Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Abu komandu snaiperi neiesit pendeles, "Milan" izdzīvo Neapolē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Abu komandu snaiperi neiesit pendeles, "Milan" izdzīvo Neapolē
Cīņa par bumbu "Napoli" un "Milan" spēlē. Foto: Oliver Weiken/DPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2007. gada sasniegusi Itālijas čempione "Milan", kas ceturtdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā cīnījās neizšķirti (1:1) pret A sērijas pārliecinošo līdervienību "Napoli", divu spēļu summā triumfējot ar rezultātu 2:1.

Lielāko daļu no spēles teritoriālais pārsvars piederēja Neapoles vienībai, tomēr mājiniekiem uzbrukuma smailē neizdevās veikt izšķirošus triecienus. Vienā no pirmajām neapoliešu iespējām izcelties Mateo Politano 20. minūtē sitienā no soda laukuma robežas bumbu raidīja gar vārtu stabu.

Uzreiz pēc šī sitiena milānieši atbildēja ar uzbrukumu, kas noslēdzās ar soda laukumā veiktu "Napoli" portugāļu aizsarga Mariu Ruī pārkāpumu pret tautieti Rafaelu Leau. "Milan" 11 metru soda sitienu izpildīja Olivjē Žirū, "Napoli" vārtsargam Aleksam Meretam tiekot galā ar Francijas valstsvienības uzbrucēja sitienu vārtu labajā stūrī. Neilgi pēc tam Žirū izšķērdēja vēl vienu vārtu gūšanas izdevību.

Turpretī puslaika izskaņā pēc Leau izcilas piespēles Žirū tomēr spēja milāniešus izvirzīt priekšgalā (1:0). Jāmin, ka pirms tam savainojumu dēļ laukumu nācās pamest minētajiem "Napoli" futbolistiem Politano un Ruī.

Pēc puslaiku pārtraukuma "Napoli" kāpināja spiedienu, pārsviežot vēl vairāk spēku uzbrukumam. Laukumā pamanāms bija gruzīnu pussargs Hviča Kvarachelija, kurš ne vien izkārtoja sev vārtu gūšanas iespējas, kuras 22 gadus vecais futbolists nerealizēja, bumbu raidot cietoksnim secen, bet arī 82. minūtē izpildīja 11 metru soda sitienu, pēc tam, kad soda laukumā bumbu ar roku bija aizskāris "Milan" aizsargs Fikajo Tomori.

Mājinieku līdzjutēju cerības uz izlīdzinājumu atdūrās pret "Milan" franču vārtsargu Maiku Meņānu, kurš atvairīja Kvarachelijas sitienu.

Neapoles kluba futbolisti gan nenolaida rokas, turpinot cīnīties par vārtu uzlaušanu. Laukuma saimnieki to panāca kompensācijas laika trešajā minūtē, kad neatvairāmu sitienu ar galvu izdarīja nigērietis Viktors Osimens (1:1).

Pusfinālā "Milan" eksaminēs Milānas "Inter" un Lisabonas "Benfica" pāra uzvarētāju.

Čempionu līgas ceturtdaļfināla otrās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSumma
Chelsea – Real Madrid0:2 (0:0)Rodrigo 58' 80'0:2
Napoli – Milan1:1 (0:1)Osimens 90'+3 - Žirū 43'1:2
Bayern – Manchester City0:3
Inter Milan – Benfica2:0

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2023-04-19 00:11, pirms gada
..nākamā kārta nebūs viegla, bet jāsaņemas.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-19 00:12, pirms gada
Tagad ir skaidrs, ka Milan būs finālā. Šai komandai vesturiski ir cempionu līgas gēns.
Milāna izvilka pilno lozi kad pirms dažiem gadiem par treneri paņēma Pioli.

     [+] [-]

, 2023-04-19 00:28, pirms gada
Nu nez... man gan liekas , ka abās spēlēs kudāāā bija pārāki Napoli.. un līdz titulam vēl ļoti garš ceļš ejams. Šeit nedaudz arī tiesnesis pielīdzēja Milānai nejauši neiedodot 100% pendeli

     [+] [-]

, 2023-04-19 09:44, pirms gada
Es teiktu, ka Milānas atslēgas spēlētājs šobrīd ir Kjērs. Tieši viņa veiksmīgā spēle ļauj Milānai maz ielaist un uzvarēt ar maz gūtajiem vārtiem.

     [+] [-]

, 2023-04-19 11:07, pirms gada
...es tak jau teicu, ka Maradona laikam paradīzē būs nomests no Futbola dieva pienākumiem...būs tur kontrabandas ceļā no elles sadabūjis viskiju un šņaucamo, lai kārtīgi nosvinētu Argentīnas uzvaru Pasaules Kausā....un paradīzē nesen nokļuva leģendārais Pele, laikam viņš tagad tur būs galvenais par futbola lietām...nākošo PK 2026. paņems brazīļi!

     [+] [-]

, 2023-04-19 11:13, pirms gada
...un kāpēc Hviča sita pendeli?...viņš tak iepriekšējo nesen neiesita...