Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kūmans: "Pēc notikušā "Barcelona" vairs nevar būt Čempionu līgas favorīte"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kūmans: "Pēc notikušā "Barcelona" vairs nevar būt Čempionu līgas favorīte"
Ronalds Kūmans. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas granda "Barcelona" galvenais treneris nīderlandietis Ronalds Kūmans žurnālistiem izteicies, ka pēc neveiksmīgā pagājušās sezonas noslēguma Katalonijas superklubs nevar tikt uzskatīts par UEFA Čempionu līgas favorīti.

Preses konferencē pirms G grupas spēles pret Ungārijas čempioni Budapeštas "Ferencváros" pieredzējušais speciālists izteicās: ""Barcelona" ir jārāda tādu spēli, lai ar to varētu iegūt titulus - gan pašmāju turnīros, gan Eirokausos. Tomēr ir daudz spēcīgu konkurenšu un favorīta statuss ir jāpierāda."

"Tomēr pēc tā, kas ir noticis [domāts - 2:8 zaudējums Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pret Minhenes "Bayern" - aut. piez.] "Barcelona" nevar būt Čempionu līgas favorīte, bet mums potenciāli ir iespējas tikt tālu," Kūmans izteicās par savas trenētās komandas izredzēm.

Viņš komentēja Budapeštas vienību: "Mēs paredzam to, ka pretī stāsies sarežģīti pieveicams pretinieks. Mūsdienās vairs nav vieglu spēļu, mums ir konstanti jācenšas izveidot vārtu gūšanas iespējas, nevis jāgaida, kad tās mums atnesīs pretinieks. Mēs analizējam katru no mūsu pretiniekiem un mēs tos visus respektējam. "Ferencváros" ir laba aizsardzība un spilgti spēlētāji uzbrukumā."

"Barcelona" treneris komentēja superzvaigznes Lionela Mesi neizteiksmīgo (viens vārtu guvums četrās "La Liga" čempionāta spēlēs) sezonas sākumu: "Viņa sniegums varētu būt labāks, tomēr, katru dienu redzot viņa atdevi treniņos, varu pateikt, ka viņš ir ļoti motivēts un kopumā apmierināts ar situāciju. Viņš vēlas turpināt pildīt kapteiņa uzdevumus un man nav nekādu šaubu par viņa spējām."

"Kā "Barcelona" trenerim, uz tevi vienmēr ir likts spiediens. Mēs apzināmies mūsu pašreizējo situāciju un saprotam, ka ir daudzi ārējie apstākļi, ko mēs nevaram ietekmēt. Strādājam smagi, lai visi futbolisti, tostarp jaunie spēlētāji, izprastu jauno spēles uzstādījumu. Progresējam pakāpeniski - spēli pa spēlei," noslēdza Kūmans.

"Barcelona" nedēļas nogalē ar 0:1 negaidīti piekāpās "Getafe" vienībai, Spānijas čempionātā pēc četrām kārtām ar septiņiem iekrātiem punktiem atkāpjoties līdz devītajai pozīcijai.

Čempionu līgas G apakšgrupā "Barcelona" sagaida arī Turīnas "Juventus" un Kijevas "Dynamo" pārbaudījumi.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/b...