Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja pietuvojas "MotoGP" titulam, pirmo uzvaru izcīna Di Džanantonio

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja pietuvojas "MotoGP" titulam, pirmo uzvaru izcīna Di Džanantonio
Fabio di Džanantonio. Foto: motogp.com

Itāļu motosportists Fabio di Džanantonio guvis pirmo "MotoGP" uzvaru karjerā, sezonas priekšpēdējā posmā Katarā ilgu laiku vajājot un vēlāk arī apdzenot čempionāta līderi Frančesko Banjaju.

Banjajam padevās lielisks starts no otrās rindas un pirmajā līkumā "Ducati" rūpnīcas braucējs jau devās kā līderis. Pole position īpašnieks Luka Marini atkrita uz otro pozīciju, bet Di Džanantonio bija trešais. Tikmēr Banjajas sāncensim cīņā par titulu Horhem Martinam, kurš dienu iepriekš uzvarēja sprinta sacīkstē, starts padevās vājš un no piektās pozīcijas viņš atkrita uz astoto.

Piecu apļu laikā Martinam bija izdevies aizcīnīties līdz piektajai vietai, kamēr Marini drīz vien sāka zaudēt pozīciju pēc pozīcijas un atkrita uz leju. "Gresini Ducati" braucējs Di Džanantonio tikmēr jau atradās otrajā vietā, bet uz trešo bija pakāpies Breds Binders. Devītajā aplī no 22 veicamajiem Di Džanantonio jau atrās cieši aiz līdera.

Sacensību vidū Martins būtiski zaudēja ātrumu un atkrita arvien zemāk, līdz finišu sasniedza tikai desmitajā vietā. Banjajam pirmo vietu noturēt neizdevās, jo Di Džanantonio četrus apļus pirms finiša beidzot tika viņam garām, sasniedzot pirmo uzvaru karjerā. Drīz pēc līderpozīcijas zaudēšanas Banjaja mēģināja atgūt zaudēto, bet kļūdījās, bremzēja par vēlu un izbrauca no trases, kas sāncensim ļāva attālināties par vairākām sekundēm. Trešajā vietā finišu sasniedza Marini, kamēr Binders sacensību beigās pāris vietas pazaudēja.

Lai gan čempions tiks noskaidrots pēc nedēļas, 26. novembrī, Valensijā, šīs sacīkstes rezultāti atņēmusi lielo intrigu. Banjaja šobrīd izveidojis jau 21 punkta pārsvaru, ko Martinam sadeldēt tagad būs ārkārtīgi grūti un ar labu sniegumu vien būs par maz.

Kataras GP rezultāti: