Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Tiesa atceļ vijolnieces Vanesas Mejas četru gadu diskvalifikāciju slēpošanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tiesa atceļ vijolnieces Vanesas Mejas četru gadu diskvalifikāciju slēpošanā
SOK prezidents Tomass Bahs un Vanesa Meja Vanakorna olimpiskajās spēlēs 2014
Foto: AFP / Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) vakar nosprieda, ka Vanesa Meja Vanakorna (36) pati nav vainīga nepareizajos rezultātos, kas viņai ļāva kvalificēties milzu slalomam 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to tiek atcelta iepriekš piespriestā četru gadu diskvalifikācija.

CAS konstatēja, ka nav pietiekamu pierādījumus, lai atbalstītu noteikto diskvalifikāciju. Minētā tiesa neatrada pierādījumus, ka nepareizajos kvalifikācijas rezultātos būtu vainīga pati sportiste. Olimpiskās vijolnieces Soču rezultāta anulēšana tika atstāta spēkā, jo attiecīgie kvalifikācijas rezultāti esot bijuši nepareizi.

Kā jau ziņots, pērnā gad novembrī Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) uz četriem gadiem diskvalificēja olimpisko kalnu slēpotāju Vanesu Vanakornu, kura vairāk pazīstama kā vijolniece Vanesa Meja (36), tika anulēts arī viņas rezultāts olimpiskajās spēlēs. Bargais sods tika uzlikts par to, ka janvāra Slovēnijas posmā viņas olimpiskās kvalifikācijas rezultāti tika sagrozīti - jūlijā par to sodīja vairākus slēpošanas funkcionārus. Sportiskā vijolniece Soču olimpiskajām spēlēm kvalificējās pēdējā brīdī. Atzīts, ka bez negodīgā veidā iegūtajiem punktiem šī sportiste nebūtu tikusi uz olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskajās spēlēs vijolniece pārstāvēja Taizemi un startēja kā Vanesa Vanakorna (viņa dzimusi Singapūrā, tēvs ir taizemietis, bet māte - ķīniete). Divu braucienu summā Sočos viņa uzvarētājai zaudēja 50 sekundes un milzu slalomā stabili ieņēma pēdējo vietu.

Soču olimpiskās spēles, 18. februāris, kalnu slēpošanas milzu slaloms sievietēm

V.SportisteValstsLaiks
1.Tīna MazeSlovēnija2:36.87
2.Anna FeningereAustrija+0.07
3.Viktorija RebensburgaVācija+0.27
...66.Lina SjaĶīna+38.75
...67.Vanesa VanakornaTaizeme+50.10
...Agnese ĀboltiņaLatvijaDNF
...Lelde GasūnaLatvijaDNF

Izmantotie resursi:
www.fis-ski.com
www.afp.com

  +1 [+] [-]

, 2015-06-20 14:39, pirms 9 gadiem
Lieliski, tātad Vanesa nebija negodīga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja