Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" aizsargam Orlovam divu spēļu diskvalifikācija par dāņa Ēlersa savainošanu

Agris Suveizda

"Capitals" aizsargam Orlovam divu spēļu diskvalifikācija par dāņa Ēlersa savainošanu
Nikolajs Ēlerss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga nolēmusi uz divām spēlēm diskvalificēt vienu no Vašingtonas "Capitals" vadošajiem aizsargiem Dmitriju Orlovu, kurš šajā laika posmā nesaņems algu un tādējādi neiegūs 51 tūkstoti ASV dolāru.

Vakar Vašingtonas "Capitals" pamatlaika izskaņā nenosargāja vadību, tomēr pagarinājumā ar 4:3 pārspēja Vinipegas "Jets". Trešajā trešdaļā, mājiniekiem vēl esot vadībā ar 3:2, Orlovs savā zonā ietriecās sāncenšu uzbrucēja Nikolaja Ēlersa ceļgalā. Dānim spēle bija galā, toties Orlovs izspruka cauri sveikā bez noraidījuma. Epizode bez uzmanības gan nepalika – Orlovs jau pēc mača tika sodīts ar divu spēļu diskvalifikāciju.

"Ja tiesneši būtu redzējuši epizodi tā, kā to redzēju es, viņi droši vien būtu iedevuši vairāk kā tikai divu minūšu mazo noraidījumu," pēc spēles sacīja "Jets" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Deivs Laurijs. "Spēle ir ātra, un man bija priekšrocības redzēt epizodes ierakstu palēninājumā, taču es, kā treneris, esmu vīlies, jo zaudēju pasaules klases spēlētāju. Un droši vien zaudēju vairāk kā tikai uz vienu spēli."

Laurijam bija taisnība, jo Ēlerss nepiedalīsies pārējā izbraukuma tūrē un tādējādi izlaidīs vismaz trīs mačus – pret Nešvilas "Predators", Bostonas "Bruins" un arī Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins". Savukārt Orlovam ies secen cīņas pret Bostonas "Bruins" un Otavas "Senators". 25 gadus vecais malējais uzbrucējs Ēlerss šosezon 34 spēlēs ir sakrājis 25 (13+12) punktus, kas ir trešais rādītājs komandā, 14 soda minūtes un pozitīvu lietderību +8, bet 30 gadus vecais Orlovs 38 mačos ticis pie 19 (5+14) punktiem, 32 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +17.

Ēlersam rit ceturtā sezona septiņu gadu līgumā par 42 miljoniem dolāru, un viņš ar vidēji sešiem miljoniem ir piektais vislabāk apmaksātais spēlētājs komandā. Savukārt Orlovam rit priekšpēdējā sezona sešu gadu līgumā par 30,6 miljoniem, un viņš ar vidēji 5,1 miljonu ir otrais dārgākais aizsargs vienībā. 2014. gadā Ēlerss tika draftēts ar devīto numuru, un tajā draftā viņš bija trešais labākais eiropietis aiz Leona Draizaitla (#3) un Viljama Nīlandera (#8). NHL Ēlerss spēlē septīto sezonu un 450 mačos izcēlies ar 328 (149+179) punktiem, 159 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +57. Orlovam 605 spēlēs ir 221 (50+171) punkts, 257 soda minūtes un pozitīva lietderība +94.


Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/washington...

     [+] [-]

, 2022-01-20 19:39, pirms 2 gadiem
Utainais savā stilā,ka tik kādu savainot.

     [+] [-]

, 2022-01-22 08:22, pirms 2 gadiem
Pāris spēlētāju dēļ man riebjas Vašingtona... Pretīgs gājiens!