Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Māršmentam karjeras pirmais hat-trick, Vegasai otrais zaudējums ar Aikelu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Māršmentam karjeras pirmais hat-trick, Vegasai otrais zaudējums ar Aikelu
Floridas "Panthers" uzbrucējs Meisons Māršments ar vārtsargu Sergeju Bobrovski. Foto: Andy Clayton-King/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) kanādieša Meisona Māršmenta trīs vārtu guvumi kaldināja Austrumu konferences līderes Floridas "Panthers" uzvaru ar 6:2 pār Minesotas "Wild". Savukārt otro zaudējumu otrajā spēlē ar Džeku Aikelu sastāvā piedzīvoja Lasvegasas "Golden Knights".

• 26 gadus vecais uzbrucējs Māršments, kurš aizvada savu otro pilnvērtīgo sezonu NHL, dažu minūšu laikā guva "Panthers" pirmos un otros vārtus, kā arī pamatlaika beigu daļā ar raidījumu tukšos vārtos nostiprināja Floridas kluba uzvaru.

• "Panthers" ar 73 punktiem 49 spēlēs nostiprinājās pirmajā pozīcijā Austrumos, savukārt "Wild" ar 63 punktiem 46 cīņās ir Rietumu konferences vicelīdere.

• Zviedra Adriana Kempes divi precīzi metieni kaldināja Losandželosas "Kings" panākumu ar 4:3 pagarinājumā viesos pār "Golden Knights", kuras rindās divi vārti Maksa Pačioretī rēķinā. Savu pirmo punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja arī savainojumu izārstējušais Aikels.

• "Kings" ar 57 punktiem 49 spēlēs Rietumos nosargāja astoto vietu, savukārt "Golden Knights" ar 50 spēlēs nopelnītiem 60 punktiem Rietumos ir sestā.

Play-off zonai turpina tuvoties 56 punktus 48 spēlēs ieguvusī Dalasas "Stars", izbraukumā ar 1:0 bullīšu sērijā pieveicot Čikāgas "Blackhawks" un izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs. "Stars" vārtsargs Džeiks Etingers neitralizēja visus 34 čikāgiešu metienus un piecus no sešiem bullīšiem.

• Krievu uzbrucēja Andreja Svečņikova divi vārtu guvumi un rezultatīva piespēle sekmēja Karolīnas "Hurricanes" panākumu ar 5:3 pār Nešvilas "Predators", plēsējiem piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

• "Hurricanes" ar 70 punktiem 48 spēlēs atguva Austrumu konferences vicelīderes godu. Savukārt "Predators" ar 60 punktiem 50 mačos Rietumos ir piektā.

NHL spēles 19. februāra naktī

KomandasRezultāts
Hurricanes - Predators5:3
Wild - Panthers2:6
Blackhawks - Stars0:1 PM
Golden Knights - Kings3:4 P

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/