Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Spurava: "Lai bērns kļūtu par brīnišķīgu futbolistu, vecākam pašam jāsāk spēlēt futbols"

Emils Ozerinskis

"Lidl Arēnā" sarunā ar Anatoliju Kreipānu pirms Spānijas un Itālijas dueļa EURO 2024 grupu turnīra otrajā kārtā viesojās geštaltterapeite Līva Spurava, kuras ģimenē aug desmitgadīgs futbolists. Psiholoģijas centra "AUGT" radītāja aicina bērnu vecākus caur savām atvasēm necensties realizēt savus nepiepildītos sapņus.

Par to, kuras komandas krekli Līvas Spuravas mājā ir vispopulārākie psiholoģe saka: "Mājās man aug viens futbolists... Vēl maziņš futbolists. Esmu saistīta ar futbolu tīri kā futbola mamma. Tie krekliņi, kas mūsu mājās ir pilnīgi visur ir "Paris Saint-Germain". Mbapē ir pilnīgs favorīts un viņa vietu nespēj ieņemt neviens cits."

Spurava atzīmēja, kas šobrīd ir svarīgs starp mazajiem bumbas spēlētājiem: "Pilnīgs hīts ir futbola kartītes. Tās mājās ir visās malās. Patrikam ir desmit gadi. Redzu, ar kādu attieksmi viņš pret tām attiecās. Neļauj mums pieaugušajiem ar netīrām rokām tās aiztikt. Mums ir jānomazgā rokas. Viņam tā ir svēta lieta. Tādā veidā viņš cenšas nonākt tuvāk tam visam. Kā agrāk tas bija ar plakātiem, tā šobrīd tas notiek caur futbola kartītēm. Tiek ņemtas līdzi uz skolu, kur ar kartītēm mainās. Tiek ņemts uz futbola treniņiem un arī futbola nometnēm. Tas tagad viņiem ir aktuāli."

Uz ekspertu studijas skatītāju jautājumu par padomiem jauno sportistu vecākiem, Spurava izklāstīja: "Bērnam jāļauj spēlēt viņa prieka pēc. Ik pa laikam sev jāpajautā vai šīs spēcīgās emocijas, kas rodas, piemēram, bērna kļūdas rezultātā vai ja viņam neizdodas sevi labi parādīt un ja viņš nav labākais spēlētājs komandā, ir tādēļ, ka pārdzīvoju par bērnu vai tas ir paša nerealizēts sapnis. Tad, kad mēs vecāki cenšamies caur bērniem realizēt savus sapņus, tad bērns ļoti ciešs. Vilšanās būs jebkurā gadījumā. Tas bērns kādā brīdī salūzīs. Te es gribētu ieteikt vecākiem, ja gribas, lai bērns ir brīnišķīgs futbolists, tad pašam vajadzētu sākt nodarboties ar futbolu."

Skaties sarunas ar Kreipānu no "Lidl Arēnas" katrā EURO 2024 spēļu dienā pirms vakara cīņas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

     [+] [-]

, 2024-06-21 12:33, pirms nedēļas
Viņa ir Ace Ventura brūte ?