Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" atlaiž galveno treneri

Agris Suveizda

Lionas "Olympique" atlaiž galveno treneri
Fani jau sezonas sākumā aktīvi pieprasīja Kloda Puela skalpu
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" oficiāli paziņojis, ka pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Klodu Puelu. Lai arī ar bijušo "Lille" speciālistu līgums bija spēkā vēl uz gadu, Kloda vadībā Lionas komanda jau trešo sezonu palika bez trofejām, un prezidenta Žana Mišela Olasa pacietības mērs bija pilns. Savukārt Marseļas "Olympique" par 2,5 miljoniem eiro iegādājusies malējo aizsargu Žeremiju Morelu.

Par spīti tam, ka Žans Mišels Olass sezonas gaitā presē aizstāvēja Klodu Puelu, bija skaidrs, ka ir tikai laika jautājums, kad ar viņu tiks lauzts līgums. Līdzīgus vārdus Olass pirms trim gadiem sacīja par Alēnu Perenu, taču pat ar čempiona titulu un Francijas kausu nebija pietiekami, lai viņš paliktu Lionā. Reti kurš tobrīd varēja iedomāties, ka Puela vadībā Francijas bagātākais klubs, kas bija pieradināts pie trofejām (septiņu sezonu laikā septiņi Francijas zelti, viens kauss, seši superkausi), paliks bez tituliem.

Puela, kurš 2000.gadā līdz Francijas čempionāta titulam aizveda "Monaco", neapšaubāmi lielākais panākums Lionas klubā tika sasniegts 2009./10.g. sezonā, kad sensacionāli astotdaļfinālā tika pieveikts Madrides "Real" un klubs pirmoreiz tā vēsturē iekļuva Čempionu līgas pusfinālā. Interesanti, ka jau tajā sezonā Puela krēsls bija ļoti nestabils, taču uzvara pār "Real" kļuva par glābšanas riņķi.

Fani ar Puela darbu bija ļoti neapmierināti arī šīs sezonas sākumā, kad lionieši iesāka katastrofāli. Septītajā kārtā savā laukumā tika piedzīvots nepatīkams zaudējums derbijā pret "St.-Etienne", un Lionas "Olympique" nokļuva bīstamajā zonā (18.vietā). Fani pieprasīja trenera demisiju, bet Olass pēc mača devās pie skatītāju tribīnēm un speciālā uzrunā lūdza viņiem būt pacietīgākiem, jo visa sezona vēl bija tikai priekšā. Lionas "Olympique" par līguma laušanu būs spiesta samaksāt aptuveni četrus miljonus eiro lielu kompensāciju. Puelu amatā, visticamāk, aizvietos kluba treniņcentra direktors, bijušais trenera asistents un kluba kapteinis spēlētāja karjeras laikā Remī Gards.

Tikmēr papildinājumu aizsardzībā atradusi Marseļas "Olympique", kas par 2,5 miljoniem eiro iegādājās 27 gadus veco kreisās malas aizsargu Žeremiju Morelu. Līgums ar viņu noslēgts uz četrām sezonām. Morels, kurš Marseļā pievienojās savam komandas biedram "Lorient" rindās Morganam Amalfitāno, līdz šim visu savu karjeru bija pavadījis Loriānā. Starp citu, karjeras sākumā viņš spēlēja kā uzbrucējs, bet par aizsargu pārkvalificējās tikai vēlāk.

Pavisam drīz varētu noskaidroties "Lens" talantīgā aizsarga Rafaela Varāna liktenis. Lai arī par viņu interesi izrādīja arī Mančestras "United", kas piedāvāja 10,5 miljonus eiro, šobrīd reālākie kandidāti ir Madrides "Real", un PSG. Par labu Parīzes klubam Varāns varētu izšķirties tādēļ, ka Madridē, uz kurieni, lai pārrunātu iespējamo darījumu, Varāns devās pagājušajā nedēļā, viņam noteikti netiks solīts stabils un liels spēles laiks. Pārejas summa būs 10 miljonu eiro apmērā.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur...
Accueil - OLWEB.fr

  -1 [+] [-]

, 2011-06-21 17:08, pirms 13 gadiem
Jāsaka atklāti - sen bija laiks. Vispār brīnos, kāpēc Liona tā vilcinājās. Viena spēle pret Real palīdzēs komandu vadīt vēl gadu? Tā mūsdienu futbolā nenotiek. Ja nav rezultātu, sevišķi tādam klubam kā Liona, tad tiec atlaists. Viss loģiskāk par loģisku.

Es ļoti cerēju, ka Varāns izlems par labu United. Tādas ziņas vismaz vakar parādījās portālos, ka nākamo 48 stundu laikā būšot izlemts šis transfērs - notiks vai nē. Tagad izskatās, ka drīzāk nē. Žēl, jo tiešām daudzsološs spēlētājs. Real nav ko sevi bendēt. Labāk tad tiešām PSG, jo tur būs iespējas spēlēt.

Marseļai jāsāk aizpildīt caurumi pēc Taivo un Hainces došanās prom. Šķiet, ka Morels varētu derēt, jo ir tīri pieredzējis, tāpēc, lai veicas.