēli. Eirokausos atbildības slogs un spiediens ir lielāks, un mēs ar to netikām galā," sacīja Krollis. Daniels Balodis piebilda, ka Eirokausu atšķirība ir arī tā, ka pretī stājas komandas, pret kurām iepriekš nav spēlēts: " Domāju, ka kļūdas saistītas ar Eirokausiem – bija citas emocijas, citas domas. Var teikt, ka bija spiediens Eirokausu dēļ, taču būtiski ir tas, ka pret "Shkëndija" vēl nebijām spēlējuši, kamēr Virslīgā mēs pazīstam visas komandas un visus spēlētājus. Iespējams, līdz galam nezinājām, ko gaidīt no "Shkëndija"."

Krollis komentēja spēles taktiskās nianses: "Šī komanda spēlē diezgan līdzīgi kā [mūsu iepriekšējā pretiniece] "Daugavpils" - ar augstu aizsardzības līniju. Bija jāspēlē līdzīgi kā pret "Daugavpili", bet to neizdarījām. Neatradām zonas aizmugurē, kas ir mūsu priekšrocība ar ātriem malējiem uzbrucējiem, tādēļ nespējām iegūt pārsvaru pretinieku laukuma pusē. Ar savu sniegumu nevaru būt apmierināts – zaudējām ar 1:2, un bija labi momenti, kurus neizmantoju. Ir viela, par ko padomāt un ko analizēt, un otrajā spēlē man ir jāsavācas. Pamatot, kādēļ galotnē neiesitu, nevaru, bet nekādu attaisnojumu nav – tādi momenti ir jāiesit." Balodis savukārt sāncenšus raksturoja no aizsarga perspektīvas: "Pretiniekiem ir ļoti ātri pussargi, labs uzbrucējs, labs zemuzbrucējs – uzbrukums ir diezgan kvalitatīvs. Viņi ir meistarīgi gan divcīņās viens pret vienu, gan arī labi saspēlējušies – tas gan nav attaisnojums zaudējumam."

"Ir sarūgtinājums, bet vēl ir viena spēle – jāpārslēdzas un jādomā tikai par to spēli. Mēs noteikti neparādījām savu labāko spēli, tā gadās – nekas. "Shkëndija", domāju, aizvadīja labu spēli un parādīja labu pretspēli, tādēļ arī tāds rezultāts," Balodis turpināja. "Pirmie ielaistie vārti bija nokdauns, sanāca neveiksmīgi – pretinieki labi trāpīja, arī man izgāja starp kājām, un Rihardam [Matrevicam] jau bija grūti noreaģēt. Tas viņiem vairāk bija veiksmīgs moments. Otrajos vārtos savukārt, iespējams, kaut kur zaudējām koncentrēšanos. Pazaudējām spēlētājus, viņi labi izspēlēja un iesita."

Gan Krollis, gan Balodis par spīti zaudējumam gan nezaudē pārliecību, ka pēc nedēļas Skopjē iznākums būs pozitīvs. "Pārliecība ir, spējas ir – viss ir, tikai jātiek galā ar mūsu galvām, tad viss būs kārtībā," teica Krollis. "Noteikti ir pārliecība – citu domu nemaz nav. Nedz visai komandai, nedz arī man personīgi. Galvenais noteikti ir uzlabot mūsu pašu sniegumu, ātrāk jākustina bumba, jānospēlē taktiski kvalitatīvāk. Vienkārši, jānospēlē sava spēle – ja parādīsim savu labāko spēli, noteikti tiksim tālāk," uzskata Balodis.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-22 00:30, pirms 2 gadiem
pareizi, potenciālu puņķošanos vajag atlikt pēc atbildes spēles, nekas vēl nav zaudēts

  +4 [+] [-]

, 2022-07-22 00:33, pirms 2 gadiem
Sliktāk nospēlēt nevar
Jācer, ka nospēlēs labāk

     [+] [-]

, 2022-07-22 02:01, pirms 2 gadiem
Izbraukumā pārbrauks pāri. Krollim cik šodien momenti, vnk komanda parstresojusies. Otreiz tik tizli nenospēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-22 07:36, pirms 2 gadiem
Sliktas spēles gadās visām komandām ,atšķirība ir tā ,ka labas kimandas pēc sliktas spēles spēj izdarīt secinājumus un nākošajā spēlē reabilitējas .
Uz to arī ceru un novēlu čaļiem parādīt labāko sniegumu Z Maķedonijā.
Stāv pāri visam Valmiera!

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 07:58, pirms 2 gadiem
Jāiemācās no metriem astoņiem nesist pa lidmašīnām ......

  +4 [+] [-]

, 2022-07-22 08:41, pirms 2 gadiem
Ja bez runāšanas sekos arī attiecīgie darbi,tad ok.Tikai jāņem vērā,ka arī pretiniekiem Valmiera bija nezināma komanda un arī viņi ņems vērā pirmajā spēle pieļautās kļūdas.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-22 09:14, pirms 2 gadiem
Pretinieki spēlēs mājās līdzjutēju atbalsts būs milzīgs , no pašas spēles sākuma ies viens uzbrukuma vilnis pēc otra , šoreiz nevaram kļūdīties ar spēlētāju izvēli un spēli aizsardzībā , jāsaņemas vairs nevar trīcēt rokas un spēlēt ar sasietām kājām . Bijušie dienvidslāvi , un tur iespējami visādi interesanti tiesnešu pieņemtie lēmumi , tas jāņem vērā !
Raimond , es saprotu iespējams bij atbraukuši aģenti , klubu menedžeri skatīties uz tavu spēli un sirds dauzījās kā negudra no uztraukuma , bet ja tu gribi spēlēt kaut kur augstāk nekā virslīgā , tad beidzot jāsāk izmantot savas izdevības , nevis ar domu kā virslīgā neiesitīšu es gan jau kāds cits iesitīs , nevar tikai 1 no 5 momentiem realizēt tu esi komandas līderis kapteinis vairs neesi nekāds iesācējs .

     [+] [-]

, 2022-07-22 12:38, pirms 2 gadiem
Ja Valmieras aizsardzība vakar kā Šveices siers, ja pašam Krollim visā mača garumā "koka kāja", tad sanāk tā, kā sanāk... Pārsteidza viesu uzbrukumu efektivitāte un precizitāte, kā arī mājinieku prasme uzbrukumā izdarīt visu, izņemot pēdējo sitienu... Varēja būt 2:2, varēja pat 3:2 būt, bet ir 1:2. Vai būs kas labāks izbraukumā? Jā, arī Matrevicam vakar noteikti nebija sezonas labākā spēle...

     [+] [-]

, 2022-07-22 13:37, pirms 2 gadiem
Jāizdodās!!! Sakārtojiet galvas, pretinieks ņemams.
P.S. Paņemiet līdzi brigādi kuri pretinieku "kritušos" uzreiz aiz kājām velk nost no laukuma....