Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Pasaules hokeja čempionātam starts ir dots. Katru gadu sanāk sacerēties, ka nu šis būs īstais, nu gāzīsim kalnus, bet beigās tā pati desmitā vai 13. vieta tiek. Kāpēc gan Dīvāna ekspertam vajadzētu sacerēties pret Kanādu? Pretī jauni NHL žiperi, bet mums pamatsastāvam jau jāšana saulrietā vairs nav aiz kalniem. Vārtos zaļš gurķis, kurš nekad pat PČ ledu nav apostījis. Kāpēc, lai cerētu uz kaut uz punktiņu pret ledus hokeja dzimteni?

Iesildīšanās

- Knapi uzspēju iekortelēties klubkrēslā, nosmelt apiņotā dzēriena putas un tad man notirpa kāju pirksti. Hokeja pirmsspēles studijā Zirņu Kārlis pasaka, ka šis ir izlases "Tagad vai nekad". Pfff... jau tagad var pārslēgt kanālu uz sievas ziepenēm. Groza bumbas komanda jau parādīja savu "Tagad vai nekad". Ar šiem saukļiem nākamgad būs jāslido B divīzijā pret korejiešiem, ungāriem un rumāņiem.

- Elvis ir baigais čoms. Varēja jau atbraukt uz čempi, nostāvēt vārtos visas septiņas spēles un būt nācijas varonis, bet nē, Elvis saprot, ka Matīsam šis var būt lielais turnīrs. Priekš kam tur Kolumbusā dalīt laiku ar kaut kādu somu? Labāk, lai blakus stāv savs puika Matīss. Atsitīs 40 metienus pret kanādiešiem un Kolumbusas bosi sapratīs, ka to Korpisalo var mainīt prom.

- Skanot Latvijas himnai, noskatīju savu favorītu šim pasaules čempionātam. Blondas ūsiņas kā izmeklētājs no seriāla "Narcos" atlaidis Marenis. Ja iemetīs golu, jāpašaudās ir pirkstiem.

Pirmais periods

- Es saprotu, ka vari būt lēnāks par kanādieti. Es saprotu, ka vari būt vājāks par kanādieti. Bet kā tu vari nevarēt iemetienu? Tev atliek stāvēt uz slidām un atspēlēt ripu savējam. Tas taču nav sarežģītākais hokeja elements, bet vienmēr tajā esam kā pirmo dienu uz slidām stāvoši. Vai tiešām Ābola fāterim izlases spēlētājiem pirms mača jātrenē iemetienu?

- Labi, ka Cibuļskim gara nūja. Citādi Matīsam būtu pirmā tikšanās vienam pret vienu.

- Mazākumos divas konkrēti atšķirīgas spēles. Kanādieši savā mazākumā aktīvi dodas pretī katram mūsu spēlētājam. Divas minūtes vairākumā to vien darām kā slidinām ripu gar bortiem. Tas ir tas, ko kanādieši vēlas. Boba zēni mazākumā piespiežas pie saviem vārtiem un ļauj kļavlapniekiem saspēlēties uz velna paraušanu. Pažēloja mūs un pirmajā periodā neielaižam.

- Latvija iepazīstina Kanādu ar mūsu nacionālo sporta terminoloģiju. Vēl vairāk vārtus uz ģērbtuvēm iemest teju nav iespējams. Indraša gols caur kojota Kempera kājām apbēdina kļavas lapu izlasi. Jāpriecājās kamēr var, jo pret Kanādu bieži būt priekšā nesanāk. Vesels periodu pārtraukums, lai pasvinētu.

Otrais periods

- Kas notiek, kad Zviedrijas trešās līgas hokejists izslido viens pret vienu ar NHL vārtsargu? Nekas. Marenis pats sabijās no izcilās iespējas un ne mēģināja apmānīt, ne izdarīt māņķustību. Vienkārši uzmeta pa kājsargu. Te puika varēja nopelnīt labu līgumu, ja būtu apvedis Kemperu.

- Nesavtīgums vienmēr nav labākā īpašība hokeja laukumā. Indrašim lieliska iespēja iemest otro ripu, bet dod piespēli uz vārtu priekšu, kur ne savā pozīcijā iemaldījies Freibergs. Virs Kempera pleca bija brīvs viss tuvais stūris, kur Miks vēsi būtu ielidinājis ripuli. No priekšas bakstīt Ralfam jau bija grūtāks uzdevums.

- Vai nebūtu šajā brīdī jāzvana modinātājam? Es taču vēl peldu sapņu mākoņos... Nav taču iespējams, ka Latvija ledus hokejā ir 2:0 priekšā kanādiešiem. Mēģinu sev iekniebt, bet nē nemostos. Tiešām! Batņam gols un divu vārtu pārsvars. Esmu pareizi sapratis, ka Latvijai mugurā baltas formas, bet kanādiešiem sarkanas? No šī sapņa celties es nevēlos.

- Visa Jelgava nepacietīgi gaida, kad atkal varēs iet burzīties Četros baltos kreklos, bet jelgavniekam Krastenbergam disko mūziku ausīs iezvanīja kanādieša spēka paņēmiens. Renārs gan nesteipuļoja uz soliņu kā piecos no rīta, bet stalti piecēlās un turpināja slidot ar pārējiem četriem baltajos kreklos tērptajiem latvju bāleliņiem.

- Labi, labi, labi! Katrā periodā pa vieniem vārtiem. Man derēs arī ja trešajā trešdaļā tiks iemesta tikai viena banka.

Trešais periods

- Pie aizturētā pārkāpuma Latvijas izlases zēni atcerējās kā bērnībā savulaik sunīšus spēlējuši. Savas 40 sekundes tā no spēles laika arī sanāk nodzēst. Te jau vairs nav laukumā spēle ar nosaukumu hokejs, bet gan aprēķina darbības ar pulksteņa menedžementu.

- 13 minūtes līdz spēles beigām Kanāda sāk saprast, ka nevar vairs vēsā mierā pīpējot slidināties. Sāk tamborēt un mūsu zēni kājās līdzi īsti netiek. Pie Matīsa vārtiem sāk kurties pirtiņa, bet mūsu vārtsargs ne brīdi neraustās - pilnīgs miers. Lūk, jums, jaunais Latvijas mūris! Elvis bez sirdsapziņas pārmetumiem var deldēt datorspēļu konsoles pults pogas.

- Ķēniņš īsti aristokrātisks šajā mačā. Divus golus nokārtojis ar piespēlēm un vēl divas minūtes dod notērēt pēc izprovocēta pārkāpuma. Vismaz no rīta uz brokastīm Matīsam jādod panēsāt Ķēniņam par labākā spēlētāja balvu saņemtais pulkstenis.

- Bez drāmas jau nevar! Nebūs jau interesanti ļaut Latvijas līdzjutējam sagaidīt spēles beigas ar mierīgu sirdi. Tāpēc Daugava met pa tukšu vārtu štangu, nevis plivina vārtos trešo ripu iekšā.

- Savelkas plats smaids. Gluži vai kā būtu ar kļavu lapu sīrupu sadzēries. Tagad tikai nedabūt diabētu pirms vēl sagaidīta spēle pret kazahiem. Punktus pret varenajiem gūt ir fantastiski, bet viss būs pa velti, ja negāzīsim arī relatīvi švakos.

Priekā!
Jūsu, Dīvāna eksperts!

Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 08:15, pirms 3 gadiem
Dīvāna eksperts = Rojs Rodžers?

     [+] [-]

, 2021-05-22 08:26, pirms 3 gadiem
kapec visiem lunatiem ir lauts izteikt savu trulo, tukso viedokli par hokeju? Divana eksperts gan jau Paste, jo lielaku stulbumu jau par vinu neviens nevar izdomat

     [+] [-]

, 2021-05-22 08:59, pirms 3 gadiem
Mjā...raksts nav izcils, lai neteiktu vairāk...
Bet šis jau arī ir tāds portāls, kurā var patrenēt savu (iespējams esošo) rakstīšanas talantu. Šeit jau nav neviena normāla rakstītāja vai runātāja. Vai tad visas "Futbolbumbas" un citi ir labāki? Nav.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-22 09:37, pirms 3 gadiem
- Skanot Latvijas himnai, noskatīju savu favorītu šim pasaules čempionātam. Blondas ūsiņas kā izmeklētājs no seriāla "Narcos" atlaidis Marenis. Ja iemetīs golu, jāpašaudās ir pirkstiem.
Paga, paga, vai ta himna pirms mača skanēja vai tomēr pēc?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-22 09:39, pirms 3 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: kapec visiem lunatiem ir lauts izteikt savu trulo, tukso viedokli par hokeju? Divana eksperts gan jau Paste, jo lielaku stulbumu jau par vinu neviens nevar izdomat
Man arī kaitina lasīt tavus komentārus.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 09:40, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: - Skanot Latvijas himnai, noskatīju savu favorītu šim pasaules čempionātam. Blondas ūsiņas kā izmeklētājs no seriāla "Narcos" atlaidis Marenis. Ja iemetīs golu, jāpašaudās ir pirkstiem.
Paga, paga, vai ta himna pirms mača skanēja vai tomēr pēc?
Ja spēli skatās, tad nav jāuzdod tādi stulbi jautājumi Kur ta lielais fans bija spēles laikā?

     [+] [-]

, 2021-05-22 10:09, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ja spēli skatās, tad nav jāuzdod tādi stulbi jautājumi Kur ta lielais fans bija spēles laikā?
Paspēju rovno, rovno uz pirmo iemetienu Tagad atkārtojumā redzu, ka himna skanēja arī pirms mača, kas parasti nenotiek Labi, šoreiz mana laža, atzīstu

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 10:22, pirms 3 gadiem
Labi, ka tikai zobi salipa, ka ne cita vieta!

     [+] [-]

, 2021-05-22 10:36, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka kāds dikti grib tikt ceha sastāvā... Nu varbūt kaut ko oriģinālu pārmaiņas pēc?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 10:53, pirms 3 gadiem
Rakstam nekādas vainas! Kritiķiem ir visas iespējas uzskricelēt labāku.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 11:23, pirms 3 gadiem
Nu vāks, dīvāna ekspertam vismaz to vajadzēja zināt, ka nākamgad neviens negrustīsies ar korejiešiem, ungariem u.c., jo nekrīt neviens ārā uz B grupu😉

     [+] [-]

, 2021-05-22 12:12, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Man arī kaitina lasīt tavus komentārus.
Redzi, problema nav mani, bet gan demokratija. Katram kr..plim un degeneratam ir viedoklis, ja pasaule butu taisniba tu butu beigts!

     [+] [-]

, 2021-05-22 13:19, pirms 3 gadiem
Protams, apsveicama vēlme pieiet visam ar humoru. Ir pat interesanti, taču galīgas glupības nevajadzētu rakstīt. Nav tādas B divīzijas, un šogad neviens nekur no ELITES divīzijas nevar izkrist